Ahojte, neviem ci ta tema tu uz bola ale chcem sa niekoho opytať kto studuje zubarinu alebo ma stým nejake skusenosti , ze ako prebiehaju prijimacky . a som pocul ze sa robia aj z fyziky? O ... a take vseobecne informacie kde su dobre skoly, ci to musim
noo ja som si zistovala zubarinu este pred rokom,pozerala som v prahe aj v brne, prihlasku treba dat na lekarsku fakultu, ale nie na vseobecne lekarstvo,ale na stomatologiu ... uz si presne nepamatam ako sa to vola,ale odborov tam nemaju vela ... primacky sa robia z biologie,chemia a aj fyziky ... na lekarsku fakultu sa ale nemusia robit testy studijnych predpokladov ci ako sa to vola ... na zubarinu beru vsak omnoho menej ludi nez na vseobecne lekarstvo (tak do 100) ... predpokladam ze je to dost tazka skola, ale vystudovat sa urcite da, zalezi len na to ako velmi sa tomu mienis venovat ... drzim palce ...
Ahoj. Moja segra studuje tento odbor v BA a z fyziky prijimacky robila len v Olomouci. Mozno by si sa mohol nakontaktovat na niekoho,kto ju studuje alebo sa hlasil na tento odbor. Kazdopadne vela zdaru,ak sa budes hlasit na tento odbor.
@afleck2 aj ja chcem ist na stomatologiu, na Slovensku ti netreba na prijimacky fyziku, do Ceska ano. Beru na tento odbor malo ludi, napr. v Brne dakych najviac 90, v BA a KE asi okolo 45. Takze ak niesi genius, vymysli si aj zlozny plan, ako aj ja
Ach - stomatologia - moj sen..tento rok som robila na dve skoly primacky - v Kosiciach, a Bratislave..primacky na slovenskych su len z chemie a biologie, v cechach mas aj fyziku ku tomu vsetkemu takze..
a co sa tyka narocnosti - no ja sa na to pripravovala vyse roka, v skole mi to vzdy islo a bavilo ma to - ale tento rok sa mi to nejak nepodarilo..chybalo mi asi 50 bodov - to je par otazok - a to cloveka aj celkom nasere..Ale o rok to planujem skusit znova urcite..vela ludi na tych primackach bolo tak, ze tam boli 2, 3 aj 4 krat..
Ale ako aj mne hovorili - dostanes sa tam a si za vodou - len primacky spravit
ako už bolo spomínané, v čechách je aj fyzika u nás nie
zubarina sa u nás dá študovať v košiciach a v bratislave. do ba si kúpiš knižku, naučíš sa 3000 otázok a mohlo by to výjsť. tento rok bola tuším hranica 704 bodov (z 800 .. môžem sa aj mýliť. v každom prípade je o dosť vyššia ako na všeobecné lekárstvo)
do ke sú ževraj nejaké testy alebo čo.
prijímačky sú také isté ako aj na všeobecné lekárstvo (čo sa týka náročnosti), len treba mať teda viacej bodov .. do brna berú tých okolo 70, do olomouca takisto (veľa čechov však poberú bez prijímačiek, preto je to ešte o kus náročnejšie)
čo sa týka fyziky dá sa to zvládnuť. brno vydáva modelové otázky. sú tam všetky typy príkladov, kt. sa môžu vyskytnúť (s inými číselnými údajmi potom už). poväčšinou teda ide iba o príklady, teória moc nie, resp. ak aj hej, tak aplikovaná. často sú to však naozaj len základy
a zubarina v čechách sa študuje "iba" 5 rokov (u nás 6)
VRAJ je jednoduchšia ako všeobecné lek. ale URČITE neplatí také, že sa stačí dostať a máš vyhraté to, že niekto spraví prijímačky je ešte úplne nič ..
ale je zas pravda, že zubárov (študentov) je málo, a preto si ich "strážia" viac ako VL
@andrea296 no zalozny plan mam taky, ze si podam prihlasku na zubne lekarstvo plus aj na vseobecne lekarstvo, pretoze myslim ze na vseobecne sa dostanem lebo tam beru dost vela studentov a na to proste urcite mam, pricom ta zubarina sa nemusi podarit aj ked som mala vzdy v skole velmi dobre vysledky...cize na prijimackach budem robit jeden test (test je rovnaky pre odbor stomatologia ako pre odbor vseob. lekarstvo) ako kazdy iny clovek ktory sa hlasi iba na jeden odbor, a ten pocet bodov co dosiahnem v teste mi mozno nebude stacit na zubarinu, ale na vseobecne ano a vezmu ma tam. a keby sa mi nepacilo na vseobecnom lek. v 1.rocniku a chcela by som ist stale na stomatologiu, pojdem robit prijimacky na zubarinu druhy raz, no uz so znalostami prvaka na medicine, co myslim je velke plus
suhlasim s vasimi nazormi a som rada ludia,ze aspon takouto cestou(netom) sa mozem dozvediet nieco o stomatologii,lebo moj ujo vystudoval zubneho laboranta,ale tak to bolo uz davno...A vravite,ze aj v brne je zubarina? na masarykovej?Ja by som chela ist na famaciu a zalozny plan si davam zubarinu
ako teraz som sa trochu pobavila nechcem Ti moc brať ilúzie (a pochopiteľne, ani neviem ako na tom vedomostne si), ale zubarina nie je ten typ školy resp odboru, kt. sa dáva ako "záložný plán".
fakt tam berú málo ľudí a fakt sa tomu treba venovať poctivo, aby Ťa zobrali. (prihlášku si podá cca 1500 a berú zhruba 40 .. alebo 60 .. o brne teraz hovorím ... moja matika síce nie je moc super, ale aj tak sa mi zdá, že ten pomer nie je moc priaznivý
Havino9: suhlasim s horeuvedeným príspevkom ,že zubarina nie je skola ,na ktoru sa dava prihlaska ako ZALOZNY PLAN (teda nepocul som o nikom kto si chce dat ako zalozny plan ZUBARINU) - na zubarinu sa ludia chcu prednostne dostat ,, a množstvo ľudí nevezmú ani na všeobecné lekárstvo pamätaj aj na to
a musíš maŤ veľa veľa vedomostí aby ťa tam vzali ,, ale keď si kúpiš tie testy a vypracuješ si ich ,tak to budeš mať omnoho ľahšie btw. aj ja chcem ist na zubarinu a držim palce v učení
No knižky ,ktoré som spominal sa daju kúpiť z tej knižnice co ma UK Ba tusim je to na Sasinkovej 4 ,, ale ak nemozes tma ist osobne nevadi,na stranke maju telefonne čislo do tej knižnice alebo take nieco skus si to najst na stranke a zavolaj tam a tie testy su na vseobecne aj na zubarinu,len na zubarinu aby si sa dostala potrebuješ viac bodov ako na VL ,, good luck
Ja mám tiež záujem o štúdium zubného lekárstva a chcela by som sa vás opýtať či niekto nevie ako to je v BA na komenského ? A či prijímacie skúšky z bioly a chémie boli len z nejakých vybraných kapitol (keďže ide o zubárinu) alebo komplet biola chémia všetko ?...Ešte mám síce čas nejaký ten rok, ale snažím sa mať prehľad skôr, a či bude chémia a biola nadväzovať na gymnaziálne učivo (pretože na gympel nechodím) ale trúfam si to nejak aspoň na prijímačky pozrieť, príp. doučovanie...Ďakujem za všetky odpovede
dorriatko treba ti vediet vsetko a este aj viac ako sa berie na gympli ... teda tie uciva su v knihach ale profaci ich vacsinou nepreberaju a niesu ani na maturite ..
Ahojte.... chcela by som sa opytat ci by ma zobrali na zubarinu aj ked nebudem mat maturu z biologie a ani z chcemie... ci tam stacia iba skusky keby som spravila:???
Ja tiež uvažujem o stomatológii, už to začínam riešiť v tomto veku, lebo sa tam chcem naozaj dostať, potrebovala by som len vedieť aké približné otázky na prijmačkách boli, a čo všetko by som mala vedieť. Som na gympli, ale nemám ten pocit že by som tam nadobudla dostatočné vedomosti na zubarinu. Nie sú náhodou k dispozícii aj modelové testy, alebo niečo podobné?
@zlatulik ahoj ..nebola by si taká dorbá a nedala by si mi kontakt na tvoju sestru (najskôr email ) ....chcela by som sa jej niečo opýtať ohľadom zubariny ....ďakujem
Ahojte, čítala som si skoro všetky komentáre a dosť veľa mi to pomohlo. Keďže aj ja som z tých čo napadlo ísť študovať stomatologiu, chcela som sa opýtať, či niekto nemá podklady na prijmačky zo stomatologie pripadne tie otazky 3000 ci kolko ich je...... a ci nevie kde by som mohla ich mohla po pripade zohnat. mimochodom chcela by som ist do BA na komenskeho. Ďakujem vopred
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
na veľa skol beru bez prijimacok vsak, ak mas čiste vysvedčenie celu strednu školu
na česke školy k cistemu vysvedčeniu potrebujes aj maturu z čestinu ak tam chces ist bez primačiek
to len take strohe a slabe info..
a co sa tyka narocnosti - no ja sa na to pripravovala vyse roka, v skole mi to vzdy islo a bavilo ma to - ale tento rok sa mi to nejak nepodarilo..chybalo mi asi 50 bodov - to je par otazok - a to cloveka aj celkom nasere..Ale o rok to planujem skusit znova urcite..vela ludi na tych primackach bolo tak, ze tam boli 2, 3 aj 4 krat..
Ale ako aj mne hovorili - dostanes sa tam a si za vodou - len primacky spravit
zubarina sa u nás dá študovať v košiciach a v bratislave. do ba si kúpiš knižku, naučíš sa 3000 otázok a mohlo by to výjsť. tento rok bola tuším hranica 704 bodov (z 800 .. môžem sa aj mýliť. v každom prípade je o dosť vyššia ako na všeobecné lekárstvo)
do ke sú ževraj nejaké testy alebo čo.
prijímačky sú také isté ako aj na všeobecné lekárstvo (čo sa týka náročnosti), len treba mať teda viacej bodov .. do brna berú tých okolo 70, do olomouca takisto (veľa čechov však poberú bez prijímačiek, preto je to ešte o kus náročnejšie)
čo sa týka fyziky dá sa to zvládnuť. brno vydáva modelové otázky. sú tam všetky typy príkladov, kt. sa môžu vyskytnúť (s inými číselnými údajmi potom už). poväčšinou teda ide iba o príklady, teória moc nie, resp. ak aj hej, tak aplikovaná. často sú to však naozaj len základy
a zubarina v čechách sa študuje "iba" 5 rokov (u nás 6)
VRAJ je jednoduchšia ako všeobecné lek. ale URČITE neplatí také, že sa stačí dostať a máš vyhraté to, že niekto spraví prijímačky je ešte úplne nič ..
ale je zas pravda, že zubárov (študentov) je málo, a preto si ich "strážia" viac ako VL
aj v brne je.
ako teraz som sa trochu pobavila nechcem Ti moc brať ilúzie (a pochopiteľne, ani neviem ako na tom vedomostne si), ale zubarina nie je ten typ školy resp odboru, kt. sa dáva ako "záložný plán".
fakt tam berú málo ľudí a fakt sa tomu treba venovať poctivo, aby Ťa zobrali. (prihlášku si podá cca 1500 a berú zhruba 40 .. alebo 60 .. o brne teraz hovorím ... moja matika síce nie je moc super, ale aj tak sa mi zdá, že ten pomer nie je moc priaznivý
a musíš maŤ veľa veľa vedomostí aby ťa tam vzali ,, ale keď si kúpiš tie testy a vypracuješ si ich ,tak to budeš mať omnoho ľahšie btw. aj ja chcem ist na zubarinu a držim palce v učení
dorriatko treba ti vediet vsetko a este aj viac ako sa berie na gympli ... teda tie uciva su v knihach ale profaci ich vacsinou nepreberaju a niesu ani na maturite ..