Myslím, že v dnešnej dobe v ktorej je virtuálna komunikácia bežnou vecou sa stále pýtame samy seba: Kto je na druhej strane zástrčky? Myslíte, že je bezpečné sa stretávať s cudzími ľuďmi, od ktorých môžme očakávať čokoľvek na živo? Ak áno, núti nás k tomu
môže to byť nebezpečné, ale to istým spôsobom aj zoznámenie sa na diskotéke alebo hocikde inde
to, čo nás núti stretávať sa, je asi u každého rôzne, ale spoločne to môžeme pomenovať ako nejakú potrebu socializovať sa (neviem, ako to inak nazvať )
A určite sa dá stretnúť aj pravá láska, prečo nie?
Ale čo je to pravá láska, na to ti neviem odpovedať, dá sa to vôbec?
@bluepanter Ano može byť v tejto dobre nebezpečné už čokoľvek ale predsa za káblom sa skrývajú kadejaký úchyláci...no pravá láska...čo to jee? som ťa nachytala na hruškách, aj keď ani ja sama si neviem na to odpovedať...
hádam nie som sprostá a viem, že človek, s ktorým by som sa chcela stretnúť je normálny, neublíži mi, a teda sa nemám čoho báť, resp. či mám nejaké dôvody, aby som sa bála, a teda sa s ním nestretnem
a mňa by skôr zaujímalo, čo núti ľudí chcieť sa stretnúť so mnou
je jedno kde na koho narazis, ci je to ulica, kniznica alebo internet treba byt vzdy do istej miery opatrny, ale tak zober si zo sebou chladnu hlavu, ked si nahodou nebudete rozumiet, tak sa prinajhorsom uz druhykrat nestretnete
Každý, s kým sa spoznáme, bol predtým cudzím človekom... iste, dohodnúť si schôdzku s niekým z netu o polnoci v lese nemusí byť bezpečné, ale keď berieme také to klasické stretávanie sa, tak najhoršie, čo hrozí, je asi len nejaký trápny moment.
A láska sa dá stretnúť akýmkoľvek spôsobom, prečo by nejaký typ zoznámenia sa vylučoval lásku?
"Myslíte, že je bezpečné sa stretávať s cudzími ľuďmi, od ktorých môžme očakávať čokoľvek na živo?"
Ono je otazne do akej mieri je ten clovek cudzi. Ak viem, ze niekto ho odtialto pozna osobne, tak to meni situaciu. Ak ho nikto nepozna, tak... nie, nie je to bezpecne. Ale je to iba tak nebezpecne, ako tomu dovolime nebezpecnym byt. Vzdy sa daju spravit opatrenia na to, aby to nebezpecne nebolo.
" Ak áno, núti nás k tomu Zvedavosť? Hormóny? Veľa voľného času? Alebo dokonca samota? "
Ja si myslim, ze je to velmi prirodzena vlastnost cloveka, ze rad spoznava novych ludi. Internet ponuka skvelu moznost spoznat presne takych ludi, akych spoznat chcem. Mozem si povedat "ty sa mi nepacis, s tebou sa spoznat nechcem" a viem prerusit tento kontakt velmi rychlo. Takisto rychlo viem najst cloveka, s ktorym si sadnem, kedze je mi ponukane k spoznaniu omnoho vacsie mnozstvo ludi ako vonku. Takze si myslim, ze toto je tym pravym dovodom.
"Môžeme stretnúť lásku?Tú pravú "orechovú" lásku? Ale čo je to pravá láska?"
Lasku mozeme stretnut, ved preco nie. A samozrejme teda aj tu pravu orechovu. Ved nikde neexistuje pravidlo, ze clovek, ktory chodi na internet je nejakym sposobom neschopny milovat.
A prava laska?
No takto. Ono ide hlavne o to, aby to bol pravy clovek. Lebo ved laska, alebo osial, casom vyprchaju.
Problem nie je stretnut sa s niekym z internetu. Skor ide o neuponahlane zavery a domnienky z dotycneho (co sa tyka dievcat). Ako sa hovori tri krat meraj a raz rez. Ked je clovek obozretny, vyckava a zistuje, komunikuje - teda spoznava, nemusi sa bat stretnutia. Zaroven je dolezite stretnut sa prvy, druhy ba i treti krat na rusnom mieste, nenechat sa odprevadit domov a pod. Vyborny film inak odporucam: » www.csfd.cz/film/268275-tru...
@hajzelodkosti eeeejha, tak hneď po prečítaní prvej vety, ktorá charakterizuje ten film, som si všimla, že by so mohla nájsť odpoveď?že v USA by som sa nemala strtávať? ale nie nie dobrééé presne k téme...
ja som stretol tóóľko ľudí z birdzu a všetci boli fakt super , z niektorými som dobrý kamoš a som rád za to že som ich stretol ... občas skočíme na pivo a ták
hlavne sa netreba báť , aj ked , ja to už asi aj preháňam , napr. v Londýne som počas výtržností išiel na pivo s ľudmi ktorých som bud videl raz alebo nikdy ale teraz mám kamarátov z polky sveta
no občas to nie je na škodu ja mam tak svojho drobca ..... ked sa občas pokec niečim opať chce podobať facebooku tak nás to nahnevá že zas aplikacia zbytočna ..... pokecova aplikacia stretko mi prihnala drobca .....ale zas nevravím že bol uplne neznámy ... ja som ho nepoznala ale poznali ho kamarati , kamaratky
Tak pokiaľ budeme na mieste kde sú ľudia (čiže neostaneme spolu sami dvaja) tak prečo nie myslím si,že niet sa čoho obávať pri širokej verejnosti,nie ?
@vejkapejka úchyláci sú aj mimo netu a aj tam sú ťažko rozpoznateľní - viď. Fritzl v Rakúsku = pre všetkých normálny chlapík a sused, no v pivnici väznil dcéru a plodil s ňou ďalšie deti.
Proste riziko je vždy, ale keby sme sa iba báli, tak nikoho nespoznáme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Som chalan a nemam sa coho bat pri stretku s neznamou babou.
to, čo nás núti stretávať sa, je asi u každého rôzne, ale spoločne to môžeme pomenovať ako nejakú potrebu socializovať sa (neviem, ako to inak nazvať )
A určite sa dá stretnúť aj pravá láska, prečo nie?
Ale čo je to pravá láska, na to ti neviem odpovedať, dá sa to vôbec?
a mňa by skôr zaujímalo, čo núti ľudí chcieť sa stretnúť so mnou
Sak uznaj
A láska sa dá stretnúť akýmkoľvek spôsobom, prečo by nejaký typ zoznámenia sa vylučoval lásku?
Ono je otazne do akej mieri je ten clovek cudzi. Ak viem, ze niekto ho odtialto pozna osobne, tak to meni situaciu. Ak ho nikto nepozna, tak... nie, nie je to bezpecne. Ale je to iba tak nebezpecne, ako tomu dovolime nebezpecnym byt. Vzdy sa daju spravit opatrenia na to, aby to nebezpecne nebolo.
" Ak áno, núti nás k tomu Zvedavosť? Hormóny? Veľa voľného času? Alebo dokonca samota? "
Ja si myslim, ze je to velmi prirodzena vlastnost cloveka, ze rad spoznava novych ludi. Internet ponuka skvelu moznost spoznat presne takych ludi, akych spoznat chcem. Mozem si povedat "ty sa mi nepacis, s tebou sa spoznat nechcem" a viem prerusit tento kontakt velmi rychlo. Takisto rychlo viem najst cloveka, s ktorym si sadnem, kedze je mi ponukane k spoznaniu omnoho vacsie mnozstvo ludi ako vonku. Takze si myslim, ze toto je tym pravym dovodom.
"Môžeme stretnúť lásku?Tú pravú "orechovú" lásku? Ale čo je to pravá láska?"
Lasku mozeme stretnut, ved preco nie. A samozrejme teda aj tu pravu orechovu. Ved nikde neexistuje pravidlo, ze clovek, ktory chodi na internet je nejakym sposobom neschopny milovat.
A prava laska?
No takto. Ono ide hlavne o to, aby to bol pravy clovek. Lebo ved laska, alebo osial, casom vyprchaju.
napr. taký @bluepanter , @nicmanenapada a určite @hellium s @matusha a všetci ostatní
hlavne sa netreba báť , aj ked , ja to už asi aj preháňam , napr. v Londýne som počas výtržností išiel na pivo s ľudmi ktorých som bud videl raz alebo nikdy ale teraz mám kamarátov z polky sveta
Teba by som sa bála len v spojení s @heatrow @smajdalf a podobnými chlapíkmi čo by sa ma snažili dostať na stol (ešteže čítam prvé komenty,však? )
zabudla si na @vast íka
A nezabudla som na @vast íka,len on ma určite nechce opiť a dostať na stol,však ?
Proste riziko je vždy, ale keby sme sa iba báli, tak nikoho nespoznáme
a na hruškách si teda nachytala aj seba
@baggy jo, niet nad pivo v BA alebo čajovňu
@smajdalf nemusíš sa o mňa báť a o tom druhom ma fakt nepresvedčíš
@mm47 zatajuješ mi tvoje plány ?
Nadrbať ťa strohom a donútiť dať nám masáž nech už je to aspoň niečo známe
@vast ďakujem za krásne pomenovanie