Počuli ste už o filozofii straight edge? Niekto sa rozhodne tak žiť a skutočne sa snaží, je to jeho osobná voľba a nenúti iných, aby žili tak tiež! No nenasralo by vás, keby vás neustále niekto nie len že spochybňoval, ale aj mal vkuse výhrady, hovoril by
ja sXe respektujem, vzniklo to spolu s tym povodnym emom a uprimne sa mi paci este dnes sa najdu ludia co to dokazu dodrzat. keby este tak aj emaci chceli heh...
okrem toho zacat fajcit je vazne najvacsia chyba a nedokazala by som mat vztah s osobou co vyfajci kazdy den celu krabicku
+ nechapem jak ta ludia obmedzuju, ved cigarety a chlast ti nasilne do huby nestrkaju. ako neni to priamo obmedzujuce, nech si to dodrziavaju ti co chcu mne je fuk, budu zdravi, sak preco nie.
s vyhradami sa treba zmierit vzdy ked zastavas nejaku pomenovanu filozofiu.
keby si proste povedala ze nepijes a nefajcis nikto by do nicoho nepindal.
Pozri sculptus ja nechcem pôsobiť "rebelsky", ja som napisala to, čo preživam v spoločnosti a nenapisala som, že ľudia ma obmedzujú, ale že tvrdia že je to podľa nich obmedzujúce...mne nevadí, že niekto v mojom okolí fajči, či pije a práve to žiadam aj od ľudí v mojom okolí, aby to že ja to nerobím nevadilo zas im a aby to rešpektovali tak ako ja rešpektujem ich spôsob života...ja som nepila, nefajčila, atď. a až neskôr som filozofiu sxe začala zdieľať...s tým súhlasím, že ak zastávaš nejakú filozofiu treba sa zmieriť s výhradami, ale tie boli aj predtým...ale ďakujem za názor
len by si tú filozofiu aj mohla aj trochu ozrejmiť, lebo neje to len o nepití a o nefajčení? ak sa nemýlim je to aj o vegeteriánskom stravovaní a aj o nesexovaní? :-d to neviem na isto a ráta sa tam aj postoj k životnému prostrediu? keď mám pravdu povedať ja by som takto žiť nedokázal, prv by som sa musel importovať to spoločností ľudí čo majú podobnú filozofiu aby som sa v kuse necítil ako vývrheľ spoločnosti...
@8 hej toť pravda, je to však individuálne rozhodnutie, tak nie je nutné mať okolo seba takú spoločnosť...Ja som si to vybrala a preto som zmierená s tým, že všetci moji kamaráti sú opak sXe ...a straight edge je HLAVNE o tom, že ľudia neberú drogy, nepotrebujú väčšiu rýchlosť a silu...sú "čistí" a plne zodpovední za svoje činy, ide tu o nenásilný spôsob života a to vegetariánstvo, či veganstvo je len taký "upgrade" (hoci aj ja som vegetarian) a niektoré smery alebo odnože abstinujú aj od kofeínu...a ne že nesexovanie, ale odmietanie promiskuity...
pekny sposob zivota..... len skoda ze takto nedokazem zatial zit.... preto obdivujem ludi ktori su sXe a som rada ze par takych ludi poznam ...a ze by to bolo obmedzujuce? nemyslim. ved je to kazdeho osobne rozhodnutie akym sposobom bude zit..... a obmedzeny je skor ten kto do teba pinda, pretoze nedokaze respektovat tvoju volbu....
vela ludi nefajci a nepije, a nenazivaju sa sXe. Ty co sa chcu nazivat straight edge su vacsinou zasrany exoti ktory si iba predstavuju ze ich spolocnost zavrhuje/nechape, alebo si o to priamo koleduju...
@15 ach jaj kámo ok tvoj názor...len si prosím nemýľ spôsob života s trucom...a okrem toho podľa mňa si nikto kto je sXe nepredstavuje, že ho spoločnosť nechápe...to bola skôr len "básnická otázka", že to tak vyzerá...bo mnohí by radi tak žili len nedokážu a niektorí to riešia tým, že komentujú a nadávajú...
ja fajcim pijem a jem maso..ale Straight Edge berem ako urcite skatulkovanie (nemyslim to v zlom) kazdy ma svoj sposob zivota a je to iba osobna vec ci je maso; fajci...takychto ludi netreba odsudzovat ale iba drzat palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
okrem toho zacat fajcit je vazne najvacsia chyba a nedokazala by som mat vztah s osobou co vyfajci kazdy den celu krabicku
ja tvrdim ze to obmedzujuce je a je to moj nazor, tak preco ho beres zas ty mne? Mozem si predsa hovorit co chcem, nie.
s vyhradami sa treba zmierit vzdy ked zastavas nejaku pomenovanu filozofiu.
keby si proste povedala ze nepijes a nefajcis nikto by do nicoho nepindal.
@5 heh teraz nechapem ci pijes a fajcis alebo nie
@sculptus nevie presne ako si to myslel, ale pre mňa to negatívum je, myslím tým totálny vývrheľ, ktorý nemá žiadných kamarátov
*je možné mať vzťah sám so sebou?