Ahojte kolegovia, chcela by som sa vás spýtať, či máte nejaké skúsenosti so stopovaním, alebo stanovaním v Nórsku. S priateľom tam chceme ísť v auguste a trošku to tam spoznať. Máme tam pár známych, ale nejdeme tam posedkávať pri krbe a jesť s nimi ryby a
Ja som bol v norsku, ale s rodinou na aute, nestopoval som ale videl som vela stoparov. Jeden dokonca sme ho stretli asi 5 krat isiel z nemecka stopom. Tak ti len poradim co som u nich videl. Velky turisticky rupsak, spanacaky, vediet anglicky, a este v norsku v horach su take chatky som videl a zevraj su nato ze ked pride noc a nemas kde ist ides tam. A tak vsetko je a pripadne tam nechas aj ty nieco pre ostatných.
ja som bola v Norsku cely semester... aj ked som tolko necestovala, proste ten rozpocet ta nepusti, tak by som si chcela zarobit a tiez daco prejst.
viem, ze par ludi z nasej skoly slo stopom po celej Skandinavii, ale ja neviem, ci by som toto odporucala, pretoze tam je to velmi riedko osidlene a s takouto dopravou tym padom moze byt celkom problem... ono by ani neslo o to, ze by ste napr. 4 hodiny niekde stali... ide aj o to, ze potom moze byt problem najst nejaky obchod (mozete byt hladni) a to pocasie tam vie byt poriadne krute...
byt vami to aspon skombinujem so zeleznicnou dopravou, funguje tam tzv. minipris - par miesteniek do vlaku daju napr. mesiac dopredu za nizku cenu a ked to vystihnes, usetris aj dakych 70% ceny
inak tam plati zaujimavy zakon, ze stan si mozes postavit hocikde (okrem sukromneho zastavaneho pozemku). ale v stane sa tiez neda cely cas spat, lebo vam proste bude zima aj v auguste odporucam si nieco prenajat alebo navstivit tych znamych.
inak sa po anglicky dohovoris vsade este aj s dochodcami, to je velke plus.
no a este tips&tricks; dolezite - na co sa v Norsku treba pripravit su poriadne lejaky, kedy skor nez vytiahnes z kabely dazdnik si cela mokra, takze dbajte potom na poriadne, funkcne, teple a nepremokave oblecenie.
@2 hovoriac o obchodoch - v nedelu su zatvorene... vo vacsich mestach zvyknu otvorit aspon male casti supermarketov (vyzera to potom ako mala samoobsluha), ale tam toho vela nekupis... treba s tym ratat... na dedinach by ma neprekvapilo, keby aj v sobotu boli obchody zavrete
inak neviem, na co sa pytas, ze "co kolko stoji", potraviny su v priemere tak asi o 50% drahsie, ale zalezi, o com hovorime... chlieb stoji 4 eura no ryby su samozrejme podstatne lacnejsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
viem, ze par ludi z nasej skoly slo stopom po celej Skandinavii, ale ja neviem, ci by som toto odporucala, pretoze tam je to velmi riedko osidlene a s takouto dopravou tym padom moze byt celkom problem... ono by ani neslo o to, ze by ste napr. 4 hodiny niekde stali... ide aj o to, ze potom moze byt problem najst nejaky obchod (mozete byt hladni) a to pocasie tam vie byt poriadne krute...
byt vami to aspon skombinujem so zeleznicnou dopravou, funguje tam tzv. minipris - par miesteniek do vlaku daju napr. mesiac dopredu za nizku cenu a ked to vystihnes, usetris aj dakych 70% ceny
inak tam plati zaujimavy zakon, ze stan si mozes postavit hocikde (okrem sukromneho zastavaneho pozemku). ale v stane sa tiez neda cely cas spat, lebo vam proste bude zima aj v auguste odporucam si nieco prenajat alebo navstivit tych znamych.
inak sa po anglicky dohovoris vsade este aj s dochodcami, to je velke plus.
no a este tips&tricks; dolezite - na co sa v Norsku treba pripravit su poriadne lejaky, kedy skor nez vytiahnes z kabely dazdnik si cela mokra, takze dbajte potom na poriadne, funkcne, teple a nepremokave oblecenie.
inak neviem, na co sa pytas, ze "co kolko stoji", potraviny su v priemere tak asi o 50% drahsie, ale zalezi, o com hovorime... chlieb stoji 4 eura no ryby su samozrejme podstatne lacnejsie