:S .... bolesť by si cítiť nemal pri vŕtaní, ale tak mne to aj tak bolo nepríjemné.. a aj injekcia ma celkom bolela a sánka ma od tej injekcie bolí doteraz.. :/ ale to ja som asi len dáka divná alebo čo ..
fuuu ja som sa strachu ako tak zbavila počas doby,keď som mala strojček čiže tie kazdomesačné kontroly a hrabanie sa mi v ústach, tak som si aj zvykla ... horšie to bolo,keď som mala ísť znovu na prehliadku a bum jeden kaz, znovu ma olial studený pot,ale už to nebolo také hrozné..mne je aj injekcia nepríjemný pýtam si len sprej, to pekne umŕtvi tiež, vŕtanie ma nebolo,ale trhanie by som už nechcela zažiť teda..
prednedávnom som mala panický strach zo zubára aj ja, kvôli predošlým skúsenostiam... v poslednej dobe však mám úplne toho najlepšieho zubára na svete a rada k nemu chodím skús sa opýtať známych/kamarátov/atď a vyber si takého, ktorý je hlavne trpezlivý, lebo nie každému sa bude páčiť, že sa bojíš
@mm47 Presne...ja mam skor panicky strach z patologa, aj ked to sa uz asi bat nebudem ked ma dostane pod ruky... To sa nikto neboji resp. nikomu sa nehnusi urolog? je mi jedno co mi robi s ustami no tam dole to uz ako srandu neberiem (nebojim sa ho, len mi to je neprijemne)
@mm47 sprostosť niekto si môže umývať zuby aj tri krát do dňa a vždy ma kaz. Napríklad ja dnes som bol a radšej sa nechválim, lebo mi je z toho neskutočne blbo a ma to úplne zarazilo.
Ako malý som sa k zubárovi tešil , mal som len dobré skúsenosti, fascinovali ma tie jeho nástroje . Ale potom raz som mal tak dohúkaný zub, že mi ho musel vyrezávať (normálne rezal do ďasna) a vtedy ma to aj kurevsky bolelo, keďže sa mi tam tak dlho špáral, že už aj injekcia prestala účinkovať a toľko krvi išlo... A keď som videl ten prekvapený pohľad zubára, keď to uvidel, tak mi veru všetko nebolo jedno, a to som mal nejakých 12 rokov... (ach). Ale teraz mám novú zubárku (starý zubár odišiel na onen svet), zatiaľ som bol len na preventívnej, ale som spokojný, aj to vybavenie sa nedá porovnať... Takže strach ani nie, ale po skúsenostiach skôr rešpekt
@mm47 Poznám babičku, ktorá si v živote neumývala zuby, má 85 rokov a má všetky (!) svoje zuby, mám sesternicu ktorá má 30 rokov, každodenne sa starala o zuby a už do nich vrazila cez 5 000€ (nie, nepomýlil som sa v nulách). Jednoducho to závisí od samotných zubov, aké máš, starostlivosť ti môže len pomôcť, ale aj nemusí
ja som si bolesti u zubara uzil dost ked som bol decko a preto som tam chodil nerad, ale sucasna zubarka je super...kludne mi napicha celu hubu injekciami (tie ma vobec nebolia), nech mi aj ksicht opadne a moze si vrtat kolko chce...medzitym dristame medzi sebou, smejeme sa, podpichujeme sa alebo len ona sedi na facebooku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
som 14 som tam prisiel sfajceny inak som sa tam neodvazel ale nepomohlo
Ja poznam seba co si umyvam pravidelne a nikdy som nemal problem.
A aj ked tak ide o strach zo zubara , ktory nechapem , ani vrtanie nie je take hrozne aby som z toho mal mat strach uplny.
padavky
ale zase robí tak,že mi presne povie,čo bude bolieť,čo nie,stále sa ma spýta,aké rádio počúvam,naladí mi ho a počúvam
a občas robí aj jeho syn tak to je o to lepšie