Nie som Katolík, takže birmovná nemôžem byť, lebo birmovku majú len Katolíci a táto otázka naznačuje, že každý potenciálny respondent je Katolík. U nás je niečo, čo je ako keby 1.sväté prijímanie a birmovka zároveň v jednom, volá sa to Konfirmácia, ale konfirmační rodičia žiaľ neexistujú
Nie to celkom pravda ze ked nemas birmovku nemozes byt krstny rodic. Mozes ale v papieroch budes zapisany ako krstny SVEDOK co je len hranie sa so slovickom v podstate
keby som si znovu mala vybrat, tak za birmovnu mamu uz nejdem ; ak by niekto mne blizky chcel, aby som bola jeho dietatu krstna, tak to by ma potesilo a poctilo
@wistingher co nemôžem keď nemám birmovku? Keď nemám birmovku, nemôžem byť birmovna mama ci ako to voláte.
Krstná mama môžem byť, kto povedal ze budem krstiť katolícke dieťa?
@wistingher ale môže byť krstným rodičom však deti sa krstia v každej cirkvi! Ta birmovka je exkluzívne katolícka sviatosť takže ju musíš mat iba v prípade ak krstis katolícke dieťa. Načo by bola napríklad evanjelikovi katolicka slávnosť ked chce krstit evanjelicke dieta. Nie je to az take zlozite. Ludia akosi zabudaju ze tu nie su sami
@wistingher OMG nie. Keď si pokrstený katolík a máš aj birmovku, môžeš sa stať krstným otcom alebo birmovným ocom katolíckeho dieťaťa.
Keď si pokrstený evanjelik a máš aj konfirmáciu, môžeš sa stať krstným otcom evanjelického dieťaťa.
Pokiaľ si pokrstený katolík a chceš sa aj napriek tomu stať krstným otcom evanjelického dieťaťa, druhý krstný rodič už musí byť evanjelik s konfirmáciou a musí sa požiadať o nejakú výnimku pre teba. Ja mám tiež krstných rodičov obojakých a krstili ma ako evanjeličku.
A môžeš mi povedať, či môžem byť krstný otec niekomu keď NEMÁM BIRMOVKU?
lebo nevidim rozdiel ved birmovni a krstny su to iste či ? ja mam len krstnych... či birmovni su pri birmovke niekto akože kto tam je... a krstny su niekto kto je pri krste? ...
vždy som bol v tom, že krstny rodič môžeš byť len keď máš birmovku. A tiež iba keď máš birmovku môžeš mať svadbu v kostole.
@wistingher to ti neviem povedať, nevyznám sa do katolíckych pravidiel ale určite by si mal byť schopný niečo vygoogliť.
Podľa mojich kamarátok viem, že keď si robili birmovku, tak si vybrali staršiu kamarátku z tej istej farnosti, ktorá sa stala ich birmovnou mamou. Ako to presne funguje, ti neviem povedať. Viem len, že krstný otec a birmovný otec nie je to isté. Krstný otec je pri tvojich krstinách keď si malý a birmovný otec je pri tvojej birmovke keď si starší.
Birmovka by malo znamenať, že si sa stal cirkevne dospelý, čomu predchádzalo nejaké vzdelanie a skúška. Preto sa asi aj môžeš stať krstným rodičom, ale neviem, či je to pravidlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Krstná mama môžem byť, kto povedal ze budem krstiť katolícke dieťa?
Keď si pokrstený evanjelik a máš aj konfirmáciu, môžeš sa stať krstným otcom evanjelického dieťaťa.
Pokiaľ si pokrstený katolík a chceš sa aj napriek tomu stať krstným otcom evanjelického dieťaťa, druhý krstný rodič už musí byť evanjelik s konfirmáciou a musí sa požiadať o nejakú výnimku pre teba. Ja mám tiež krstných rodičov obojakých a krstili ma ako evanjeličku.
A môžeš mi povedať, či môžem byť krstný otec niekomu keď NEMÁM BIRMOVKU?
lebo nevidim rozdiel ved birmovni a krstny su to iste či ? ja mam len krstnych... či birmovni su pri birmovke niekto akože kto tam je... a krstny su niekto kto je pri krste? ...
vždy som bol v tom, že krstny rodič môžeš byť len keď máš birmovku. A tiež iba keď máš birmovku môžeš mať svadbu v kostole.
Tak ako to je?
Podľa mojich kamarátok viem, že keď si robili birmovku, tak si vybrali staršiu kamarátku z tej istej farnosti, ktorá sa stala ich birmovnou mamou. Ako to presne funguje, ti neviem povedať. Viem len, že krstný otec a birmovný otec nie je to isté. Krstný otec je pri tvojich krstinách keď si malý a birmovný otec je pri tvojej birmovke keď si starší.
Birmovka by malo znamenať, že si sa stal cirkevne dospelý, čomu predchádzalo nejaké vzdelanie a skúška. Preto sa asi aj môžeš stať krstným rodičom, ale neviem, či je to pravidlo