nieže by som ich bila, alebo kopala do nich, no keď vidím malé prachovky, a psov ktoré majú menšie nohy ako mačky tak ma to neskutočne irituje a zvyšuje mi to tlak tak sa radšej pozriem opačným smerom
ja by som to nenazvala rasizmom ale tak su rasy ktoré preferujem.... ale nemám vylučne rasu ktorá sa mi nepači.... lebo z každej rasy sa najde apson jeden pekný jedinec.... čiže ide skorej o daneho psa než rasu.....
kazdy chlap co si mysli, ze prasacia hlava s kratkymi nohami a valcovitym telom zvana buldog alebo podobna pliaga, ze to budi respekt, je v mojich ociach podivny luzer. fuj take hnusne psy. skarede. a vobec sa ich nebojim. je to nanic pes. a mops je tiez nechutne prasa.
civava, korgi pembroke dufam ze vyhynie rovnako jak krizence. koniec. som super ze? joj a neznasam ked dakto povie ze labrador je super. kratka srst? vazne? sklony k tucnote? najlepsi pes na svete! a labrador ako preco? lebo ho ma kazdy a je to hymna povedat, ze to je skvely pes? kks, su ovela krajsie psy s podobne mierumilovnou povahou tak neznasam, ked korunuju retrievery.
nemám veľmi rada jazvečíky, už 2 ma dohrýzli... a zase vlčiak mi takmer roztrhal pred očami psa, čiže odvtedy som na toto plemeno trochu nasratá, aj keď viem, že nemôžem kvôli jednému psovi súdiť ostatné..
Osobne nemám žiaden problém s plemenami, ide o ich výchovu a nie pôvod. Milujem psov, lebo ak sú zvládnuté aj silné plemená, sú to najdokonalejšie živé stvorenia, ktoré ťa chápu.
Nie som si istá ako presne je myslená otázka... Ale tak jasne, že osobne ak by som si mala vyberať plemeno pre seba, tak vyberiem také, ktoré sa mi najviac páči - povahovo, výzorom... (borderka, papillon, šeltia, vyžla, kelpia, ...) a naopak hneď vylúčim také, ktoré ma povahovo a výzorom až tak nelákajú (teriéry, buldočky, čivavy, mopslíky, baset, ...). Myslím si, že práve na to vznikli jednotlivé plemená rôznych veľkostí, vzhľadov, predností a správania - pretože každý uprednostňuje, resp. hľadá niečo iné.
@wind Tak ono tiež sa to nedá zovšeobecňovať. Sú aj malé plemená, ktoré takéto správanie nemajú v povahe, sú neagresívne a priateľské, napadá mi napr. trpasličí pudel, papillon, boloňský psík a iné... Naopak čivava to v povahe má a yokshireský teriér tiež, keďže je to teriér a tie jednoducho ostrosť v povahe majú. Mnohé však závisí aj na prístupe majiteľa, či si psa vycvičia, ako ho vedú, či ho odmala socializujú atď. Majitelia malých psov sú často dosť nezodpovední. Bohužiaľ však aj niektorí majitelia tých veľkých, avšak tam to už môže mať a žiaľ aj máva i fatálne následky.
Inak sama mám malého psíka a stáva sa nám relatívne často, že stretneme veľkého psa, ktorý za ňou zúrivo breše, cerí zuby a majiteľ ho musí silou ťahať, aby moju malú nenapadol. (Pritom ona je priateľská ku všetkým psom, malým i veľkým.) Niektorí z nich majú vôdzku a náhubok, mnohí len vôdzku a niektorí asi ani to nie - a to sú tie prípady, kedy počúvam o tom, že pes dokúsal malého psíka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a inak čivavu nemám rád, ešte keď to breše, ani nenapíšem aké pohnútky mám chuť urobiť
ale keby nejaké najdem na ulici, zoberiem si ho tak či tak.
civava, korgi pembroke dufam ze vyhynie rovnako jak krizence. koniec. som super ze? joj a neznasam ked dakto povie ze labrador je super. kratka srst? vazne? sklony k tucnote? najlepsi pes na svete! a labrador ako preco? lebo ho ma kazdy a je to hymna povedat, ze to je skvely pes? kks, su ovela krajsie psy s podobne mierumilovnou povahou tak neznasam, ked korunuju retrievery.
Inak sama mám malého psíka a stáva sa nám relatívne často, že stretneme veľkého psa, ktorý za ňou zúrivo breše, cerí zuby a majiteľ ho musí silou ťahať, aby moju malú nenapadol. (Pritom ona je priateľská ku všetkým psom, malým i veľkým.) Niektorí z nich majú vôdzku a náhubok, mnohí len vôdzku a niektorí asi ani to nie - a to sú tie prípady, kedy počúvam o tom, že pes dokúsal malého psíka.