Ahojte prosím vás pomôžte mi. S mojím priateľom sme vyše 5 rokov bývame spolu ale ten stereotyp to je des. Nič iné nepoznáme len pozeranie telky a sedenie za pc, upratovanie domu a on má prácu a ja som bez práce a nudím sa ide ma poraziť. Ako by sa dal vz
troška do prírody, trošku do lesoparku vtáčiky nakŕmiť, ale aj ten pes je dobrý nápad, s kamošmi von niekde, aj kino by bolo dobré, alebo na nákupy, možno nejaký šport, sem tam si zabehať, zacvičiť....
Dobrodružné výlety - fakt to stojí zato podľa mňa. Ale nejdem to tu celé rozpisovať, keď tak cez správu. Ale ak máš priateľa, ktorý je aspoň trošku dobrodruh a je ochotný zapojiť do činností aj mozog, tak máš vyhraté a tieto výlety sú fakt dobrá voľba.
pamätám si časy, keď by sa tu človeku dostalo pochopenia a rady..
v prvom rade je dôležité, či aj tvoj priateľ to vníma rovnako, pokiaľ áno, tak je to v podstate jednoduché, vuyžiť voľné chvíľe, ísť sa prejsť, zavolať kamarátov večer na návštevu, spraviť si nejaký víkend mimo domu.. hoc čo sa nájde. a sebe nájsť nejakú aktivitu, aby si nesedela doma, kým je priateľ v robote, ak nepracuješ, ani nezháňaš prácu, tak začni tancovať, športovať,, alebo si fakt zožeň psa, hocičo.
ak má ale priateľ pocit, že takéto ničnerobenie a tak trochu aj zabíjanie nie len času ale aj vzťahu je v poriadku, je to trochu horšie, treba sa sním porozprávať a nenechať sa odbiť, kým sa situácia nevyrieši, aj keď je pravdepodobné, že to možno bude stáť pár hádok. mysli však aj na to, že priateľ ak má nejakú namáhavejšiu prácu, tak proste po prác ipotrebuje vypnúť. doslova.
ja si prácu hľadám ale je to bieda, tie víkendy by nebolo zlé niečo vymyslieť ale on niekedy robí aj víkendy a hlavne poobedné zmeny piatok,sobota,nedela, keď je doma nejaké 2-3 dni tak povie že je rád že je doma pretože si oddýchne od práce a môže sa hrať na pc hry. :/ a ja potom jak blbá kukám tv.
neviem či čítate aj moje komenty ale ja si prááácu hľadááám. Kedy som začala snim bývať a čo myslíš koľko mám rokov? Lebo mám 21 a čoskoro už 22. Tie puzzle to by bol dobrý nápad
v prvom rade začni chodiť do práce... a po druhé ťahaj ho von!!! kúpte si psa napr, chodievajte ho venčiť venujte sa niečomu spločne aspoň 3x do týždňa varte spolu krmte sa spolu sprchujte sa spolu bože veď toľko vecí sa dá robiť spolu okrem pc a telky...
kdesik na sashe som videla take patičky na ktorých boli že kam ideme dneska na rande Je ich tam asi 30 takže stále máte veľký výber ako poslať stereotyp do kelu
Nájdi si prácu - áno viem, hľadáš si ju. Viem, aké je to ťažké, neboj. Ináč, to môže byť aj ponorka z toho, že si doma, nemusí to byť stereotyo vo vzťahu...
Ak potrebuješ peniaze, prečo zatiaľ neskúsiš niečo robiť doma, predať to cez internet? Ak vieš štrikovať, šiť, kresliť, alebo si aspoň troooošku zručná - svadba je super biznis. Ponúkni cez internet, že urobíš svaobné pierka, menovky, hocičo, mrkni sa na sashe a ak ťa niečo inšpiruje, rob to! Veď aj tak sa dá zarobiť a aspoň nejako kreatívne stráviš čas.
Ako píše soraya, spýtaj sa ho, či to cíti rovnako. Ak áno, urobte niečo, čo ste robili, keď ste spolu začínali, alebo si zaplaťte spolu nejaký kurz - hocijaký, napríklad spoločenské tance. Choďte spolu do fitka. Vytrhnite sa zo stereotypu, preboha!
Namaľujte si spolu obraz!
Urobte si v niečom tvorivom nejakú súťaž!
Chodťe s kamarátmi - párom stavať snehuliaka!
Ísť dakam na víkend, alebo nech ide nejaký pár k vám.
Kúpte si activity, alias, harašeníčko alebo nejakú inú hru.
Ja som mala tiež jeden čas z našeho vzťahu taký pocit, a aj keď to bola len ponorka, proti ktorej nám pomohlo, že máme občas aj každý svoj program a aj to, že sme častejšie v spoločnosti iných ľudí - raz sme si šli takto spolu sadnúť von, len na pizzu a nejaké pivko, vínko. Začala som sa ho pýtať na veci o mne a ja som potom o ňom hovorila v rovnakej téme (alebo sa ho ty opýtaj na seba a on nech sa ťa opýta na seba- schválne, ste spolu dlho, mali by ste sa poznať) - poviem príklad:
"Čo by si povedal, že robím špecificky, ináč, ako iní ľudia. V čom by si niekomu, kto ma pozná menej ako ty, povedal, že som iná."
Príklad.
Môj muž neznáša, keď ho niekto ťahá za tričko. Keď si zohrieva jedlo, všetko v mikrovlnke druhý krát "uvarí", lebo studená "vára" mu je nechutná. Takmer všetko je lyžicou. Budí sa "infarktovo".
O mne povedal, napríklad, že pri varení míňam veľa riadu, keď ma niekto zobudí, chvíľu som protivná a jedlo si rada dávam do misiek, nie do tanierov(ak sa dá- veci ako rizoto, šalát, polievku a pod.)
Neverila by si, aké je to milé, keď si vypočuješ, čo všetko si ten chlap na tebe všimol. Miestami sa pousmeješ, miestami začervenáš, ale je to strašne milé. Nikdy na to nezabudnem.
Dávajte si za to body. Urobte si z toho hru. Ak nie ste vážny ako kilo soli, určite sa zabavíte
Ak som ti poradila, super. Ak som ťa aspoň k niečomu naviedla, super.
hahaha @otvoreneokno najlepsi koment "inac aj sex je v pohode..."
a tu bude asi problem v tom, ze sama nemas rozptylenie a vlastny zivot, preto sa upinas na neho. aj ked to samozrejme nemozem vediet urcite pretoze vas nepoznam, ale z toho co si pisala v diskusii tak tu skor ide o to ze ty sa nudis...ale ver mi zazila som take, tiez sme byvali spolu, ja som studovala a on chodil do prace a po veceroch tiez len programoval...ale u nas sa to vyriesilo vzhladom na to ako sme fungovali samo...mozno aj u teba to je prechodne obdobie a ked si fakt najdes pracu, budes lezanie pred telkou brat ako super vec
Tisíc spôsobov ako nespadnúť do stereotypu a tisíc spôsobov ako z neho vykĺznúť, neboj sa ty nič len popremýšľaj, nechaj sa unášať.
Naozaj Kino, prechádzky, zapíšte sa na nejaký kurz francúzštiny, španielčiny alebo hocičoho, tanec.. Choďte sa spolu opiť niekde do lesa pri ohníčku, ja neviem kopec vecí Niečo šialené sa nájde, niečo zaujímavé taktiež
@fleur1301 s tym hovorenim, vsimanim veci to je super sa mi paci, ziadne pretvarky ale pekne povedat co kto ako, a dost to ukaze . na to nesmiem zabudnut ked to bude aktualne.
@tasha5 neviem, čo si síce myslela tou pretvákou, ale nevadí Skôr je pekné, keď ti ten partner povie niečo, čo by ťa ani napadlo a uvedomíš si, že má pravdu
@fleur1301 take tie muzsko zenske domyslacky a la Eva ... a vo filmoch co si len myslia nic si nepovedia (ach) , takto pekne, jo alebo aj nemusi mat a najde uzna pravdu on
@lucinkahc toto nepochopim, preco jej neposles rovno ts nech ti to vysvetli ale vycapis to sem nech ti posle ts...to uz je vrchol..neviem coho vsetkeho -.-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Vsak, ked ma nieco nebavi tak vyskusam nieco ine co moze byt zaujimavejsie.
skuste vylet..
v prvom rade je dôležité, či aj tvoj priateľ to vníma rovnako, pokiaľ áno, tak je to v podstate jednoduché, vuyžiť voľné chvíľe, ísť sa prejsť, zavolať kamarátov večer na návštevu, spraviť si nejaký víkend mimo domu.. hoc čo sa nájde. a sebe nájsť nejakú aktivitu, aby si nesedela doma, kým je priateľ v robote, ak nepracuješ, ani nezháňaš prácu, tak začni tancovať, športovať,, alebo si fakt zožeň psa, hocičo.
ak má ale priateľ pocit, že takéto ničnerobenie a tak trochu aj zabíjanie nie len času ale aj vzťahu je v poriadku, je to trochu horšie, treba sa sním porozprávať a nenechať sa odbiť, kým sa situácia nevyrieši, aj keď je pravdepodobné, že to možno bude stáť pár hádok. mysli však aj na to, že priateľ ak má nejakú namáhavejšiu prácu, tak proste po prác ipotrebuje vypnúť. doslova.
Len tak, mimochodom...
abo si najdi pracu..
omg, stavím sa pracuje vo Volkswagene a volá sa Martin. OMG! Vyhoď telku, vyhoď PC, začni čítať, športiť. Ináč, aj sex je v pohode...
Ale tak či tak- "Všetci máme presnú predstavu o tom, ako by mali žiť druhí." takže...
nechajme ľudí voľné rásť.
Nájdi si prácu - áno viem, hľadáš si ju. Viem, aké je to ťažké, neboj. Ináč, to môže byť aj ponorka z toho, že si doma, nemusí to byť stereotyo vo vzťahu...
Ak potrebuješ peniaze, prečo zatiaľ neskúsiš niečo robiť doma, predať to cez internet? Ak vieš štrikovať, šiť, kresliť, alebo si aspoň troooošku zručná - svadba je super biznis. Ponúkni cez internet, že urobíš svaobné pierka, menovky, hocičo, mrkni sa na sashe a ak ťa niečo inšpiruje, rob to! Veď aj tak sa dá zarobiť a aspoň nejako kreatívne stráviš čas.
Ako píše soraya, spýtaj sa ho, či to cíti rovnako. Ak áno, urobte niečo, čo ste robili, keď ste spolu začínali, alebo si zaplaťte spolu nejaký kurz - hocijaký, napríklad spoločenské tance. Choďte spolu do fitka. Vytrhnite sa zo stereotypu, preboha!
Namaľujte si spolu obraz!
Urobte si v niečom tvorivom nejakú súťaž!
Chodťe s kamarátmi - párom stavať snehuliaka!
Ísť dakam na víkend, alebo nech ide nejaký pár k vám.
Kúpte si activity, alias, harašeníčko alebo nejakú inú hru.
Ja som mala tiež jeden čas z našeho vzťahu taký pocit, a aj keď to bola len ponorka, proti ktorej nám pomohlo, že máme občas aj každý svoj program a aj to, že sme častejšie v spoločnosti iných ľudí - raz sme si šli takto spolu sadnúť von, len na pizzu a nejaké pivko, vínko. Začala som sa ho pýtať na veci o mne a ja som potom o ňom hovorila v rovnakej téme (alebo sa ho ty opýtaj na seba a on nech sa ťa opýta na seba- schválne, ste spolu dlho, mali by ste sa poznať) - poviem príklad:
"Čo by si povedal, že robím špecificky, ináč, ako iní ľudia. V čom by si niekomu, kto ma pozná menej ako ty, povedal, že som iná."
Príklad.
Môj muž neznáša, keď ho niekto ťahá za tričko. Keď si zohrieva jedlo, všetko v mikrovlnke druhý krát "uvarí", lebo studená "vára" mu je nechutná. Takmer všetko je lyžicou. Budí sa "infarktovo".
O mne povedal, napríklad, že pri varení míňam veľa riadu, keď ma niekto zobudí, chvíľu som protivná a jedlo si rada dávam do misiek, nie do tanierov(ak sa dá- veci ako rizoto, šalát, polievku a pod.)
Neverila by si, aké je to milé, keď si vypočuješ, čo všetko si ten chlap na tebe všimol. Miestami sa pousmeješ, miestami začervenáš, ale je to strašne milé. Nikdy na to nezabudnem.
Dávajte si za to body. Urobte si z toho hru. Ak nie ste vážny ako kilo soli, určite sa zabavíte
Ak som ti poradila, super. Ak som ťa aspoň k niečomu naviedla, super.
a tu bude asi problem v tom, ze sama nemas rozptylenie a vlastny zivot, preto sa upinas na neho. aj ked to samozrejme nemozem vediet urcite pretoze vas nepoznam, ale z toho co si pisala v diskusii tak tu skor ide o to ze ty sa nudis...ale ver mi zazila som take, tiez sme byvali spolu, ja som studovala a on chodil do prace a po veceroch tiez len programoval...ale u nas sa to vyriesilo vzhladom na to ako sme fungovali samo...mozno aj u teba to je prechodne obdobie a ked si fakt najdes pracu, budes lezanie pred telkou brat ako super vec
Naozaj Kino, prechádzky, zapíšte sa na nejaký kurz francúzštiny, španielčiny alebo hocičoho, tanec.. Choďte sa spolu opiť niekde do lesa pri ohníčku, ja neviem kopec vecí Niečo šialené sa nájde, niečo zaujímavé taktiež