Pretože NIKDY nie je zlý pes, je zlý iba majiteľ! Majiteľ ktorí nevie svojho psa ovládať a vychovať. Vždy zhodia vinu na určité plemeno, ale nie je to len o plemene je to o výchove, som zásadne proti tomu, je to hlúposť.
Ešte raz opakujem že NIKDY nie je na vine pes! Ale jeho PÁN!
Nie. Pes má síce určité gény, ale záleží na majiteľovi ako ho vychová. Kamoš má pitbulla a je to veľmi hravý pes. Ale možno by som aj zakázal vzhľadom na kvalitu majiteľov. -.-
Definuj bojové plemeno, pozri si následne charakteristiku plemien patriacich pod ten pojem a zistíš že žiadne "vyhradené bojové plemeno" vôbec nejestvuje. Psy boli vyšľachtené z vlkov, majú v sebe prirodzenú divokosť,ktorá sa však rokmi prevýchovy u ľudí potlačila. A tam právě problém vězí-vo výchove ľuďmi.
Aj z decka keď vychováš tyrana a bezchrbticového neprispôsobivca tak sa bude správať ako tyran a bezchrbticový neprispôsobivec.
to je o výchove majiteľov a nie o plemene...keď si kúpi psa človek ktorý ho nevie vychovať môže byť akýkoľvek väčší pes nebezpečný.. Toď uvediem príklad babkinych susedov, ktorý majú zlatého retrievera ktorý býva často voľne pustený a nemá problém rozbehnúť sa po cudzom človeku aj mimo svojho "teritória"...A poznám viacero rodín, ktoré chovajú nejaké to takzvané "bojové" plemeno aj s deťmi v domácnosti a tie psy sú kľudné, vycvičené, vychované.....
Nehovorím že tie plemená niesú nebezpečné, ale že podstatná je v tomto výchova psa a nie to, aké je to plemeno.
som za chov takýchto plemien, ale s obmedzenými pravidlami bezpečnosti (napr. nosiť náhubok na verejnosti - čo by som vlastne zaviedla pre všetky psy...ale je pravda, že pre tieto špeciálne). Pretože pes nemusí byť bojového plemena a môže byť vychovaný zle, a taktiež môže byť vychovaný dobre, ale gény bojového plemena sa v ňom nezaprú. Takže toto je nepredvídateľné, ale nevidím dôvod, prečo by sa mal zakazovať práve chov takýchto plemien, podľa mňa to nič nerieši, ľudia si postupom času vycvičia iné plemeno ako bojové. Podľa mňa by sa mali zaviesť pravidlá, ktoré by zaručovali bezpečnosť, čo sa týka psov celkovo. Pretože nikdy nevieme presne predvídať, aký pes sa ako bude v akej situácii správať.
Pes bojovy, nebojovy... Picoviny. Pes sa chova tak, ako ho vychovali.
Poznam par bojovych psov, ktori su krotkejsi ako zajace...
Osobne do mna stale jebu, ze mam psov drzat na kratko, ze su to bojove psi. Pritom ani bojove nie su v prvom rade a v druhom milsie a rozkosnejsie stvorenia, ktore ani muche neublizia nepoznam...
Niekomu sa nepaci vyzor tej ci onej rasy alebo su vychovany na dristoch a uz plasia cely narod.
Niekedy upalovali aj zeny na hraniciach z nevedomosti, ze su to carodejnice...
Znova sa tu objavila nejaká hlúpa spoločenská objednávka, pretože sa média chytili pár útokov psov a štát v zúfalej snahe dokázať svoju opodstatnenosť sa snaží vytvoriť novú reguláciu a všetky hlúpe ovečky uveria, že zákon ich ochráni. Nechovám žiadneho psa, nemám rád psy, ktoré sa označujú ako "bojové" ale to nič nemení na tom, že verím v slobodu a keď niekto takéhoto psa chce mať, je to jeho vec, nikto nemá žiadne morálne právo mu do toho kecať alebo chcieť po ňom nejaké "preukazovanie spôsobilosti". Navyše koľko takých útokov skutočne ročne je? Podľa mňa je to také zanedbateľné množstvo, že sa o tom ani nevedú štatistiky... Podobne ako s legálnymi strelnými zbraňami, u nás sa štatistiky kriminality nevedú, v susednom česku sa prestali robiť od roku 2009, lebo to nemalo zmysel.
90% vecí bežnej potreby by sme mohli takto zakázať, pretože by nám mohli ublížiť... Je to forma kolektívnej viny, kedy kvôli pár nezodpovedným kreténom musia trpieť všetci ostatní majitelia, ktorí nikdy nič neurobili. Keď sa bojím, že by mi mohol takýto pes ublížiť, kúpim si pištol. Aj keď tu takýto zákon bude zavedený, iba debil si môže myslieť, že ho ochráni...
Nechápem ludí, čo sú proti. Ja si myslím, že záleží len od ludí, ako si ich vychovajú. Keď som ešte dávnejšie bola na prechádzke, zastavila som sa pri jednej pani, čo mala rotvajlera. Viem, že ho nepovažujú za bojového psa, no patrí medzi najagresívnejších. Zarozprávali sme sa o psoch, hladkala som toho rotvíka, keď okolo šla tetka s čivavami
Tie tam samozrejme vrieskali ako zmyslov zbavené, tetka hysterčila, lebo tam bol rotvík, pričom on si absolútne nevšímal tie uvrešťané potkany a tie sa do neho navážali, vrieskali a jedna ma dokonca KÚSLA DO NOHY. Ja by som skôr zakázala chov tých sprostých čiváv a yorkshirákov. Každý si myslí, že keď je to malé, tak to slúži len na maznanie. Pritom nikto asi ani netuší, načo bola taká čivava vyšlachtená.
Takže na velkosti ani na tom, kam to ľudia radia, na tom.absolútne nezáleží. Záleží na výchove psa.
agresivitu tieto psy nemajú v génoch, zaútočia za takých istých podmienok ako iné psy. na boje sa využívali preto, lebo majú silný zákus a narozdiel od iných psov nepustia (bežný pes kusne hocikam, pustí, kusne inde, "bojové" plemeno kusne do krku a drží).
+počet útokov týchto zakázaných plemien je fakt zanedbateľný
a závisí jedine od majiteľľa, či to zviera bude lifehater, alebo lifelover.
@devine všakže, hrozné sú tie čivavy, chudák ľudia na ktorých útočia voľne pustené agresívne čivavy, čo majú robiť ako sa majú ľudia brániť? -,-
prepáč ale myslím, že je veľký rozdiel ak na teba zaútočí podobné plemeno čivave alebo nejaký silný veľký pes ako rotvajler, pitbul a pod. do ktorého asi len tak nekopneš ako do čivavy
ja sám nemám nejak celkovo vzťah ku psom, či malým zlatým plemenám alebo veľkým strážnym psom a osobne mám aj zlú skúsenosť so psami po ktorej som úplne prestal veriť ich inštinktom, takže som za a keď teda nie som aspoň za sprísnenie trestov pre majiteľov a trvám aj na tom, aby boli majitelia aj prísne pokutovaní ak takéto psy nie sú na vôdzke s náhubkom ale bohužiaľ mestskí policajti sú tiež kkti a furt hovno vidia
áno som proti, nejako nevydalo,,nejde o to či je to plemeno bojové alebo nie, skôr médiá sa snažia všetko uhrať týmto smerom, že títo psy sú najhorší..záleží od toho, kto si ako psa vychová..máme doma pitbulla a je to maznáčik
Nejde o to. Ide o princíp. Nestalo sa mi to prvý a myslím, že ani posledný raz, čo sa do mňa zakúsla zrovna čivava alebo yorkshirák. Nechápem prečo by sa mali robiť rozdiely medzi tým, aký pes ťa pokúše. Isro je horšie keď ťa kúsne velký pes a keď malïý. No prečo nezakážu mať volne pustenú malú a agresívnu čivavu a aj s náhubkom? Lebo je malá? A vieš čo môže urobiť taká malá čivava? Predstav si, že mojej sestry kamarátke práve ČIVAVA dokaličila tvár, pretože sa jej tak držala, ako kliešť. Takže stále si myslíš, že čivavy sú eňo-ňuňo?
A druhá vec je, že do psa by sa kopať nemalo ani keď na teba útočí, lebo to len zvyšuje jeho agresivitu.
áno, som proti, zákazu, lebo psy nie sú na vine, to majitelia... aký pes taký pán, takže ak niekto hádže špinu na psa tak sa mýli... pes je taký, akého ho vychováte, presne ako hovorí koment nado mnou, bojová môže byť aj čivava, ak si ju vycvičím... nejde o to, aký druh psa mám, ale o to, ako ho vychovám...
Bojové plemeno? Každý pes bojuje a je jedno či má veľkosť potkana alebo poníka. Podľa štatistík útoku na človeka to vyhral yorkshir a nasledoval ratlík, jazvečík atď. Menšie plemená útočia skôr, pretože sú zastrašené veľkosťou a od nich je veľké naozaj všetko. Pričom veľké plemená, napríklad dogovité sú sebavedomejšie a útočia len v prípadoch, kedy ľudia prekračujú ich hranice. Ale samozrejme, je to zásluha hlavne pána a to by nemalo zasahovať len psov, ale hlavne majiteľa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Pretože NIKDY nie je zlý pes, je zlý iba majiteľ! Majiteľ ktorí nevie svojho psa ovládať a vychovať. Vždy zhodia vinu na určité plemeno, ale nie je to len o plemene je to o výchove, som zásadne proti tomu, je to hlúposť.
Ešte raz opakujem že NIKDY nie je na vine pes! Ale jeho PÁN!
Aj z decka keď vychováš tyrana a bezchrbticového neprispôsobivca tak sa bude správať ako tyran a bezchrbticový neprispôsobivec.
Nehovorím že tie plemená niesú nebezpečné, ale že podstatná je v tomto výchova psa a nie to, aké je to plemeno.
som za chov takýchto plemien, ale s obmedzenými pravidlami bezpečnosti (napr. nosiť náhubok na verejnosti - čo by som vlastne zaviedla pre všetky psy...ale je pravda, že pre tieto špeciálne). Pretože pes nemusí byť bojového plemena a môže byť vychovaný zle, a taktiež môže byť vychovaný dobre, ale gény bojového plemena sa v ňom nezaprú. Takže toto je nepredvídateľné, ale nevidím dôvod, prečo by sa mal zakazovať práve chov takýchto plemien, podľa mňa to nič nerieši, ľudia si postupom času vycvičia iné plemeno ako bojové. Podľa mňa by sa mali zaviesť pravidlá, ktoré by zaručovali bezpečnosť, čo sa týka psov celkovo. Pretože nikdy nevieme presne predvídať, aký pes sa ako bude v akej situácii správať.
Poznam par bojovych psov, ktori su krotkejsi ako zajace...
Osobne do mna stale jebu, ze mam psov drzat na kratko, ze su to bojove psi. Pritom ani bojove nie su v prvom rade a v druhom milsie a rozkosnejsie stvorenia, ktore ani muche neublizia nepoznam...
Niekomu sa nepaci vyzor tej ci onej rasy alebo su vychovany na dristoch a uz plasia cely narod.
Niekedy upalovali aj zeny na hraniciach z nevedomosti, ze su to carodejnice...
@michaloq nerozmyslal si este nad dovolenkou v eutanazii ? zaplatim
áno,som proti tomu zákazu pretože každý pes dokáže ublížiť keď mu prepne,za to že sú bojové plemená,ešte nemusia byť násilné 24/7
mám susedov, ktorí naučili jedného bastarda stále štekať a vnucujú mu nevraživosť a agresivitu.. niektorým ľuďom by som zakázal mať psa a všetko živé
dala som že "nie"
ale áno
90% vecí bežnej potreby by sme mohli takto zakázať, pretože by nám mohli ublížiť... Je to forma kolektívnej viny, kedy kvôli pár nezodpovedným kreténom musia trpieť všetci ostatní majitelia, ktorí nikdy nič neurobili. Keď sa bojím, že by mi mohol takýto pes ublížiť, kúpim si pištol. Aj keď tu takýto zákon bude zavedený, iba debil si môže myslieť, že ho ochráni...
Tie tam samozrejme vrieskali ako zmyslov zbavené, tetka hysterčila, lebo tam bol rotvík, pričom on si absolútne nevšímal tie uvrešťané potkany a tie sa do neho navážali, vrieskali a jedna ma dokonca KÚSLA DO NOHY. Ja by som skôr zakázala chov tých sprostých čiváv a yorkshirákov. Každý si myslí, že keď je to malé, tak to slúži len na maznanie. Pritom nikto asi ani netuší, načo bola taká čivava vyšlachtená.
Takže na velkosti ani na tom, kam to ľudia radia, na tom.absolútne nezáleží. Záleží na výchove psa.
agresivitu tieto psy nemajú v génoch, zaútočia za takých istých podmienok ako iné psy. na boje sa využívali preto, lebo majú silný zákus a narozdiel od iných psov nepustia (bežný pes kusne hocikam, pustí, kusne inde, "bojové" plemeno kusne do krku a drží).
+počet útokov týchto zakázaných plemien je fakt zanedbateľný
a závisí jedine od majiteľľa, či to zviera bude lifehater, alebo lifelover.
Ale k téme, áno, som proti tomu zákazu, každý pes sa predsa dá (aspoň čiastočne) prevychovať...
prepáč ale myslím, že je veľký rozdiel ak na teba zaútočí podobné plemeno čivave alebo nejaký silný veľký pes ako rotvajler, pitbul a pod. do ktorého asi len tak nekopneš ako do čivavy
ja sám nemám nejak celkovo vzťah ku psom, či malým zlatým plemenám alebo veľkým strážnym psom a osobne mám aj zlú skúsenosť so psami po ktorej som úplne prestal veriť ich inštinktom, takže som za a keď teda nie som aspoň za sprísnenie trestov pre majiteľov a trvám aj na tom, aby boli majitelia aj prísne pokutovaní ak takéto psy nie sú na vôdzke s náhubkom ale bohužiaľ mestskí policajti sú tiež kkti a furt hovno vidia
Nejde o to. Ide o princíp. Nestalo sa mi to prvý a myslím, že ani posledný raz, čo sa do mňa zakúsla zrovna čivava alebo yorkshirák. Nechápem prečo by sa mali robiť rozdiely medzi tým, aký pes ťa pokúše. Isro je horšie keď ťa kúsne velký pes a keď malïý. No prečo nezakážu mať volne pustenú malú a agresívnu čivavu a aj s náhubkom? Lebo je malá? A vieš čo môže urobiť taká malá čivava? Predstav si, že mojej sestry kamarátke práve ČIVAVA dokaličila tvár, pretože sa jej tak držala, ako kliešť. Takže stále si myslíš, že čivavy sú eňo-ňuňo?
A druhá vec je, že do psa by sa kopať nemalo ani keď na teba útočí, lebo to len zvyšuje jeho agresivitu.
malo by sa to posudzovat, akoby ho napadol samotny majitel.
t.j. ked pes niekoho zabije, jeho majitel je odsudeny za umyselne zabitie na dozivotie