Keď máš chuď si to hodiť, tak snáď nemáš štátnice s ničím súvisiacim so slovenčinou
Ale skús trocha vydýchnuť - ja osobne za najlepší spôsob na zbavenie sa takéhoto stresu považujem šport - a potom sa, v kľude a triezvosti, ešte niečo naučiť
arielka, no ja som také veci riešila aj tri týždne predtým, šlo to aj s posledným iskúškami, len tak tak že som mala šancu si vybojovať štátnice na júl, mala som dosť prekážok, teda nielen ja (terény, nedokončená bc práca, absencia učiteľa vo veľmi nevhodnom čase, či dve brutálne skúšky dva dni za sebou, prričom jedna z nich značila 600 stranovú knihu).. fuj práve v tejto dobe môj mozog doslova horel, v jeden deň som robila dve skúšky, a to najhoršie ma ešte len čakalo, fuj, teším sa na piaty rok, ten bude horší, som to vedela už počas bc, keďže musím dohnať aj kredity aj predmet na chuja z tohto semestra... držím palce, uč sa, nevylihuj, zatni zuby, stoí za to, aj keď možno polku nestihneš, čo ak vytiahneš z tej polky, čo vieš? a možno vieš viac, ako si myslíš teraz... ako ja tiež
goth, porovnávať maturity so štátnicami mi nesedí, rozhodne štátnice boli masaker, ktorý by sa dal ešte zvládnuť, keby bolo viac času, no máš oooveľa menšiu istotu i šance spraviť štátnice než maturity... maturity spravíš tak, ako sa učíš za tie roky na strednej, ale spravíš, štátnice nespravíš preto, že si sa učil na áčka... aj tí lepší zlyhávajú, viem to... teda nie osobná skúsenosť, ale od vedľa, aj z iných škôl... učiva je veľmi veľa v zúženom čase, náročné na pamäť, ale zase záleží od školy a treba fakt vedieť tú podstatu, otázky sú dosť obšírne, aspoň my, z biológie sme také mali, až na pár výnimiek, niektoré sú zase syntetické, treba pospájať si viaceré informácie, teda doslova si vypracovať otázku z viacerých zdrojov, na čo čas nemáš, keďže napríklad ja som mala 61 otázek pri jednej otázke človek môže stráviť aj deň, kým si ju vypracuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale skús trocha vydýchnuť - ja osobne za najlepší spôsob na zbavenie sa takéhoto stresu považujem šport - a potom sa, v kľude a triezvosti, ešte niečo naučiť
goth, porovnávať maturity so štátnicami mi nesedí, rozhodne štátnice boli masaker, ktorý by sa dal ešte zvládnuť, keby bolo viac času, no máš oooveľa menšiu istotu i šance spraviť štátnice než maturity... maturity spravíš tak, ako sa učíš za tie roky na strednej, ale spravíš, štátnice nespravíš preto, že si sa učil na áčka... aj tí lepší zlyhávajú, viem to... teda nie osobná skúsenosť, ale od vedľa, aj z iných škôl... učiva je veľmi veľa v zúženom čase, náročné na pamäť, ale zase záleží od školy a treba fakt vedieť tú podstatu, otázky sú dosť obšírne, aspoň my, z biológie sme také mali, až na pár výnimiek, niektoré sú zase syntetické, treba pospájať si viaceré informácie, teda doslova si vypracovať otázku z viacerých zdrojov, na čo čas nemáš, keďže napríklad ja som mala 61 otázek pri jednej otázke človek môže stráviť aj deň, kým si ju vypracuje
Ja koncim lekarsku fakultu a otazok mam 141 a ide mi utrhnut deklik!
Ale myslim, ze maturita bola tiez stres lebo to bola prva skusenost tohoto druhu.
Ako sa mam nezblaznit???
Ale statnice som zial nespravila...