no tak v tomto s tebou nesúhlasím čím staršie tým horšie, predpotopné, nemoderné, nekvalitné a tak ďalej...nájdu sa aj výnimky ale... ja kráčam s dobou a som proste progresívny... kto ide proti dnešnej dobe a dnešnej hudbe, ide aj proti sám sebe
@5 áno sú nekvalitní, lebo ich hudba, ich nahrávky sú väčšinou otrasné...nástroje takisto mali nie príliš dobré zvuky, takže z tohto hľadiska to hodnotím...keď to v dnešnej dobe zahrajú na koncertoch v novodobom prevedení, môže to znieť naozaj super...ale inak nie
Ty si asi taký odborník na hudbu ako ja na sklad baklažána.
Počul si Ty vôbec niekedy nejaký album/koncert od Pink Floyd, Beatles, Led Zeppelin,...? Samozrejme, nie na starých LP platniach od deda. Samozrejme, že na nich je zvuk zlý, pretože majú asi 40 rokov. Zvuk je zlý kvôli platni a prehrávaču, nie kvôli interprétom.
@1 tak to je super, ze sa ti vsetko nove automaticky musi pacit, lebo je to moderne a progresivne. ja som si uz davnejsie vsimol, ze ty si pozoruhodny clovek.
@alpynus áno som odborník na hudbu, ale na súčasnú ten kto má radšej staršiu hudbu z doby v ktorej vlastne ani nežil, tak mi to príde dosť divné... asi tak ako keď napríklad aj taká moderná Christina Aguilera bola uchvátená nejakými 30. či 40. rokmi a vydala s takýmto nádychom posledné dvoj-cd... veľmi veľa ľudí si vôbec ale vôbec neuvedomuje aké má šťastie, že sa narodil práve v tejto progresívnej dobe... ale tak čo už ja to viem a keď to vie aj niekto druhý, je to super...ak nie, vaša vec...týmto to uzatváram a pridávam ešte ďalšiu moju srdcovku, Marca Anthonyho...o ňom som sa už vyjadroval kedysi v jednom zo svojich blogov a zopakujem to ešte raz... niet žiadneho speváka, ktorý by mal toľko citu a emócii v sebe ako má práve tento človek
@richardulman my nie sme vdacni, ze zijeme v tejto progresivnej a modernej dobe, lebo len vdaka takejto modernej technike sa da stretnut clovek ako ty bodaj by moje oci nikdy nezhliadli tuto diskusiu, resp. tohto "odbornika".
@richardulman ty mi prosím ťa vysvetli čo je predpotopné na pesničke od queen we ill rock you alebo na dancing queen, love is in the air, imagine, love me do, potom z 90tych rokov nirvana, staré hiry od kabátu, dana landu, olympic, fakt nechápem čo sa ti nepáči na tom, jasné 70-80. roky boli dosť také diskofilné ale minulé storočie je plné talentovaných hudobníkov ktorí robili geniálnu hudbu, dokonca aj edit piaf by som radšej počúval ako nejaké energy 2000...ach jaj...
Skupín, ktoré sú podobné Nirvane, je asi ako maku.
Buďme úprimní - technicky Nirvana nebola zrovna neprekonateľná a ich hudba je ľahko napodobiteľná hocktorou garážband. Šlo tam skôr o tú bezstarostnú filozofiu grunge-u.
Inak, ak ma pamäť neklame, z tých novších napr. Puddle of Mudd mali tiež dobré nirvana covers a aj ich vlastná tvorba je celkom fajn.
@adka279 + spol. možno ste ma pochopili zle... ja nevravím, že samotné kapely sú predpotopné...ja som narážal na zvuk a kvalitu zvuku jednotlivých piesní... teraz to vyzerá tak, že počúvam výlučne hudbu po roku 2000...ale to pravda nie je...medzi mojich favoritov patria aj také mená ako BON JOVI, EUROPE, DEF LEPPARD, BRYAN ADAMS, RICHARD MARX, PHIL COLLINS, LIONEL RICHIE... ale ak by som sa mal rozhodnúť medzi nejakým albumom z 80. rokov a zo súčasnosti, tak jednoznačne volím súčasnosť kvôli omnoho väčšej kvalite pochopeno?
@tia999 čo sa týka tých cover verzií, tak mnohé prerábky sú lepšie ako orignál...ale keď si tu dala ako príklad vec pre tanečné kluby a spité decká v nich, tak sa ani nečudujem, že máš taký názor aký máš... vypočuj si napríklad tieto dve piesne:
Rick Astley - Cry For Help (original)
Thomas Anders - Cry For Help (cover)
ja osobne volím prerábku...prečo? viac precítenejšia hudba a spev takisto skús aspoň raz počúvať srdcom a nielen ušami
Čo sa prerábiek týka, tak tuto mám rada oboje, i keď to druhé je proste rachot. Ale MÁLOKEDY je cover lepší než originál. Lebo originál je proste ORIGINÁL.
Mohol by si robiť Braňovi Mojsejovi asistenta, možno by ste dosiahli katarziu z toho "kvalitného" zvuku, ktorý by ste vyprodukovali.
Čo je to prosím Ťa kvalitný zvuk? Také niečo, čo nešumí?
Ty si asi fakt nikdy nepočul žiaden album od starších kultových kapiel. Možno raz u deda v podkroví si počul nejakú starú LP platňu v rozbitom gramafóne a na základe toho si myslíš tie bludy, ktoré si myslíš.
Vypočuj si nejaký album, napr. od Pink Floyd a ak aj potom napíšeš, že majú "zlú kvalitu zvuku", tak nebude pochýb o tom, že si buď neskutočne šmrncový a kvôli tomu zaujatý, alebo len nemáš absolútne žiaden hudobný sluch.
A vysvetlíš mi prosím Ťa, že ako môže nejaký mladý ucháň precítiť skladbu vyzretého hudobníka oveľa viac, než ten hudobník, ktorý je aj autorom tej skladby?
@richardulman A vyhľadal si si už niekedy pojem pokrytectvo? Pretože ako môžeš v tvojom momentálnom postavení v tejto téme niekomu vravieť, aby nepočúval len ušami? Ja by som skôr povedal, že je to presne naopak a ty dáš na dokonalý sluchový vnem až príliš, a pojmy ako nostalgia a atmosféra ti absolútne unikajú.
@alpynus pink floyd počúvať nemienim lebo je to pre mňa nuda...dokonca aj najlepšia pesnička Wish you were here ma veľmi nudí... ale vyzerá to tak, že to asi nikto okrem mňa nechápe... ja nemám vo všeobecnosti rád starý štýl a starý zvuk...chápeš? vezmi si napr. dajme tomu nejakú skupinu Bon Jovi... nejaké prvé tri albumy z 80. rokov a následnej si zober dajme tomu posledné albumy po roku 2000... určite by si počul ten poriadny rozdiel producentov, mixáže, nástrojov a pod. viac to už vysvetliť vôbec neviem
@tia999 Bon Jovi vydali zo všetkých albumov dva albumy, ktoré ja osobne považujem za ich vrcholné diela... These Days z roku 1995 a Bounce z roku 2002 a práve ten posledne menovaný bol venovaný 11. septembru a nechci mi povedať, že by sa niekto ako Jon Bon Jovi, čo je mimochodom ryba rovnako ako ja sílil do niečoho, aby na tomto zarobil...vieš keď na to takto sa každý pozerá a aj bude pozerať... no každý proste na to pozerá len zo svojho uhla fanúšika a nič iné nevie robiť len to kritizovať...ale skús sa vcítiť do pozície daného umelca, ktorý sa časom vyvíja a tvorí stále niečo nové a robí to zo srdca...a niekto potom príde, ako napríklad teraz ty a povie mu do očí niečo takéto....keby si bola na jeho mieste...potešilo by ťa to? dávalo by ti to silu a energiu pokračovať ďalej? myslím, že odpoveď je jasná... ale aj tak ťa mám rád
To je mi absolútne jasné, že Ťa to nudí a že tomu nechápeš.
Inak, ako môžeš napísať pojem ako "najlepšia pesnička", keď je to pojem absolútne relatívny a v ich prípade nedokáže najlepšiu pesničku ohodnotiť ani znalec, nieto ešte vyznávač popkultúry, akým si.
A Jon Bon Joviho som naposledy počul na stužkovej a odvtedy sa dajú pocity v mojom žalúdku pri najbližšom započutí niečoho, čo sa jeho štýlu blíži, opísať slovom nausea,
Ak sa Ti tie popvraky určené masám tupých ľudí vytvorené predovšetkým inžiniermi z MTV páčia - dobre, proti gustu žiaden dišputát.
Ale naozaj som sa musel pustiť do Tvojich slov, keďže si Tvoje čisto subjektívne pocity tak vehementne zovšeobecňoval, až to pekné nebolo. A naviac si sa v mnohých veciach nielen mýlil, ale nemal si o nich ani páru a napriek tomu si ich vyhlasoval za jasnú vec.
hmm no 11 september dovod ako na niecom zarobit, ako aj smrt Jacksona...aj na tej sa mnohi nabalia...a tak z ucty mu naspievaju pesnicky...len ci je to aj naozaj uprimne u vsetkych no nvm...
ale tak Jon Bon Jovi je spevak a je jeho pracou robit teda hudbu...
iny chodia denne do kancelarie a pod., on robi hudbu, len na kazdeho sa ludia pozeraju inak, teda nesuhlasim uplne
mozno to nie je prave jeho pripad, ale tak u vela hudobnikov to vidim tak, ze casto narychlo zbuchnu album a prizivuju sa len na ich starom dobrom mene....
pesnicka ako Have a nice day ma teda neoslovila - jedna z tych novsich co som ho uz moc nepocuvala
ale je to tak v zivote umelca pride jeho zivotny hit a uz ho malokedy ho co prebije teda tazko je po velkom hite spravit este vacsi...
ja davam tiez prednost starym kapelam...cim neurazam tieto sucasne, aj medzi nimi sa da obcas najst aj nieco pocuvatelne...ale tak zo starych...nejaky ten rock, potom samozrejme Nirvana, na tu nedam dopustit...aa stary punk...a novsie? hm...celkom pocuvatelni su podla mna...napr. Three Days Grace, Green Day, My chemical romance, The Used...a u mna prekvapivo...aj Bullet for my Valentine...
ja som si kurat spomenul na niektore pecky ktore som pocuval este pocas mojho kojeneckeho obdobia ..potom este ten trubkar kenny g,modern talking,enya, etc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
A mimochodom, stredoveká a novoveká hudba je super.
na nove
na tomto tet ficvim
Čím staršie tým horšie? Na základe akého kľúča?
Čím staršie, tým nemodernejšie. To je pravda, avšak o výslednom efekte to nič nevraví. Radšej budem extranemoderný ako počúvať rádiové (s)hity.
Zo súčasnej hudby sú z umeleckej stránky skoro všetko braky, ktoré by súdny človek nedal vypočuť ani šimpanzom v ZOO.
Takú "hudbu" dokážem v rôznych trackeroch poskladať do hodiny, skúšal som.
tak napríklad:
toto neni zas az tak stare ale zas bolo to uz dost davno..
tie klipy neboli nic moc inak hudba parada, teraz uz podla mna malokto vytvori poriadny hit pre buduce generacie...
Ty si asi taký odborník na hudbu ako ja na sklad baklažána.
Počul si Ty vôbec niekedy nejaký album/koncert od Pink Floyd, Beatles, Led Zeppelin,...? Samozrejme, nie na starých LP platniach od deda. Samozrejme, že na nich je zvuk zlý, pretože majú asi 40 rokov. Zvuk je zlý kvôli platni a prehrávaču, nie kvôli interprétom.
alebo viaceri teraz spievaju s kratkymi to boli ine casy, ked este mali dlhe vlasky to bola krasa
najma 80. - 90. roky
@richardulman su aj pekne stare veci a dost vela
a Aguileru mam rada lebo ma uzasny hlas
ja som vtedy ked hrali este ani nevnimala hudbu...
OK, uzavrime to tým, že to, čo sa komu páči, je každého osobná vec.
Len je naozaj nekorektné, keď píšeš ako poloboh a tvoríš súdy, o ktorých píšeš, že platia vždy a všade.
A tamtoho samba típka si viem skvele predstaviť na Klokočinskom jarmoku.
San Franciso
a prerobena vec:
v niketorych pripadoch by som zakazala prerabat pesnicky....
Tiež som mal kedysi dávno kobejnovské obdobie so všetkým, čo k tomu patrí, počnúc košeľami, vlasmi a otrhanými riflami končiac..končiac : )
Čochvíľa Ťa to prejde a stane sa peknou spomienkou na mladosť : )
ale je jedna skupina dosť podobná Nirvane,,,
aj naspievali niektore veci od nirvany...
nehorazna hanebnost...
alebo proste the madness ..
či Specials
A k tomu že si odborník... Takých "odborníkov" má Slovensko už aj dosť, myslím.
Inak súhlasím s tým, čo povedala @krutafunebracka .
Skupín, ktoré sú podobné Nirvane, je asi ako maku.
Buďme úprimní - technicky Nirvana nebola zrovna neprekonateľná a ich hudba je ľahko napodobiteľná hocktorou garážband. Šlo tam skôr o tú bezstarostnú filozofiu grunge-u.
Inak, ak ma pamäť neklame, z tých novších napr. Puddle of Mudd mali tiež dobré nirvana covers a aj ich vlastná tvorba je celkom fajn.
@tia999 čo sa týka tých cover verzií, tak mnohé prerábky sú lepšie ako orignál...ale keď si tu dala ako príklad vec pre tanečné kluby a spité decká v nich, tak sa ani nečudujem, že máš taký názor aký máš... vypočuj si napríklad tieto dve piesne:
Rick Astley - Cry For Help (original)
Thomas Anders - Cry For Help (cover)
ja osobne volím prerábku...prečo? viac precítenejšia hudba a spev takisto skús aspoň raz počúvať srdcom a nielen ušami
A čo by robili horkýžeslíže fandovia na klokočinskom jarmoku? : )
Jedine kupovali medovinu.
Ježkoví voči
Mohol by si robiť Braňovi Mojsejovi asistenta, možno by ste dosiahli katarziu z toho "kvalitného" zvuku, ktorý by ste vyprodukovali.
Čo je to prosím Ťa kvalitný zvuk? Také niečo, čo nešumí?
Ty si asi fakt nikdy nepočul žiaden album od starších kultových kapiel. Možno raz u deda v podkroví si počul nejakú starú LP platňu v rozbitom gramafóne a na základe toho si myslíš tie bludy, ktoré si myslíš.
Vypočuj si nejaký album, napr. od Pink Floyd a ak aj potom napíšeš, že majú "zlú kvalitu zvuku", tak nebude pochýb o tom, že si buď neskutočne šmrncový a kvôli tomu zaujatý, alebo len nemáš absolútne žiaden hudobný sluch.
A vysvetlíš mi prosím Ťa, že ako môže nejaký mladý ucháň precítiť skladbu vyzretého hudobníka oveľa viac, než ten hudobník, ktorý je aj autorom tej skladby?
tu sa mi viac paci prerabka
nenasla som ten super klip co uz... tak livka
Omyl, Nirvana sa grunge-u len uchytila, odštartovali to niekedy v polovici osemdesiatych rokov páni, ktorí sa nazývali The Melvins : )
a
Marilynova verzia ma az tak neoslovila
toto je hitovka
tito su taki srandovní
Navyše niektorým kapelám sa dľa mňa ten starý zvuk vyslovene hodí. Teda aspoň mne sa to celkom páči, keď počuť, že je to „staré“.
jeho stare hity ako
Bed Of Roses, Blaze Of Glory , Always , Living On A Prayer ,
inak je @richardulman - Risko je moj dobry internetovy kamos...len v niektorej hudbe sa moc nezhodneme...teda mame mierne iny vkus
To je mi absolútne jasné, že Ťa to nudí a že tomu nechápeš.
Inak, ako môžeš napísať pojem ako "najlepšia pesnička", keď je to pojem absolútne relatívny a v ich prípade nedokáže najlepšiu pesničku ohodnotiť ani znalec, nieto ešte vyznávač popkultúry, akým si.
A Jon Bon Joviho som naposledy počul na stužkovej a odvtedy sa dajú pocity v mojom žalúdku pri najbližšom započutí niečoho, čo sa jeho štýlu blíži, opísať slovom nausea,
Ak sa Ti tie popvraky určené masám tupých ľudí vytvorené predovšetkým inžiniermi z MTV páčia - dobre, proti gustu žiaden dišputát.
Ale naozaj som sa musel pustiť do Tvojich slov, keďže si Tvoje čisto subjektívne pocity tak vehementne zovšeobecňoval, až to pekné nebolo. A naviac si sa v mnohých veciach nielen mýlil, ale nemal si o nich ani páru a napriek tomu si ich vyhlasoval za jasnú vec.
ale tak Jon Bon Jovi je spevak a je jeho pracou robit teda hudbu...
iny chodia denne do kancelarie a pod., on robi hudbu, len na kazdeho sa ludia pozeraju inak, teda nesuhlasim uplne
mozno to nie je prave jeho pripad, ale tak u vela hudobnikov to vidim tak, ze casto narychlo zbuchnu album a prizivuju sa len na ich starom dobrom mene....
pesnicka ako Have a nice day ma teda neoslovila - jedna z tych novsich co som ho uz moc nepocuvala
ale je to tak v zivote umelca pride jeho zivotny hit a uz ho malokedy ho co prebije teda tazko je po velkom hite spravit este vacsi...
ja s tebou suhlasim, nie je to davno ale ani blizko a eje to ta najlepsia hudba xD
Takze napr.Nirvana,Extreme,Rednex,Eurythmics,AC/DC atd.
nikým neprekonaný gitarista...
nenormálne muzikantská doba
atd atd atd
toto neprekonáte