No jedávam hlavne nenásilne. Niesom predsa nejaký mrchozrut aby som v tieto sviatky ktore sa prezentuju ako sviatky mieru a pokoja mal rozhadazne mrtvoly po stole . Jedavam ihlicie zo stromceka a svetlo z vianocnych gulí
- oblátka s medom
- hrachová polievka
- kapustnica + varené zemiaky, ktoré jeme rukou
- zemiakový šalát + ja seitan (som vege), ostatní dákeho (asi) pangasia alebo lososa
- opekance s makom
Budem mať zemiakový šalát a robi alebo čosi také :happy: Ináč sa u nás jedáva šošovicová polievka, potom zemiakový šalát + ryba. A na Nový Rok až kapustnica.
Oblátky s medom, kapustnicu (niektorí členovia si dajú aj kyseľ ale to mne nešmakuje), kapra pečeného a/alebo vyprážaného (predpokladám, že budú ona spôsoby) a zemiakový šalát (s majonézou aj bez). Keby bola babička pri nás tak máme aj beluše (také fajnotky so zemiakmi alebo kapustou vnútri) ale nebude na štedrý večer u nás tak nebudú ani beluše.
oblátky s medom, jablko, orechy, kapustnica s hríbami a sušenými slivkami, kapor/filé/losos so zemiakovým šalátom, medové rezy a slané paličky z lístkového cesta (koláče a paličky nie sú tradičné ale najviac nám chutia)
oblatky s cesnakom a slinnymi vyluckami vciel, kapustnicu, sosovicu, macanku, pirohy omastene stvrdnutou hmotou, ktora obsahuje i tuk materskeho mlieka kravy, mrtvu rybu obalovanu v slepacom menzese so salatom, ktory okrem ineho obsahuje i posekany uvareny slepaci menzes a pochutinu s makom, ktora okrem ineho obsahuje tiez slepaci menzes a materske mlieko kravy
najprv máme kapustnicu, potom pangasius filety so zemiakmi mám ja a babka, rezne so zemiakovým šalátom má ocko s dedkom a potom si dáme pečenú kačku
to je celé
klasika - oblátky, med, kapustnica, šalát, kapor a potom zajedám mandarínkami .... no a jasnozrejme nesmie na stole chýbať ďatelinové pivo ejkejej batrbír :3
ooo, akurát varím zemiakový šalát na zavtra a hladam recept na lososa. ak to nevyjde, nevadi, bol v akcii. (a pre istotu som kúúpila aj rybie prsty, ale o tom frajer nevííí, psssssst! a piect som nestihla, vlastne ani som nemala na čom, bo nemam plech do rury a nemala som ani cas, kedze od piatku som bola v práci a vrátila som sa až teraz podvecer a veeelmi sa tesim, moje nase prvé vianocky ^^
@barky Ty pakíto, zas si sem prišiel šíriť ten tvoj chorý fanatizmus a dávať rozumy a kázať, čo máme jesť a zakazovať, čo nemáme jesť? Nehraj sa na nadčloveka, ty pokrytec.
Budem si jesť to, čo chcem, robili to aj moji predkovia a tým, že jem mäso, im vzdávam hold.
Žer si to tvoje ihličie a mastičky a nám ostatným daj pokoj láskavo.
miesto kapustnice vegkapustnicu.
miesto šalátu vegšalát.
miesto rybky pečenú hlivu v morskej riase s kôprom a vegsmotanou.
miesto bobaliek, višne s makom.
My robime taku hrstkovu polievocku, ale tento rok bude šošovicova, predtym este papame oblatky a medom a ako hlavne ja a mama mame lososa so salatom (nie tym majonezovym, ale normalny zeleninovym) ja nelubim ten majonézovy . Muzi u nas doma maju kapra a majonezovy salat.
začína to cesnakom, oblátkami s medom, kúskom jablka, každý po vlašskom orechu a už sa prechádza k tomu najlepšiemu na svete, vianočnej kapustnici( bez kadejakých ovocí, proste veľa hríbikov, klobásky a údeného mäska, nech to má grády ) potom božský zemiakový šalát s rezňami (či už zeleninové ako kaleráb/zeler alebo mäsové) aj po kúsku ryby( len nie kapra!!! smrdííí!!!) a dotlačíme sa koláčmi, teším sa na zajtraaaaaa
@pupinkavec No to je o tom, že ak kúpite blatového kapra (nie z čistého chovu, ale takého čo sa váľal v bahne a nie je poriadne čistý keďže nebol v dostatočne dlhom čase v čistej vode) tak potom tak aj chutí.
1.) taka vec co sa neviem kao spravne vola ale spociva to v tom, ze veeeela rozkov nakrajanych na kolecka sa zaleje horucou vodou a potom sa na to treskne miliarda syru, co sa roztopi a vznikne z toho najlepsia vec na svete
2.) kapustnica, uplne husta s hribikmi
3.) rybie file (alebo rezne) so salatom (bez cibule)
a to je vetko, inak nemame ziadne tradicie ako orechy, oblatky alebo supiny
oblatky s medom
biely kolac so solou a cesnakom
kysla hubova polievka
hubova macanka
bobalky - pretvorene na makove sulance plnene makom s dodatocnym makom
pirohy
rybie file a salat
mesiacik jablka a zakusok
z kazdeho musis aspon ochutnat, takze sa je stylom - jeden piroh a tri "bobalky" napriklad kazdy si da viac toho co ma najradsej.
cize ja si klasiku v podobe kapustnice a ryby so salatom absolutne neviem predstavit. my jeme viac nez hodinu pri stole a je to super
oblatky, cesnak, med
kapustnica (cista stava z kyslej kapusty s trochou kapusty, hribami, ktore vyberam a mrvenickou)+biely kolac lebo je to dost silne a na dalsie dni mame druhu kapustnicu s pomletou kapustou hribmi a tak
pirohy
zemiakovy salat+ rybu(losos alebo tak ale tu sa uz vacsina nedopracuje )
bobalky uz tiez nerobime lebo to uz nikto nevladze jest
@waagbistritz69 ale to nie je to iste....ja tam vidim rozdiel vianocka sa mi zda sladsia a ma inu texturu ako biely kolac a hrozienka alebo mandle, a uz len tvar je iny
oplatky s medom, kapustnica, vianočný šalát teda zemiakový šalát ( išla som automaticky písať bramborový, ach to česko ma kazí a vianočný preto, lebo ho máme len na Vianoce ) s rybími prstami/rybie filé/kapor, potom znova oplatky, alebo mandarínky, koláče a tak
Nejaké tradície ohľadne jedla, že jablčka alebo čo, alebo hádzanie orechov do kúta som vygúglila ja, tak som to pred rokom spravila
Ja stále mám taký blbý pocit, že sú Vianoce ani neni, lebo nemáme veľký živý stromček a voňavý dom od ihličia je mi z toho smutno ani sneh neni, všetko je jakési divné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
- hrachová polievka
- kapustnica + varené zemiaky, ktoré jeme rukou
- zemiakový šalát + ja seitan (som vege), ostatní dákeho (asi) pangasia alebo lososa
- opekance s makom
otče náš s cesnakom
kapustnica
zemiakový šalát s KAPROM
opekance s makom
Mňam mňam
bude to boj
to je celé
Budem si jesť to, čo chcem, robili to aj moji predkovia a tým, že jem mäso, im vzdávam hold.
Žer si to tvoje ihličie a mastičky a nám ostatným daj pokoj láskavo.
miesto šalátu vegšalát.
miesto rybky pečenú hlivu v morskej riase s kôprom a vegsmotanou.
miesto bobaliek, višne s makom.
a k tomu dämänofku.
♥
2.) kapustnica, uplne husta s hribikmi
3.) rybie file (alebo rezne) so salatom (bez cibule)
a to je vetko, inak nemame ziadne tradicie ako orechy, oblatky alebo supiny
a inak:
oblatky s medom
biely kolac so solou a cesnakom
kysla hubova polievka
hubova macanka
bobalky - pretvorene na makove sulance plnene makom s dodatocnym makom
pirohy
rybie file a salat
mesiacik jablka a zakusok
z kazdeho musis aspon ochutnat, takze sa je stylom - jeden piroh a tri "bobalky" napriklad kazdy si da viac toho co ma najradsej.
cize ja si klasiku v podobe kapustnice a ryby so salatom absolutne neviem predstavit. my jeme viac nez hodinu pri stole a je to super
kapustnica (cista stava z kyslej kapusty s trochou kapusty, hribami, ktore vyberam a mrvenickou)+biely kolac lebo je to dost silne a na dalsie dni mame druhu kapustnicu s pomletou kapustou hribmi a tak
pirohy
zemiakovy salat+ rybu(losos alebo tak ale tu sa uz vacsina nedopracuje )
bobalky uz tiez nerobime lebo to uz nikto nevladze jest
@bracadabr
orechy
ovocie
hríbovú polievku na kyslo
zemiakový šalát+ryba
na obed také tie srandy s makom, ktoré nemám rada
najskor mame oblatky s medom,potom cesnak s chlebom,potom opekance,hubovu polievku,salat s filem , *darceky* ,udeny pstruh
no a neviem ci je to typicke lebo kazdy kraj ma svoje typicke
kapustnica
ryba, šalát, pre mňa zemiaky a obloha...
oblátky, koláče
kapustnica
salat +rezen/pangasius
Nejaké tradície ohľadne jedla, že jablčka alebo čo, alebo hádzanie orechov do kúta som vygúglila ja, tak som to pred rokom spravila
Ja stále mám taký blbý pocit, že sú Vianoce ani neni, lebo nemáme veľký živý stromček a voňavý dom od ihličia je mi z toho smutno ani sneh neni, všetko je jakési divné