Ja si myslím, že by sa nemalo len ťažiť z pozretí a kliknutí na reklamy, ale peniaze by mali dostať len tí kreatívni, čo majú talent či už v kuchárskej oblasti alebo hudobnej oblasti atď. a nie len obyčajní letsplayeri, čo môže robiť hocijaký dement
súhlasím s @1 ...
som proti tomu, lebo tento svet ide do ... ale samozrejme, že sa tam nájdu aj ľudia, ktorí si naozaj za svoju prácu zaslúžia toto ohodnotenie. ale by som povedala, že to je menšina
Samozrejme, ze nie.
Mnohym riadne lezie na mozog, ze omagaaad jutub is maj fultaaajm dzooob, ale preco by som mala ja rozhodovat o tom, co je a nie je hodne financnej odmeny..?
Určite by som tam nastavila inak tie zárobky minimálne. Myslím že je viac druhov umenia, ktoré si zaslúžia podporu peňažnú a odmenu väčšiu ako nejaký GoGo alebo Expl0 ...
to uz kde sme, aby niekto riesil, na com kto zaraba ty kks ked to moze robit hocijaky dement, tak zacni. podla mna je dost narocne produkovat neustale nejake videa, editovat, vrazat peniaze do drahych kamier, mikrofonov, stale prichadzat s novymi napadmi..proste job ako kazdy iny..to uz rovno zakazme aj moderatorov, alebo aj smetiarov, ved to kazdy zvladne
@kittyboo no tak spomal, k youtubu ma pristup kazdy, moderatorom sa niekto nestane len tak, uplne zly priklad 1 vec je zarabat, druha je sa prezentovat, kolko zaraba.... To je pravda, ale prehnane ohodnotene oproti inym, co si to viac zasluzia, lebo daju do toho viac energie a i tak hovno z toho
@dannyd14 hej, jasne, tak ako sa stala moderatorkou sajfova frajerka? ako sa stala moderatorkou zuzana plackova? ako sa stala moderatorkou kazda druha chujka z markizy/jojky? moj kamos sa stal spikrom v radiu, ked sa vyspal s jeho riaditelom. ale jasne, treba brutalny talent
tak to bolo na svete vzdy - herci zarabaju miliony ked "len" hraju a doktori, ktori zachranuju zivoty maju zalostne malo. je to nefer? hej. ale nezmenis to nijak. a urcite sa nic co sa tyka zarabania na YT nebude menit, kedze je to megagiga biznis.
navyse, nepredstavuj si pod jutubermi iba goga a expla, ktorým 90% ludi na slovensku zavidi a preto by kludne spisali aj peticiu na zakazanie internetu na slovensku, len aby nezarobili /a to pisem ako clovek, ktory povazuje oboch za maximalne nesympatickych/
je kopa ludi na YT co robia velmi dobre videa, kvalitne, davaju do toho vela a vsetci peniaze maju pravom zasluzene. taketo hejtovanie mi pride ako obycajna zavist (velmi bezna v tychto koncinach, cize neprekvapujuce)
Tak ti zacalo najskor od zakladov, boli v tych trapnych sutazach a potom uz si ich tv dosadila bez ohladu na ich talent, nepisal, ze musia mat talent, len, ze k youtube ma pristup kazdy rychlo a jednoducho a mieril som na tych trapakov ako gogo, explo a pod., ktori sa len predvadzaju pred kamerou bez toho, aby to malo pre mna nejaku vypovednu hodnotu, samozrejme, ako pises, ti, co robia kvalitne videa, ti si to zasluzia, ved som to aj spominalv v @1 a mohla si aj konkretne napisat v akej oblasti
čo sú to kvalitné videá? kto je dobrí youtuber? ten čo sa páči tebe? kto rozhodne o tom,ktorí youtuber má kvalitnú tvorbu a ktorí si peniaze zaslúži a ktorí nie? ty? ani mne sa nepáči každý youtuber na česko-slovenskej scéne , ale jednoducho takých čo sa mi nepáčia nesledujem a neriešim... To čo chceš ty je nereálne, pretože sa nedá objektívne posúdiť, kto si peniaze zaslúži a kto nie... A keďže youtuberi s väčším počtom odberateľov majú toto ako prácu tak sa to dá prirovnať k tomu,ako keby si chcel, aby .... ja neviem... predavačka v obchode ktorá ti je nesympatická, nedostávala peniaze za svoju prácu... Pretože presne to chceš... aby youtuberi čo sa tebe nepáčia, lebo podľa teba je ich tvorba nekvalitná, nedostávali peniaze... lenže si uvedom že stotisícom iných ľudí sa páčia ,tak asi nemôžu byť až tak neschopní...
nesledujem youtuberov typu Gogo a podobne, to mi pride megatrapne...ale sledujem napr. kucharske kanaly ktore ma Jamie Oliver, Gordon Ramsey, kanaly na zbrane, auta - proste je to urcita forma vzdelavania a ziskavania informacii...je to nieco ako relacia v TV, ktora je predelena komercnymi reklamami aby mala nejaky zisk...v sucasnej dobe sa to presunulo na internet...nevidim v tom problem, ti ludia zarabaju podla svojej sikovnosti a musia mat aj urcitu kvalitu, ktora potom odzrkadluje ich prijem...nikto ich neplati pre nic za nic, musia mat vysledky...
mame slobodu, demokraciu, prepojene trhy - a liberalizmus vo financnej sfere takze tak no...kazdy si moze robit co chce, pokial neporusuje nejake pravidla...
@miaja čo "sú to kvalitné videá? kto je dobrí youtuber? ten čo sa páči tebe? kto rozhodne o tom,ktorí youtuber má kvalitnú tvorbu a ktorí si peniaze zaslúži a ktorí nie? ty? ani mne sa nepáči každý youtuber na česko-slovenskej scéne , ale jednoducho takých čo sa mi nepáčia nesledujem a neriešim... To čo chceš ty je nereálne, pretože sa nedá objektívne posúdiť, kto si peniaze zaslúži a kto nie" @1
"A keďže youtuberi s väčším počtom odberateľov majú toto ako prácu tak sa to dá prirovnať k tomu,ako keby si chcel, aby .... ja neviem... predavačka v obchode ktorá ti je nesympatická, nedostávala peniaze za svoju prácu."
Wtf, vypovedna hodnota, nie podla sympatii.
"lenže si uvedom že stotisícom iných ľudí sa páčia ,tak asi nemôžu byť až tak neschopni"
NIE! Youtube komunita prirodzene filtruje zlý obsah. Ľudia sledujú čo ich baví a čo stojí za to, čím dávajú svojím obľúbeným youtuberom sledovanosť a sledovanosť=peniaze.
Prirodzený systém, slabý content nemá sledovanosť a nezarába a obľúbený content zarába. Takto to má byť.
A presne vidím to čo vraví @Miaja ... Kto si aby si rozhodoval ktorý youtuber má zarábať a ktorý nie? Ľudia sledujú to čo ich baví a tak prirodzene obľúbený obsah zarába. Je to správny systém.
A keď si povedal "Ano, detom", wat? A čo si ty viac ako nejaké dieťa? Veď máme v televízii kopu rozprávok pre deti, máme literatúru a hračky pre deti, máme opatrovateľky v škôlkach - to teraz majú prestať dostávať peniaze za svoju robotu len preto, že ich "materiál" je neplnotelý?
Úplne chorá logika.
@scimitar101 vidim, ze citanie s porozumenim ti ide, ale napisem ti to este raz s chladnou hlavou, aka je pre cloveka vypovedna hodnota to, ze sa niekto predvadza pred kamerou verejne, nadava, aby to bolo cool alebo to je cool a miestni kidi sa chodia na to pravidelne divat? Uplne filtruje zly obsah, aaano
A aká je výpovedná hodnota športu, herných turnajov, komédii a stand-up show? Výpovedná hodnota je zábava, tiež nepozerám žiadnych youtuberov okrem istých info channelov, ale sú milióny ľudí čo chcú presne toto, tak nech to majú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
som proti tomu, lebo tento svet ide do ... ale samozrejme, že sa tam nájdu aj ľudia, ktorí si naozaj za svoju prácu zaslúžia toto ohodnotenie. ale by som povedala, že to je menšina
Samozrejme, ze nie.
Mnohym riadne lezie na mozog, ze omagaaad jutub is maj fultaaajm dzooob, ale preco by som mala ja rozhodovat o tom, co je a nie je hodne financnej odmeny..?
tak to bolo na svete vzdy - herci zarabaju miliony ked "len" hraju a doktori, ktori zachranuju zivoty maju zalostne malo. je to nefer? hej. ale nezmenis to nijak. a urcite sa nic co sa tyka zarabania na YT nebude menit, kedze je to megagiga biznis.
navyse, nepredstavuj si pod jutubermi iba goga a expla, ktorým 90% ludi na slovensku zavidi a preto by kludne spisali aj peticiu na zakazanie internetu na slovensku, len aby nezarobili /a to pisem ako clovek, ktory povazuje oboch za maximalne nesympatickych/
je kopa ludi na YT co robia velmi dobre videa, kvalitne, davaju do toho vela a vsetci peniaze maju pravom zasluzene. taketo hejtovanie mi pride ako obycajna zavist (velmi bezna v tychto koncinach, cize neprekvapujuce)
Však to len kopú do lopty, behajú, korčuľujú sa... žiadnu hodnotu netvoria.
mame slobodu, demokraciu, prepojene trhy - a liberalizmus vo financnej sfere takze tak no...kazdy si moze robit co chce, pokial neporusuje nejake pravidla...
"A keďže youtuberi s väčším počtom odberateľov majú toto ako prácu tak sa to dá prirovnať k tomu,ako keby si chcel, aby .... ja neviem... predavačka v obchode ktorá ti je nesympatická, nedostávala peniaze za svoju prácu."
Wtf, vypovedna hodnota, nie podla sympatii.
"lenže si uvedom že stotisícom iných ľudí sa páčia ,tak asi nemôžu byť až tak neschopni"
Ano, detom
Prirodzený systém, slabý content nemá sledovanosť a nezarába a obľúbený content zarába. Takto to má byť.
A presne vidím to čo vraví @Miaja ... Kto si aby si rozhodoval ktorý youtuber má zarábať a ktorý nie? Ľudia sledujú to čo ich baví a tak prirodzene obľúbený obsah zarába. Je to správny systém.
A keď si povedal "Ano, detom", wat? A čo si ty viac ako nejaké dieťa? Veď máme v televízii kopu rozprávok pre deti, máme literatúru a hračky pre deti, máme opatrovateľky v škôlkach - to teraz majú prestať dostávať peniaze za svoju robotu len preto, že ich "materiál" je neplnotelý?
Úplne chorá logika.
jednoducho nepozeraj čo sa ti neľúbi ...viac k tomu nemám čo povedať.