Zdravím všetkých, toto bude naša prvá stanovačka ľudí vo veku 15-16. Som jeden s organizatorov a chcel by som vedieť čo všetko treba zobrať na takú 3dňovú stanovačku . ( rozpočet peňazí , jedlo, alkohol ,ostatné ) . Budeme tam 5 chlapci a asi 3-4 holky .
ja som raz stanovala sama v divočine, bola som tam síce len dva dni, ale stálo to zato... v noci mi okolo stanu krúžili hladné diviaky. poradím Ti, zober si píštalu a pískaj nahlas, keď príde nejaká divá zver... aký alkohol !? to nejdete za prírodou, ale idete sa tam spíjať do nemoty? hanba !
zalezi na to kam idete stanovat. pokial niekde kde sa bezne pohybuju ludia (resp maju naokolo chaty) tak vam alkohol neodporucam.
my sme boli stanovat teraz cez vikend a okolo 2 v noci dosla policia (kvoli hluku a nie nie nasmu, lebo nas bolo viac skupin) a pri tej prilezitosti nam vsetkym kontrolovala obcanky a davala fukat.
tot moj zazitok.
inak berte stany, jedlo a nejaku loptu alebo "lame game". ta sa hra najlepsie nadranom.
moji spolužiaci idú tiež stanovať...myslím, že sa skaldajú po 5-6 éčok a tak berú asi tri stany, z toho jeden taký veľký vojensky.... a potom jedlo aj z domu niečo donesú a potom len alkohol a alkohol...........toť ich stanovačka
a odkiaľ máme vedieť kam ideš stanovať? Ak k jazeru tak rozhodne opaľovací krém a repelent. Často sa na tieto veci zabúda a ľutuje sa potom
Potom na rozkladanie ohňa rozhodne pepo. Ide to aj papierom no takto je to oveľa ľahšie + zapaľovač samozrejme. A toaletný papier nemusí byť na škodu. Uteráky a podobne veci už hádam vieš nie
Ja som väčšinou fajnová na to že potrebujem sprchu, kozmetiku a tak... ale v prípade stanovačiek (festivalov) rada robím výnimky a zaobídem sa kludne s nevyhnutnýn oblečením, nejaký ten alkohol, tráva, cigy, nejaké jedlo, repelent a spacák
Ako ľudia ked som dal raz ,že stanovačka neviem prečo sa niektory vyjadrujú že stan. stanovačka stan-ovačka chapete ?@ kolini to si vystihol a jednako zabavať sa ako sa patri ... jedine tie také najdôležitejšie veci typu (Repelent , toaleťák , servitky a nožík (@ silwesa DD) dakujem moc , ked tak ešte niečo ... ak mala byž narážka @ stormmast3r na bordel .... tak aj ja nenavidim takych doslova dementov čo nechávajú každú stanovačku asi tonu smetia (( )
nôž? Nožom postavíš chajdu a ulovíš byvola stiahneš z kože a narežeš na pláty to necháš sušiť na slnečnom a vetranom mieste. Neviem čo viac ti na leto treba?
To je presne tak, keď idu "mestske deti" stanovať. Veď musiš sam vedieť čo potrebuješ. Ale každopadne sa chceš asi radšej pekne ozrať, ako si už spolužitie s prirodou :/
@stormmast3r jedna vec je "mestske deti" a druha vec je niečo ako "zálesák". Ano , žijem v meste ale s toho sa nemože usudzovať ihned povaha. Nie každy musí žiť hip - hopom ako tie deti, ktoré nosia gate na kolenách a trička velkosti koberca a o lese vedia len to, že je zelený. Mám tam chatu , často siahnem po nejakom tom výlete do prírody. Ale skorej siahnem po niečom extremnejšom typu skok z mosta a tak.... viem čo potrebujem , len sa pýtam tých skúsenejších
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
my sme boli stanovat teraz cez vikend a okolo 2 v noci dosla policia (kvoli hluku a nie nie nasmu, lebo nas bolo viac skupin) a pri tej prilezitosti nam vsetkym kontrolovala obcanky a davala fukat.
tot moj zazitok.
inak berte stany, jedlo a nejaku loptu alebo "lame game". ta sa hra najlepsie nadranom.
taktiez noz, a servitky
Potom na rozkladanie ohňa rozhodne pepo. Ide to aj papierom no takto je to oveľa ľahšie + zapaľovač samozrejme. A toaletný papier nemusí byť na škodu. Uteráky a podobne veci už hádam vieš nie
To je presne tak, keď idu "mestske deti" stanovať. Veď musiš sam vedieť čo potrebuješ. Ale každopadne sa chceš asi radšej pekne ozrať, ako si už spolužitie s prirodou :/
a ešte ked beriete zeleninu tak aj soľ sa zide. a skuste marshmallows+polomáčané