prečo? lebo celé olympiády sú na pleciach štátov, taký Vancouver, kde predsa len tá ekonomika v Kanade je niekde inde ako naša, tak dnes je mestská pokladnica prázdna, museli niekoľkonásobne zvýšiť parkovné v celom meste...ak je prázdna mestská kasa v takom kanadskom meste tak čo by to spravilo s už tak zadĺženým Slovenskom...
ak by to neobnášalo nejaké veľké ekologické zmeny (napr. vyrúbanie veľa stromov), tak prečo nie? Mohli by sme sa o5 zviditeľniť (dúfajme že tentokrát v dobrom Pomohlo by to aj cestovnému ruchu a keďže ho študujem, nemohol by som sa z toho viac tešiť
Proti lebo: stat na to nema peniaze. Nevedeli by sme to zorganizovat. Nemame na to prostriedky (tie nase strediska? slight_smile:.
Som maximalne proti. Slovensko na to nema nic. Proste nic. Bol by to giganticky trapas, mali by sme sa este horsie. ZOH maju byt na urovni, ktoru sme neni schopni zariadit.
ad @sacrifice : 40% financuje MOV, 60 z tých zvyšných by zaplatili Poliaci, a 40% my, ak sa náklady pohybujú okolo 2mld. USD, tak náklady by boli pre nás 400 - 600 mil €, to nie je tak veľa, je to menej ako tender na mýto, menej ako predbežná cena za vyvlastnenie poisťovní, ekonomickým aspektom je aj to, že by došlo k zvýšeniu HDP vplyvom budovania infraštruktúry a aj samotnou olympiádob
ad @crashhp : Ten Vancouver vieš podložiť nejakým článkom?... doteraz som žil v tom, že každý usporiadateľ na hrách zarobil
nech si Fico strčí celú olympiádu do riti a trikrát si tam s ňou zakrúti........a ešte pekná veta: "Nebudeme robiť referendum o tom, či bude olympiáda, lebo by to bolo veľa peňazí v tomto období" => lebo olympiáda nebude stáť niekoľko násobne viac....a že vraj demokrat....kktko sk****ný
ad takata: naše strediská by mohli bez väčších investícií byť použité, zjazdové lyžovanie v Jasnej, akrobatické v Tatrách, dva štadiony by sa museli postaviť, to je pravda a tie zvyšné po olympiáde nepoužiteľné veci by si postavili Poliaci (bobovú dráhu, Curlingovú halu etc.)
@schrodingerovamacka ako skutočne .. minule sme sa o tom bavili ... má to veľa pre a proti a osobne som názoru, že je mi to jedno to ale neznamená, že sa nemôžem zapojiť do diskusie
dovolim si ta citovat:Tak čo sa týka mňa, spoločne so Štúrom, Tisom, Dubčekom a Husákom tvorí Fico vzory politikov, pretože títo 5 politici mali aj v minulosti rozhodujúci vplyv na formovanie našej krajiny a ich charaktery rozhodli o tom, ako bude naša krajina vypadať. Podľa mňa je najlepší premiér našej krajiny. Ja osobne si vážim RF za to, že dokázal aj v čase krízy urobiť také opatrenia, aby sa kríza ľudí čo najmenej dotkla. A v súčastnosti má môj veľký obdiv za to, ako dokáže aj v tejto neľahkej situácií, keď mu navyše dáva pravica polená pod nohy, dokáže toto všetko ustáť a de facto progresívnym zdaňovaním a aj mimoriadnou daňov 5% pre ústavných činiteľov si snížiť plat, a takisto, že nejde cestou menšieho odporu a nezvyšuje DPH, ale radšej sa postavý veľkým a silným, a ochraňuje slabých,, že naozaj dodržuje proeurópsku politiku a dodržuje skutočný sociálny dialóg a tým pádom plní svoje predvolebné sľuby, čo nedokáže veľa politikov. A popravde aj RF do istej miery ovplyvnil výber mojej vysokej školy. Mojim cieľom je sa dostať aspoň na jeho úroveň.
@hetfield z tých čo tam sú, oni (aspoň som si to myslel) boli najbližšie môjmu videniu sveta a najbližšie k tomu, aby sa dostali do parlamentu......nuž ako sa hovorí: Múdry sa učí na chybách druhých (Fico začína byť ako Mečiar - arogancia moci), hlupák na svojich vlastných (čož som) a idiotovi niet pomoci
@27 ale s niektorými krokmi súhlasím (Zákonník práce, progresivita daní, unitárny zdravotný systém), ale absolútne nesúhlasím s touto olympiádou a tým, ako sa zachovali k učiteľom...
ano som je to cest pre krajinu ... aj ked seci hovoria ze to znici nasu ekonomiku a podobne blbosti ale to je uplne jedno stale nam bude horsie a horsie nejaka olympiada s tym nema nic spolocne
@torpedo08 schválne — vieš, aký je odhadovaný rozpočet slovenska na olympiádu? vieš, aký bude reálne použitý rozpočet na olympiádu?
predpokladám, že nevieš. tak prezradím. odhadovaný rozpočet je €300 miliónov. v minulosti sa však každý rozpočet olympiád navýšil zhruba 3.5 násobne a vzhľadom k tomu, že slováci sú extratrieda v rozkrádaní verejných financiií, tá jedna miliarda eur na olympiádu padne.
a teraz si to prepočítajme na jedného obyvateľa (vrátane novorodencov a dôchodcov). odhadovaný rozpočet výjde každého jedného slováka na €60, reálne to bude okolo €200.
neviem ako ty, ale ja osobne nemám záujem sa za €200 pozerať na to, ako desať dní vykrikujú slovenskí fanúšikovia na lyžiarov a hokejistov "my sme tu doma".
Teším sa, že Birdzáci majú v tomto rozum. Nespočetne veľa krát sme sa na SR presvedčili, že všetko predražujeme a rozkrádame a s naším diletantským prístupom k "verejným financiám" je všetko na čo siahneme fiasko. Ak k tejto polievke pridáme ešte neskutočné diletantstvo v podaní bratrancov z Poľska (soľ na cesty a soľ do jedla je to isté, však?). A všetko pekne zamiešame neverím, že by sme sa nedostali do situácie kedy by poľská strana obviňovala z nejakého fiaska slovenskú a naopak.
Na Slovenskú veľa ľudí ani nemá čo úst, ale poďme robiť olympiádu. Podľa mňa stačil trapas s deaflympiádou, ešte môžeme byť radi že to nemalo väčšie následky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A vraj zviditeľnenie Slovenska? A čo tak najprv to tu dať trocha dokopy, aby aj bolo čo zviditeľňovať?
Som maximalne proti. Slovensko na to nema nic. Proste nic. Bol by to giganticky trapas, mali by sme sa este horsie. ZOH maju byt na urovni, ktoru sme neni schopni zariadit.
ad @sacrifice : 40% financuje MOV, 60 z tých zvyšných by zaplatili Poliaci, a 40% my, ak sa náklady pohybujú okolo 2mld. USD, tak náklady by boli pre nás 400 - 600 mil €, to nie je tak veľa, je to menej ako tender na mýto, menej ako predbežná cena za vyvlastnenie poisťovní, ekonomickým aspektom je aj to, že by došlo k zvýšeniu HDP vplyvom budovania infraštruktúry a aj samotnou olympiádob
ad @crashhp : Ten Vancouver vieš podložiť nejakým článkom?... doteraz som žil v tom, že každý usporiadateľ na hrách zarobil
nehlasovať vôbec nie je vyjadrenie názoru
dovolim si ta citovat:Tak čo sa týka mňa, spoločne so Štúrom, Tisom, Dubčekom a Husákom tvorí Fico vzory politikov, pretože títo 5 politici mali aj v minulosti rozhodujúci vplyv na formovanie našej krajiny a ich charaktery rozhodli o tom, ako bude naša krajina vypadať. Podľa mňa je najlepší premiér našej krajiny. Ja osobne si vážim RF za to, že dokázal aj v čase krízy urobiť také opatrenia, aby sa kríza ľudí čo najmenej dotkla. A v súčastnosti má môj veľký obdiv za to, ako dokáže aj v tejto neľahkej situácií, keď mu navyše dáva pravica polená pod nohy, dokáže toto všetko ustáť a de facto progresívnym zdaňovaním a aj mimoriadnou daňov 5% pre ústavných činiteľov si snížiť plat, a takisto, že nejde cestou menšieho odporu a nezvyšuje DPH, ale radšej sa postavý veľkým a silným, a ochraňuje slabých,, že naozaj dodržuje proeurópsku politiku a dodržuje skutočný sociálny dialóg a tým pádom plní svoje predvolebné sľuby, čo nedokáže veľa politikov. A popravde aj RF do istej miery ovplyvnil výber mojej vysokej školy. Mojim cieľom je sa dostať aspoň na jeho úroveň.
Takže na záver, ďakujem pán premiér, že Vás máme
» www.birdz.sk/webka/fluptak/b...
A heslo olympiády bude "Nech je Široký ešte širší"
Fico ZAČÍNA byť ako Mečiar?
Fico je ako Mečiar už peknú dekádu a práve posledný cca rok (až donedávna ) toho Mečiara v sebe celkom slušne potláčal.
Tuto zdroj si nemyslí, že boli všade ziskové.
» aktualne.centrum.cz/ekonomika/grafi...
» www.usfst.com/news/aftermath-...
predpokladám, že nevieš. tak prezradím. odhadovaný rozpočet je €300 miliónov. v minulosti sa však každý rozpočet olympiád navýšil zhruba 3.5 násobne a vzhľadom k tomu, že slováci sú extratrieda v rozkrádaní verejných financiií, tá jedna miliarda eur na olympiádu padne.
a teraz si to prepočítajme na jedného obyvateľa (vrátane novorodencov a dôchodcov). odhadovaný rozpočet výjde každého jedného slováka na €60, reálne to bude okolo €200.
neviem ako ty, ale ja osobne nemám záujem sa za €200 pozerať na to, ako desať dní vykrikujú slovenskí fanúšikovia na lyžiarov a hokejistov "my sme tu doma".