Ako by sa vam pacilo keby vam niekto ne telo prilepil lep. pasku a potom ju z teba strhol zotali na nej tvoje chlpy (vlasy) a na mieste sa objavuje cervena skvrna a znova na teba nalepia pasku a strnhu tebe uz tecie krv a znova na teba na lepia pasku a s
@semhamforas no jasne, ze je to blbost. nedavaju to kazdy vecer pred televiznymi novinami ako uputavku na novy (akykolvek) vyrobok, takze je to jasna blbost.
Je nevyhnutne testovat kozmetiku (a produkty chemie vseobecne) na zvieratach, aby si potom ty z toho nemala vazne kozne problemy... a to ani nehovoim o tom ze mnohe lieky ktore boli testovane na zvieratach neskor zachranili miliony ludskych zivotov. Ludske zdravie a zivot cloveka je podla mna prednejsi ako zvierata. Okrem toho je dost tazke vobec ziskat povolenie na pouzitie zvierata na vedecke ucely
Tie zvierata zachranuju zivoty. @adusqabb si sprostá ak si neuvedomuješ koľko liekov, druhov liečob, ktoré dnes zachraňujú životy bolo testovaných na zvieratách.
Ja sa na to video @5 ani radšej nepozriem nakoľko mám zvieratá rád, ba viac ako v dnešnej dobe ľudí a je mi fakt ľúto že musia takto trpieť, lenže to je to že peniaze sú vo všetko prednejšie a života si nikto neváži. Proste čo dokáže urobiť človek inému živočíchovi, to nedokáže nikto a preto hanba nám!!!!!!!!!!
jenormalne ked testuju na laboratornych krysach to berem boli na tento ucel vytvorene ja som zasadne proti tyraniu myslim testovaniu na nevinnych najdenych zviratch ktore len nemaju pana stale maju sancu a ovela humannejsie by bolo keby ich po testoch aspon utratili humanne a nie ich dali do velkej miestnosti v ktorej nieje skoro ziadny kyslik a vela mrtvol a nechaju ich tam o hlade zomret a este k tomu bez vody a v otrasnych bolestieach to je na zamyslenie nemyslite
@3mm - prečo by mala byť hneď sprostá? Má 12, málo informácií, nemá skúsenosti a vedomosti, díva sa na to pocitovo, lebo má rada zvieratá... nemusíš hneď urážať. Faktom a realitou samozrejme ostáva, že sa testy na zvieratách robia, rovnako ako to, že nebyť takýchto testov, nemali by sme dnes veľa z toho, čo máme...
@adusqabb - keď už chceš byť dôsledná, tak nerozlišuj... alebo potkan, myš či krysa je menej zviera ako pes alebo králik? Alebo tie "vytvorené" sa nejako líšia od tých v prírode narodených a žijúcich?
@salora a @tommyhot ja som to myslela uplne inak ja narazam na podmienky laboratorma krysa vacsinov zostane v normalnych podmienkach v klietke v kamcelarii a nie ako tie psy macky kraliky ktore daju do mistnosti s minimalnim obsahom kysliku a zidnim svetlom a nechaju ich tam zomret
radsej nech to testuju na zvieratach ako potom na ludoch. Si predstav, ze kupis niekedy tvojemu decku neaky puder na zadok, alebo tak, a ono sa cele vyhadze, bude ho to svrbiet, bude plakat niekolko dni, budes musiet ist koznej... a podobne. Radsej nech to pekne odskusaju (ale nech neskusaju zbytocne!) a hotovo.
@semhamforas no na zvieratach sa pred asi dvoma rokmi testovala aj nivea ale teraz uz prestala na zvieratach testuju firmi ktore namaju na dermat skusky napr kozmetika max factor loreal a pod
Za mnohe choroby si moze ludstvo samo. Kozmetika je zbytocnost. A nadradovat cenu ludskeho zivota , nad cenu zivota zvieracieho taktiez nie je spravne. Sranda ked sa hovori o parazitoch a skodcoch v prirode a na nasej planete . . . a ten najvacsi menom clovek sa nikdy nespomenie :p
co sa tyka liekov je to bohuzial nutne ale naco sa furt vyvijaju nove kozmeticke sracky a zbytocne kvoli nim tyraju zvierata je mi zahadou,najlepsi sposob boja proti tomu by bolo ze by ludia prestali kupovat vsetky tie nezmysly
netrapošte tu s petíciami... stačí si jednoducho takéto výrobky nekupovať, najjednoduchšie a najúčinnejšie riešenie.. keby to spravil aspoň každý druhý človek tak výsledok by bol jasný..
keď sa ti také prípravky nepáčia, tak ich nepodporuj = NEKUPUJ dieru do sveta nespravíš... v zásade s tebou súhlasím ale že by zvieratám pri testovaní strhávali napr. depilačnými náplasťami mäso až do kosti, to mi pripadá fyzicky a prakticky nemožné...
picasso, tvoj nazor je neskutocne laicky, ak chces ludi poucovat, najskor si prezri fakty...testovanie kozmetiky na zvieratach nie je vobec nevyhnutne, existuje x inych sposobov, x spolocnosti, ktore netestuju, ako je potom mozne, ze vyvijaju kozmetiku?? ked je to podla teba nevyhnutne...spolocnosti tieto laboratoria nevyvyjaju len preto, ze su drahe a preto, ze sa im predava aj kozmetika testovana, tak naco vyhadzovat peniaze...a to s lepenim naplasti az po kost je pravda, takto sa testuju leukoplasty...ak tu ma niekto zaujem, mozem dat link na kompletne celu kozmetiku, ktora na zvieratach netestuje.. a to, ze niektora spolocnost to vyhlasi, este ani zdaleka neznamena, ze naozaj netestuje... 100% su len znacky s certifikatom...a bunniska, nechutne je to, ze sama tu kozmetiku pouzivas a tym to podporujes.. a keby si raz to kura chcelo spravit nieco pecene z teba a potom vykrikovalo, "I love pecena bunniska!"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
takze linky nezatvarajme oci pred testovanim na zvieratach : tam co su peticie tak sa zapiste a pozrite si aj rady ako pomoct
---
Miestnym samaritánom: problematiku pre/pociťujem a link uvítam, ale nenazdávam sa, že dotknuté dušičky za počítačom spasia svet.
ale tak čo môžme robiť...je mi tých nevinných zvierat lúto
davajte argumenty na kozmetiku. ako napriklad testovanie ruzov, kremov... vtedy naozaj ide o zachranovanie nadaredeneho zivota.
@adusquabb uplne s tebou suhlasim
@hetfield podla mna keby ludia viac hceli tak by vymysleli sposob ako vyrabat lieky bez toho aby zvierata umierali
treba kupovat dermatologicky testovane produkty