Maximálne raz za rok chytia niekoho kto to robí vo veľkom, a ešte obsah ďalej uploaduje po fórach atď nato aby to niekto kontroloval nemá tvoj poskytovateľ čas ani chuť, jedine že by nejakým spôsobom dostali nejaký podnet
Pri stahovani nechavas za sebou stopy a cez IP adresu by ta nasli. Ale to sa nerobi. Nema tozmysel. Maximalne to tak robia pri chytani pedofilov. Realne ti nato pridu len nahodne. Napr. ked tie filmy dalej predavas alebo si vytvoris web stranku kde to dalej davas na stiahnutie alebo ked vytvoris FTP na internatoch a niekto ta bonzne, ked ti zabavia PC alebo mobil koli niecomu inemu atd.
To sa deje len veľmi výnimočne, u nás som celkovo počul "až" o jednom prípade, aj to bolo za upload (download vtedy ešte EÚ nezakazovala). Na západe sa to deje častejšie, ale to väčšinou idú po veľkých "rybách", napr. zakladatelia TPB už myslím sedia...
Ale aj tak navrhujem: voľme Pirátske strany a zachráňme sa!
funguje to v Nemecku a Francúzsku napríklad (pokuty), teraz vyšla tá smernica EU, ktorá však má len odporúčací charakter a uvidíme ako ju zapracujú do nového Autorského zákona
Nedostanes pokutu len keď síriš daný obsah na internete ? Napr keď pridáš film,hru,pesničku na portal kde ju ľudia môžu stiahnuť? Za sťahovanie by nemali byt pokuty .
nie, ja tiež sťahujem skoro každý deň dačo
ale podľa mňa kontroluju hlavne tých, ktorí niečo sťahujú vo veľkom a šíria to ďalej, ako hovorí @3 nikto nemá čas kontrolovať všetkých takže sa neboj
@8 práve že rozsudok Súdneho dvora EÚ je záväzný aj pre Slovensko. teda aspoň v kontexte toho, ako sa vykladá autorský zákon a konkrétne tá výnimka, keď človek sťahuje pre osobnú potrebu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale aj tak navrhujem: voľme Pirátske strany a zachráňme sa!
ale podľa mňa kontroluju hlavne tých, ktorí niečo sťahujú vo veľkom a šíria to ďalej, ako hovorí @3 nikto nemá čas kontrolovať všetkých takže sa neboj