Ako by ste charakterizovali svoje stravovanie? Čo máte približne na raňajky, obed, večeru/ medzi tým? Ako ste na tom trebárs zo sladkosťami, - musíte mať niečo malé každý deň, alebo stačí raz za týždeň? Na čo vo svoje strave nedáte dopustiť?
ja jem to, čo mama navarí, pravidelnosť v tom nevidím (žiadne také že "mäso 2x týždenne, cestoviny raz týždenne, bla bla bla") a sladkosti.. občas si kúpim, ale zase, nie je v tom žiadna pravidelnosť
najviac si zakladam asi na obede - resp. min. 1 teple jedlo denne. inak som zla a aj zerem neporovnatelne viac ked sa dobre nenaobedujem.
v poslednej dobe sa moja strava dost zmenila - jem o hodne menej masa aj ked ho stale milujem (uz nejedavam sunku ako kedysi), viac oblubujem rozne natierky ktore si prichystam sama. (kreativita!)
a kedze 3 dni z pracovneho tyzdna sa vraciam na intrak cca pred 9 vecer, zvykla som si navarit polievku (s halustickami, cestovinou etc) a to si vecer dam a je to mega.
vseobecne teda nedam dopustit na teplu kuchynu.
a sladkosti rozhodne nemavam kazdy den.
nepravidelne.
ranajky ked mam chut alebo hlad alebo potraviny
nemusim mat nieco male kazdy den zo sladkosti.
ale sladkostami sa obzeriem raz za mesiac bezprostredne pred kramami.
som vyberava, tak sa to da zhrnut.
a urcite nedbam, ci ,,urazim hostitela''. ta som zly host, ale ked si chcem zachovat zdravie, tak preco nie...
stravujem sa pravidelne, kazde 3 hodiny, 5 krat za den..rano-doobeda väcsinou celozrnny chlieb+cottage/tvaroh/syrecek, sunka, paradajka/paprika/redkovka, alebo si dam ovsene vlocky+biely jogurt a jablko/mandarinka/pomaranc...poobede obvykle kuracie mäso, cestoviny/ryza/zemiaky, zelenina...vecer daco lahke ako vlocky a pod. a vypijem asi 2 az 3 L vody za den. Ja a sladkosti sa milujeme ale uz som ich dost obmedzil
stravovala som sa pekne kym som nemala frajera akoze nechcem aby to vyzeralo ze to zvalujem na inych, sama si za to mozem, ale ked my tak radi papame a tak rada mu (nam) varim a peciem, a ked sme u mojej manky a vsetko je tam zadarmo a ona nam stale robi rezne a kupuje super veci.. to sa neda.
takze to robim tak, ze ked som sama (asi 3 dni z tyzdna) tak papam pekne - ranajky celozrnne pecivo s porom a paradajkou, potom trebars smoothie alebo jablko s bielym jogurtom, obed nejaka zelenina ktora je zrovna v akcii, pripadne ryza. poobede jogurtovy napoj alebo take nieco a vecer zeleninovy salat. jem kazde 3 hodiny a take veci ako sladkosti atd ma vobec nelakaju.. kedysi som tak jedla stale
no a dalsie 3-4 dni z tyzdna ked som s nim jem vacsinou co nam pride na um, hocikedy aj mega vela ze mi je uplne zle, vratane hociakych sladkosti, chipsov, vina, fastfoody, rezne, cokolvek a je to strasne super, ale ked to tak pojde dalej budem trikrat taka ako teraz.
to je vsetko
Hrozná strava .
Na raňajky som mal dnes banán a jogurt s guaranou.
Kopu čajou bylinkových do obeda a potom hranolčeky s kuracími prsiami alebo cestoviny so syrom alebo vypražené paradjky s kuracím kind of sotté a na včeru polievka šošovicová.
Ae všeobecne zanedbávam raňajky a mojím najväčším úspecho bolo rpedstavenie aj iných druhov zeleniny než mrkva, zemiaky a kukurica do mljho jedálnička.
na raňajky mám vždy /99,9%/ ovsenú kašu,lievance,nejakú inú kašu
na desiatu ovocný šalát,alebo zeleninový so syrom,alebo tak rôzne, na obed sa prispôsobim školskej jedálni, alebo si doma spravím nejaké mäso,rybu,cestoviny... na olovrant väčšinou zas nejaká zelenina,možno cottage,ryžové chlebíčky a na večeru zelenina s rybou,mäsom,alebo praženica k tomu tak to vyzerá keď sa snažím zdravo jesť
aa sladkosti.. pečiem si všelijaké také koláče z vločiek a podobných surovín stršne ma to baví aj to dobre chutí a v kombinácií s ovocím je to mega občas keď to nemám po ruke siahnem po niečom kupovanom,alebo keď mám záchvat tak zjem viac čokolády, ale inak čokoládu pridávam do raňajok a to mi stačí
Raňajky nemávam alebo mávam ovocie v miske, ktoré schmatnem ráno so sebou pred odchodom z domu. Ak nezabudnem. Vo výnimočných prípadoch mám raňajky vo forme naposledy buď domácej bryndzovej nátierky alebo (ak mám čas) údený losos s krémovou praženicou a medovo-horčicovou omáčkou (to je tak 2x do roka).
Obedy sa snažím teplé, vždy polievku, druhé býva niečo podobné reštauračnému obedovému menu, celkom často mám mäso, aj keď nie vždy.
Najdôležitejšie pre mňa bývajú večere - robím si rybky (tuniak
Cez normalny pracovny den v skole, ked nijak nehresim voci svojim predstavam o jedle: ranajky ziadne alebo jeden kus ovocia, podla toho, kolko hodin vkuse mam ranne vyucovanie. Jedna kava bez mlieka a jedna s, kofeinova tabletka k tomu (I know).
Pocas dna kazde cca tri hodiny mam desiatu: vzdy jedenn jogurt, jeden kus ovocia a v extremne dlhe dni celozrnnu bagetu so syrom a zeleninou. Pomedzi to jedna-dve kavy
Vecer si uvarim vacsinou zeleninovu panvicu alebo nejaky privarok zo strukovin. Druha a tretia vecera, ak som obzvlast bezodna,,zvykne byt zeleninova polievka alebo ovsena kasa s medom. Decaf kava.
Vody vypijem minimalne dva litre dopoludnia a dva-tri pred spanim,,cely vecer si robim jeden caj za druhym (bohuzial bratislavsku vodu z vodovodu nepovazujem za pitnu a je mi z nej jemne grcno, ale inak sa snazim pit cistu vodu).
Okrem vynimocnych pripadov raz za par mesiacov nejem maso, vajcia, ocot, alkohol, stuzene tuky. Okrem jogurtov sa snazim nekonzumovat cukor a neznasam sladene teple napoje.
Tolko asi
ach, samozrejme, odrezalo mi koment, lebo som si dovolila použiť zobáčikovú zátvorku.
Robím si ryby, ryžu s čímkoľvek, grilovanú zeleninu (cuketa, baklažán), cibuľové zemiaky s kyslou smotanou a surovou zeleninou, veľa cesnakových vecí, na jeseň rôzne pečenú tekvicu s balkánskym syrom, zeleninové šaláty s vajíčkom alebo kúskami mäsa, občas nejaké smotanové cestoviny s hríbikmi. Keď mám chuť na niečo konkrétne tak bryndzové halušky, domáci beefburger, špenátové veci alebo chilli con carne.
Jem málo strukovín, to by som rada nejako zmenila. A zo sladkého nejedávam vôbec veľa, skôr to ovocie, občas si urobím doma ovocný koktail, prípadne mliečny so zmrzlinou, ľadovú kávu, prípadne idem do mesta na kávu s cheesecakom. Ale vlastne zmrzlinu som jedávala v zime celkom často ako takú sladkosť po obede. Raz za týždeň možno nejakú čokoládovú tyčinku, možno menej často. Skôr som na slané, mám veľmi rada slané typu monster munch, pom bär a podobne, tak 2-3x do mesiaca
sladkost musim mat kazdy den, inak som nervozna. a dost si potrpim na kuraciu sunku. a vseobecne kuracinu by som mohla jest aj kazdy den. a vajcia velmo lubim. a zial ovocie a zelenina sa v mojom zaludku vyskytuju minimalne... takze sa to da zhrnut, ze jem nezdravo, ale zato mi chuti
tak nerajanajkujem nic, v skole zjem nejaku tu zemlu a potom jem ked pridem domov raz az dvakrat podla toho ci je navarene alebo si nieco robim ja pravidelne kazdy den jem iba ovocie, inak nemam nejaky plan..
raňajky mávam dvoje, najprv len nejakú musli tycinku, babybel s cherry rajcinkami alebo trochu hrozna, nech neumrem od hladu, kym pridem do roboty, a potom o siestej uz normalne si spravim porridge a kapučínko, na tom vydržím do obeda, keď mám čas na ďalšiu kávu a fajčpauzy.
Na obed jem hlavne polievky, papájový šalát alebo panini, keď som nenažraná. A po obede musím mať sladké, inak som zlá.
Doma sa snažím dať si na večeru nejaký šalát so zeleninou a so syrom, žihlavový čaj pred spaním.
Ale potom mám také dni ako včera, raňajky a obed ukážkové, a na večeru som mala scampi a hranolky, na druhú večeru kebab
Ale inak sa snažím, kým mám syr a čas na poriadne jedlo, tak je všetko okej
aleee! zvyčajne sa snažim mať vždy vždy raňajky- je to zaklad dna . nejaky jogurt, musli, ovsenu kašu, celozrnnu žemlu, ovocie..
na obed mam bud to,čo si prinesiem z domu - nejaky salat, natierka, ale radšej sa snažim mať teple veci, polievku + nejake to hlavne jedlo
a na večeru doma si dam niečo lahsie,zdravsie...
a sladkosti už ani nejem, kedysi som jedla dost.
a vela pijem .
ono sa to nezda,ale ta strava vie vela urobiť..
obedujem čo doma máme (máme zložitú domácnosť alebo tak povediac skôr zložitú mamu)
ak doma nič nemáme tak sa idem najesť von, pizza, hranolky zo syrom, alebo čokolvek iné...
väčšinou mám 2-3 jedlá do dňa ... sladké mám len občas a tiež aj slané ...
nestravujem sa veľmi zdravo ale tak jedlo príliš neriešim, ak som hladný zistím aké mám možnosti a najem sa snažím sa len vyhýbať mne nechutnejším jedlám
ale samozrejme sa snažím si dopriať každý deň určitú porciu zeleniny ( chutí mi aj viem že mi to trochu pomôže )
len málo pijem zabúdam a necítim tú potrebu ... zvykol som si nepiť, ale už sa na tom pracuje, lebo potom sa mi niekedy zatočí hlava a z toho neskačem od radosti
ja jem fakt hrozne, to tu ani nejdem pisat, ale som prekvapena kolko ludi sa tu tak zdravo stravuje aj ja by som sa chcela, ale to mi hrozi asi len vtedy keby mi niekto zacal varit..kedze pokazim aj prazenicu
raňajky pravidelne každý deň, väčšinou ovsená kaša s ovocím, desiata jablko, na obed rezance alebo dáku čínsku hovadinu z ulice, olovrant banán a večera sushi ... keďže som "suchozemský" vegetarián tak pravidelne tlačím do seba tofu, ryby, chobotnice alebo kalamáre
ráno cereálie/praženica, v škole grahamový rožok s niečím diétnym poväčšine+ liter kakaa, obed ryža+ kuracina, alebo čiste na zelenine, poobede 2x konzerva s tuniakom a po cvičení proťák+ tvaroh, ovocie počas dňa, alebo sem-tam jogurt ...teraz trošku rysujem, tak dbám na stravu v rámci financií ...ale ked som pred rokom išiel objem a ešte neboxoval, jedol som snáď všetko...
jem všetko čo mi alergie dovolia, neraňajkujem ak tak až po minimálne hodine od zobudenia. Každý deň minimálne jedno teplé jedlo, sladké moc nemusím, večere už som prestala rátať. Každý deň mám ovocie a zeleninu
na ranajky mam uz velmi dlhu dobu to iste: vlocky, banan, jablko
na desiatu vacsinou rozok/chleba so zeleninou
zvysok co sa vyskytne na stole/v chladnicke vacsinou ryza/zemiaky s kur. masom, soja, zeleninove volaco, cestoviny, ryby
snazim sa v poslednej dobe ku vsetkemu mat aspon trochu zeleniny
nó a neviem si predstavit den bez sladkeho, je to proste taky poobednajsi ritual
ale co sa tyka sladkych jedal, tie nemusim nejako, proste sladke len ako dezert
a za sladkym si vacsinou dam este ovocie
vecer si dam napr. cerealie s mliekom
a pijem len cistu vodu, prip. caj
no a nemyslim si, ze sa stravujem bohviejak zdravo, ale dalo by sa jest aj ovela nezdravsie, snazim sa eliminovat vyprazane atak, i ked je tazke odolat niekedy, hlavne ked nic ine neni, a nechce sa mi varit
Na raňajky treska s 3 rožkami, na desiatu chleba so šunkou na obed polievka s chlebom väčšinou 2 taniere a druhé jedlo najlepšie dáka krkovička alebo segedínsky guláš + dupla of course, po obede nejaké snickers alebo 3-bit, potom dáka praženica potom klobáska potom volské oko, potom párky, a zakončím to krupicovou kašou alebo čokoládou mliečnou.
Raňajky musi byť, ak doobedu nejem veľa tak potom večer by som zjedla aj koňa aaa väčšinou niečo sladké (jogurt, ovocie, vločky , musli) a inak obed nejaky varený, večer zelenina jem pestro a zdravo a inak mi to ani nejde, lebo keď jem inak tak mi je potom zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a nedám dopustiť na wrapy od mojej lásky
Ranajky vacsinou ziadne. Aj ked by som mohol, ale to by som musel vstavat o 5min prv .
Obed - restauracna strava (denne menu) .
Vecera - nieco rychle z coho nie je vela riadu - leco , parky, omelety , maso na rozne sposoby + hranolky , slanina, klobasa atd ...
Co sa tyka sladkosti - mam vo zvyku vzdy obed aj veceru zajest niecim sladkym .
Uvedomujem si, ze by som mal tieto navyky zmenit . Ked si dam raz za cas nieco zeleninove, tak citim, ako mi telo dakuje
Nedam dopustit na kuchynu mojej mamy
v poslednej dobe sa moja strava dost zmenila - jem o hodne menej masa aj ked ho stale milujem (uz nejedavam sunku ako kedysi), viac oblubujem rozne natierky ktore si prichystam sama. (kreativita!)
a kedze 3 dni z pracovneho tyzdna sa vraciam na intrak cca pred 9 vecer, zvykla som si navarit polievku (s halustickami, cestovinou etc) a to si vecer dam a je to mega.
vseobecne teda nedam dopustit na teplu kuchynu.
a sladkosti rozhodne nemavam kazdy den.
a musim mat kavu.
ranajky ked mam chut alebo hlad alebo potraviny
nemusim mat nieco male kazdy den zo sladkosti.
ale sladkostami sa obzeriem raz za mesiac bezprostredne pred kramami.
som vyberava, tak sa to da zhrnut.
a urcite nedbam, ci ,,urazim hostitela''. ta som zly host, ale ked si chcem zachovat zdravie, tak preco nie...
na obed vasinou zeleninove salaty, sem sam rybu si k tomu urobim alebo kuracie maso... alebo zemiakovu kasu s mliekom
na veceru si dam nejaky tvaroh, alebo maces, alebo jogurt
a jem pravidelne.. ranajky o 8-9, obed 12 a vecera 17 .. nic medzi tym nejem..lebo nevladzem
takze to robim tak, ze ked som sama (asi 3 dni z tyzdna) tak papam pekne - ranajky celozrnne pecivo s porom a paradajkou, potom trebars smoothie alebo jablko s bielym jogurtom, obed nejaka zelenina ktora je zrovna v akcii, pripadne ryza. poobede jogurtovy napoj alebo take nieco a vecer zeleninovy salat. jem kazde 3 hodiny a take veci ako sladkosti atd ma vobec nelakaju.. kedysi som tak jedla stale
no a dalsie 3-4 dni z tyzdna ked som s nim jem vacsinou co nam pride na um, hocikedy aj mega vela ze mi je uplne zle, vratane hociakych sladkosti, chipsov, vina, fastfoody, rezne, cokolvek a je to strasne super, ale ked to tak pojde dalej budem trikrat taka ako teraz.
to je vsetko
Na raňajky som mal dnes banán a jogurt s guaranou.
Kopu čajou bylinkových do obeda a potom hranolčeky s kuracími prsiami alebo cestoviny so syrom alebo vypražené paradjky s kuracím kind of sotté a na včeru polievka šošovicová.
Ae všeobecne zanedbávam raňajky a mojím najväčším úspecho bolo rpedstavenie aj iných druhov zeleniny než mrkva, zemiaky a kukurica do mljho jedálnička.
na desiatu ovocný šalát,alebo zeleninový so syrom,alebo tak rôzne, na obed sa prispôsobim školskej jedálni, alebo si doma spravím nejaké mäso,rybu,cestoviny... na olovrant väčšinou zas nejaká zelenina,možno cottage,ryžové chlebíčky a na večeru zelenina s rybou,mäsom,alebo praženica k tomu tak to vyzerá keď sa snažím zdravo jesť
aa sladkosti.. pečiem si všelijaké také koláče z vločiek a podobných surovín stršne ma to baví aj to dobre chutí a v kombinácií s ovocím je to mega občas keď to nemám po ruke siahnem po niečom kupovanom,alebo keď mám záchvat tak zjem viac čokolády, ale inak čokoládu pridávam do raňajok a to mi stačí
Obedy sa snažím teplé, vždy polievku, druhé býva niečo podobné reštauračnému obedovému menu, celkom často mám mäso, aj keď nie vždy.
Najdôležitejšie pre mňa bývajú večere - robím si rybky (tuniak
Pocas dna kazde cca tri hodiny mam desiatu: vzdy jedenn jogurt, jeden kus ovocia a v extremne dlhe dni celozrnnu bagetu so syrom a zeleninou. Pomedzi to jedna-dve kavy
Vecer si uvarim vacsinou zeleninovu panvicu alebo nejaky privarok zo strukovin. Druha a tretia vecera, ak som obzvlast bezodna,,zvykne byt zeleninova polievka alebo ovsena kasa s medom. Decaf kava.
Vody vypijem minimalne dva litre dopoludnia a dva-tri pred spanim,,cely vecer si robim jeden caj za druhym (bohuzial bratislavsku vodu z vodovodu nepovazujem za pitnu a je mi z nej jemne grcno, ale inak sa snazim pit cistu vodu).
Okrem vynimocnych pripadov raz za par mesiacov nejem maso, vajcia, ocot, alkohol, stuzene tuky. Okrem jogurtov sa snazim nekonzumovat cukor a neznasam sladene teple napoje.
Tolko asi
Robím si ryby, ryžu s čímkoľvek, grilovanú zeleninu (cuketa, baklažán), cibuľové zemiaky s kyslou smotanou a surovou zeleninou, veľa cesnakových vecí, na jeseň rôzne pečenú tekvicu s balkánskym syrom, zeleninové šaláty s vajíčkom alebo kúskami mäsa, občas nejaké smotanové cestoviny s hríbikmi. Keď mám chuť na niečo konkrétne tak bryndzové halušky, domáci beefburger, špenátové veci alebo chilli con carne.
Jem málo strukovín, to by som rada nejako zmenila. A zo sladkého nejedávam vôbec veľa, skôr to ovocie, občas si urobím doma ovocný koktail, prípadne mliečny so zmrzlinou, ľadovú kávu, prípadne idem do mesta na kávu s cheesecakom. Ale vlastne zmrzlinu som jedávala v zime celkom často ako takú sladkosť po obede. Raz za týždeň možno nejakú čokoládovú tyčinku, možno menej často. Skôr som na slané, mám veľmi rada slané typu monster munch, pom bär a podobne, tak 2-3x do mesiaca
jedine ovocie jem každý deň
tri jedlá denne pravidelne + nejaká tá maličkosť a pravdaže druhá večera o desiatej večer
prísna diéta, ale teraz som ju na sviatky porušil a hneď som pribral 0,40kg, takže ďaľšie umučenie vo fitku
Na obed jem hlavne polievky, papájový šalát alebo panini, keď som nenažraná. A po obede musím mať sladké, inak som zlá.
Doma sa snažím dať si na večeru nejaký šalát so zeleninou a so syrom, žihlavový čaj pred spaním.
Ale potom mám také dni ako včera, raňajky a obed ukážkové, a na večeru som mala scampi a hranolky, na druhú večeru kebab
Ale inak sa snažím, kým mám syr a čas na poriadne jedlo, tak je všetko okej
aleee! zvyčajne sa snažim mať vždy vždy raňajky- je to zaklad dna . nejaky jogurt, musli, ovsenu kašu, celozrnnu žemlu, ovocie..
na obed mam bud to,čo si prinesiem z domu - nejaky salat, natierka, ale radšej sa snažim mať teple veci, polievku + nejake to hlavne jedlo
a na večeru doma si dam niečo lahsie,zdravsie...
a sladkosti už ani nejem, kedysi som jedla dost.
a vela pijem .
ono sa to nezda,ale ta strava vie vela urobiť..
obedujem čo doma máme (máme zložitú domácnosť alebo tak povediac skôr zložitú mamu)
ak doma nič nemáme tak sa idem najesť von, pizza, hranolky zo syrom, alebo čokolvek iné...
väčšinou mám 2-3 jedlá do dňa ... sladké mám len občas a tiež aj slané ...
nestravujem sa veľmi zdravo ale tak jedlo príliš neriešim, ak som hladný zistím aké mám možnosti a najem sa snažím sa len vyhýbať mne nechutnejším jedlám
ale samozrejme sa snažím si dopriať každý deň určitú porciu zeleniny ( chutí mi aj viem že mi to trochu pomôže )
len málo pijem zabúdam a necítim tú potrebu ... zvykol som si nepiť, ale už sa na tom pracuje, lebo potom sa mi niekedy zatočí hlava a z toho neskačem od radosti
okrem fastfoodov, tiež si doprajem na čo mám chuť
na desiatu vacsinou rozok/chleba so zeleninou
zvysok co sa vyskytne na stole/v chladnicke vacsinou ryza/zemiaky s kur. masom, soja, zeleninove volaco, cestoviny, ryby
snazim sa v poslednej dobe ku vsetkemu mat aspon trochu zeleniny
nó a neviem si predstavit den bez sladkeho, je to proste taky poobednajsi ritual
ale co sa tyka sladkych jedal, tie nemusim nejako, proste sladke len ako dezert
a za sladkym si vacsinou dam este ovocie
vecer si dam napr. cerealie s mliekom
a pijem len cistu vodu, prip. caj
no a nemyslim si, ze sa stravujem bohviejak zdravo, ale dalo by sa jest aj ovela nezdravsie, snazim sa eliminovat vyprazane atak, i ked je tazke odolat niekedy, hlavne ked nic ine neni, a nechce sa mi varit