Možno je táto téma podobná, ako tu už boli. Ale vedeli by ste sa postarať o narodené dieťa, vedeli by ste ho prebaliť? Myslite, že najmä mamičky toto naučia v nemocnici, alebo musia získavať skúsenosti?
Ja si myslím, že za pomoci všetkých svätých by som prebaľovanie zvládla, lebo mám mladšieho brata, preto viem, ako sa to cca robí, ale za pozitívny výsledok môjho snaženia nemôžem ručiť
Zaujímavá otázka Ale ak by som už mala tú povinnosť postarať sa o svoje dieťa, s pomocou ostatních blízkych a rodiny by som to azda ako tak zvládala. Uvidím na vlastnej koži
A ešte @1 , @2. Som normálne prekvapená že nielen ja mám taký názor na malé deti, lebo v mojom okolí si s tým názorom sama a ak len poviem, že napríklad, by som momentálne nevedela sa postarať o malé dieťa, všetci pozerajú na mňa, ako keby som bola z inej planéty
cisto teoreticky by som sa vedela, to prebalenie, mozno nakrmenie, cize by prezilo, ale tie dolezite drobnosti, co okolo toho treba, tie absolutne neovladam, cize skor nie
vedela by som sa postarat ucili sme sa to v skole prebalovanie, kupanie, krmenie proste celu starostlivost o novorodenca a este mam aj netere dvojicky trojrocne, ktore mam dost casto na starosti takze nevidim v tom problem. Ale moc pozitivny vztah k detom nemam takze dufam ze to vlastne decko tak skoro mat nebudem, este nechcem vyuzit svoje skusenosti
@16 ja by som napísala presne taký isty koment ako @13 až na to, že tie dvojičky v rodine nie su, ale len obyačjne babatka, a mam aj mladšie sestry, tak problém by v tom nebol
..no cez prazdniny som obcas strazila mojho bratranca, ale on ma uz 4 roky..no stale sa hrat a hrat a hrat....a robit to, co chce on..a utriet rit ked ide na WC no..ale plienky vymienat viem, lebo mam mladsieho brata a dakedy osm mu vymienala plienky ale este ked osm mala 6rokov...som to chcela skusit ...ale urcite 24hodin denne to musi byt strasne vycerpavajuce, a tie reci, ze zena je na materskej ze jak sa jej zije, to fakt neznasam aj ked sa ma to zatial nastastie nijako netyka...
o dieta by som sa vedala postarat 24 hodin denne mozno si niektory pomyslia preboha co sa zblaznila ale ja deti milujem a nedala by som ich za nic na svete jednoducho povedane
no deti este nechystam po prve som mlada a predtym si chcem uzit zivot potom budu starosti aj ked to za starosti niektore veci nepovazujem hlavne staranie o dieta
ja myslim ze take ako prebalovanie obliekanie kupanie atd by som zvladla v pohode viac menej som vychovavala bratranca a teraz mam zas maleho tak ho obcas strazim ale asi by ma porazilo z toho placu a pod. veci
ja som robila v zahranici ako childminder-ka..dostala om na starosti 2 deti..V tom case 7 mesacneho clapceka a 2 rocne dievcatko..neboli to moje deti,ale naucila som sa..na tom nie je nic zlozite..mozno preto,ze vsetci moji brtranci a sesternice su odomna mladsi v priemere o 12 rokov,takze tam som aku taku prax pochytila aale to sa da zvladnut bez nejakeho studovania knih alebo podobne
myslim si ze kazdy kto by to chcel by to aj vedel mam 16 rokov a cely zivot sa staram o male deti napriklad svagrinna ide s jednym dietetom ku doktorke a mie necha druhu malinku 2mesacnu nelku aby som sa onu postarala a niesom debil ze jej iba dam dudlik..
vedela by som urobiť takmer všetko čo sa starostlivosti o dieťa týka. a to ešte žiadne dieťa nemám pomáhala som krstnej s deťmi tak tam som sa to naučila.
a myslím si že v nemocnici samozrejme že naučia mamičky že čo a ako robiť. zdá sa mi že hlavne kúpanie a tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
na sunare tiež musí byť návod na prípravu
ale to sú také pičovinky .. horšie musí byť behanie po doktoroch, nočné budenie plačom a pod.
Síce už mám dosť rokov, ale na dieťa sa necítim a myslím, že ani nebudem minimálne najbližších 10 rokov a možno aj viac.
o dieta by som sa vedala postarat 24 hodin denne mozno si niektory pomyslia preboha co sa zblaznila ale ja deti milujem a nedala by som ich za nic na svete jednoducho povedane
no deti este nechystam po prve som mlada a predtym si chcem uzit zivot potom budu starosti aj ked to za starosti niektore veci nepovazujem hlavne staranie o dieta
a myslím si že v nemocnici samozrejme že naučia mamičky že čo a ako robiť. zdá sa mi že hlavne kúpanie a tak.