Prečo väčšina ľudí (neobzerajte sa aj vy) považujú štrnásťročných za menejcenných ?? Viem poznám kopu šialencov, ktorý robia len blbosti. Ale poznám aj kopu štrnástok ktorý sú fakt fajn, majú zmysle pre humor, dobre im to myslí atď. Prečo všetkých hádžete
Lebo aj my sme mali 14 (to je prekvapko co?) a vieme ze ludia v tom veku maju uplen iny pohlad na svet a menej informacii a preto sa to neoplati rozoberat.
Lebo su to deti a tym padom sa tak aj spravaju tym padom si s nimi nerozumiem tym padom okrem par viet si s nimi nemam co povedat tym padom ma nezaujimaju. A ako pre koho su menejcenny pre mna nie pre mna su to len a len dati.
.... napisem to takto. Pozeram sa aj na ek to je jasne, ale .... ked som mal ja 14 rokov mal som triezvy pohlad na svet. Nic sa vlastne nezmenilo od mojich 14stich rokov vsetky pochody som mal stale.
... takze ich berem z rezervou. A zasa zalezi aj od situacie ktora je. To sa neda povedat. takze ich berem tak na 50/50. A naozaj musim suhlasit aj s 2 a 3 nazorom. Ale je to urcita cast a ta cast je dost velka a ta normalna je zasa mensia. takze asi preto je to tak.
12. sak nie su teraz ti mladi oiju, droguju, jebu a pod a myslia si ze su vyspelejsi ako mi v ich veku...no neviem ci sme boli divne ale nasi baby v 14 nepotrebovali frajerov hh
13. Viem, bola iná doba, ale ľudia boli rovnaký aj sú. Keby ste mali v tej dobe vo vrecku balíček cigariet, nehovorte mi že by ste ich len tak vyhodili. Iné je len to že teraz máme všetko prístupnejšie, no nezblbli sme.
15. no vtedy kto fajcil bol najvacsi frajer ...tak ale neviem naco to uz robite pred 15...myslim chlast a sex...to si aspon nemozte pockat...ako za chlast vas nejdem sudit zacal som v 16...ale baby majte aspon trosku rozumu a pockajte so sexom aspon do 15
A zasa odbočuješ ku tej zlej polovici 14-tiek. Tým čo behajú po diaľnici a rozdávajú jediné čo majú, na tých si nadávajte koľko chcete. Ja mám na mysli tú múdrejšiu, schopnejšiu a určite lepšiu časť, len chcem aby ste si nás nemiešali.
Bobi o com to meles? Fajcili keby sme mali prilezitost? Ked som mal 14 mohol som kludne fajcit zas taky problem zohant cigarety vobec nebol, ani alkoho ani drogy. A nefajcim, nedrogujem a nie som alkoholik Mal som sice obdobie pred par rokmi kedy som fajcil nastastie ma to velice rychle preslo (a vyhodil som z 80%plnu skatulku cigariet do kosa takze ano vyhodim cigarety len tak, s drogami detto).
A co ked ma pristup k cigaretam, chlastu atd.? ja k tomu pristup mam a iba niekedy si dam vodnu fajku, aby som sa uvolnil....
28. mozno kedysi to tak bolo, ale teraz o tom pochybujem, spoluziacky sa nahanaju po triede jak male deti, potom rozpravaju o tom ako hulili alebo ako jebali atd. a potom sa zacnu znova nahanat....
uuuplne ta chapem este pred takymi 2 tyzdnami som mal 14 (samozrejme nic sa nezmenilo, takze ma vsetci beru ako strnastrocneho..)
poznam presne ten pocit co si pisal v 5. prispevku... vies, my s tym nic nenarobime. mozme si len mysliet svoje a cakat kym dospejeme...
napriklad podla mnna je tvoj profila celkove pôsobenie na birdzi na velmi vysokej urovni (nie, nikomu sa nestrkam do zadku)
ja napriklad 14ty rok beriemv mojom zivote ako klucovy (ano ano, kazdy nasledujuci je vzdy klucovejsi a klucovejsi no a co). asi to bude tym, ze sa naplno prejavila puberta, hlavne po psychickej stranke. a presne vsetky tie zmeny osobnosti, nalad, hladanie svojej identity a vsetky tieto veci ktore akoby z oka vypadli z informacneho letaku o puberte pre rodicov sa prejavili...
14. rok bol pre mna najdolezitejsi v mojom zatial kratkom zivote, a keby som preskocil rovno z 13. do 15. tak by to bola ohromna strata. a verim, ze tot ak bude s kazdym rokom. preto by sme si mali uzivat kazdy rok zivota, a je jedno ci mame tridsat alebo strnast, aj tak sme len ludia, niekto vyzrejesi a niekto menej.
ja si myslim a dufam (prave preto ze som to zazil na vlastnej kozi), ze nikdy nebudem ako niektori ludia na birdzi ktori uzivatelov skatulkuju podla veku.
no lebo vzdy kazdy musi hadzat do jedneho vreca vek- osobnost... vobec to tak nie je.. tu hraju aj dolezitu ulohu rodicia, prostredie, v ktorom clovek vyrasta, priatelia a podobne... nielen vek
Mam 14, nechlastam, nefajcim, nej...m, akoze mne robi problem povedat nedavku nahlas, ja som vlasne este v zivote nepovedala nadavku nahlas...ale to je jedno.
Poznam tolkych takychto ludi, fuuu, byvam na dedine, takze kazdy den autobusom domov, to je vazne nieco hrozne...
Proste ja nemam potrebu robit taketo veci a co ked si o mne myslia, ze som trapna krava... Mam ich u riti, ach... ale dobre.
Ibaze by ste si mohli priznat, ze niesu vsetci taki...
Podla mna je jeden z prvych znakov toho, ze je niekto viac dospely ako dieta ten, ze si stoji za nazormi aj bez toho, aby mu zalezalo na nazore ostatnych ohladom jeho veku...
Bobi (27): neprehanaj ano? Si myli ze tych par rokov sa vsetko zmenilo, chlape alkohol sme si sami kupovali ked sme mali 15-16... fajcit baby fajcili aj vtedy a zas tak vela sa nezmenilo. Stale to je o tom, ze kto chce zacne, kto nechce nezacne. Nic viac nic menej a zvalovat to na viac prilezitosti a menej dovodov?? Bullshit. Dovody sa nezmenili uz niekolko rokov az desatroci a prilezitosti mas menej nez v minulosti ked sa fajcenie propagovalo hufne vo filmoch...
mily zakladatel chces vediet preco? lebo sa tu skatulkuje a skatulkuje a skatulkuje! secky baby pod 18 su kurvy, seci co maju 14 su sproste decka co o zivote nemaju ani paru ale tych starych "vyzretych" chlapov jaksik nikto nikam neskatulkuje...mam chut napisat ze vacsina z nich su kokoti co len baby vyuzivaju ale nebudem sa znizovat na ich uroven...len tolko ze komplexy,vazeni, by ste si mohli riesit inde!
wewo: cimskor vybav bobi: menejcenni nie ale bez ohladu na to ako sa sprava ci chova je tu urcity psychicky vyvoj ktory sa neda predbehnut snad len keby clovek zil oboma nohami pevne na zemi uz od utleho dectva ale inak je to takmer nemozne aby sa 14 rocneho pohlad na svet stotoznoval s 18 rocnym clovekom ... nie je na tom nic zle vsetci sme boli deti nesnaz sa predbiehat dobu uzivaj si zivot tu a teraz sak je aj tak dost kratky
50. nj vacsina takych je a ako spoluziaci rozpravaju strasne somariny a ich nazory celkovo su tak vtipne, ze sa na nich dobre zasmejem a aj oni sa budu smiat na tom co hovorili, ked budu starsi
hm, no asi to bude prave tym, ze ludia posudzuju 14 rocnych podla toho, aki boli oni, ked mali 14, ale ze sa to skatulkuje, to sa ani mne nepaci, sice osobne mam tiez sesternicu, co ma 14 a je dost podobna tomu vseobecnemu obrazu 14 rocnych, ale zas poznam aj takych, co maju 14-15 a take nazory, ze som kukal, aj dospeli by sa od nich mohli ucit, fakt sa to neda zovseobecnovat na vsetkych
asi nie som teda taka "vzorova" ako hovori bobi,ale...
no a k tomu ze..akoze moja kamaratka ma 17 a caka dieta s 17 rocnym chalanom..teraz je v 6 mesiaci..rikino jej povedal ze o to dieta sa nebude starat a ona si nasla dakeho stareho chuja ktory ju "vydrziava"...fakt nemas rozum nikola!!!
a akoze preto ze ma obciansky z nej to robi mudrejsieho cloveka?? ako tu niekto povedal..to sotva
Stretla som sa už s prípadom že 20 a viac-ročný človek sa správa ako decko (úmerne k tomu vyzerajú aj jeho názory) ale zároveň dávam za svetlý príklad jednu kamarátku ktorá mala 15 nie tak dávno a občas keď ju počúvam tak mám pocit že je dospelejšia než ja...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
... takze ich berem z rezervou. A zasa zalezi aj od situacie ktora je. To sa neda povedat. takze ich berem tak na 50/50. A naozaj musim suhlasit aj s 2 a 3 nazorom. Ale je to urcita cast a ta cast je dost velka a ta normalna je zasa mensia. takze asi preto je to tak.
- Cigarety nájdete u každého druhého žiaka, dievčatá bez výnimky.
- Učitelia nechodia na záchod, také to je tam zadymené že sa ani netrafia
- Prídeš na zástavku a prvá veta ktorú počuješ "Nedáš si cigu ??"
25. Juhú, aspoň niekto
A co ked ma pristup k cigaretam, chlastu atd.? ja k tomu pristup mam a iba niekedy si dam vodnu fajku, aby som sa uvolnil....
28. mozno kedysi to tak bolo, ale teraz o tom pochybujem, spoluziacky sa nahanaju po triede jak male deti, potom rozpravaju o tom ako hulili alebo ako jebali atd. a potom sa zacnu znova nahanat....
poznam presne ten pocit co si pisal v 5. prispevku... vies, my s tym nic nenarobime. mozme si len mysliet svoje a cakat kym dospejeme...
napriklad podla mnna je tvoj profila celkove pôsobenie na birdzi na velmi vysokej urovni (nie, nikomu sa nestrkam do zadku)
ja napriklad 14ty rok beriemv mojom zivote ako klucovy (ano ano, kazdy nasledujuci je vzdy klucovejsi a klucovejsi no a co). asi to bude tym, ze sa naplno prejavila puberta, hlavne po psychickej stranke. a presne vsetky tie zmeny osobnosti, nalad, hladanie svojej identity a vsetky tieto veci ktore akoby z oka vypadli z informacneho letaku o puberte pre rodicov sa prejavili...
14. rok bol pre mna najdolezitejsi v mojom zatial kratkom zivote, a keby som preskocil rovno z 13. do 15. tak by to bola ohromna strata. a verim, ze tot ak bude s kazdym rokom. preto by sme si mali uzivat kazdy rok zivota, a je jedno ci mame tridsat alebo strnast, aj tak sme len ludia, niekto vyzrejesi a niekto menej.
ja si myslim a dufam (prave preto ze som to zazil na vlastnej kozi), ze nikdy nebudem ako niektori ludia na birdzi ktori uzivatelov skatulkuju podla veku.
Ako, ak niekto odsudi cloveka na zaklade jeho veku, tak nemam s nim o com diskutovat....
Poznam tolkych takychto ludi, fuuu, byvam na dedine, takze kazdy den autobusom domov, to je vazne nieco hrozne...
Proste ja nemam potrebu robit taketo veci a co ked si o mne myslia, ze som trapna krava... Mam ich u riti, ach... ale dobre.
Ibaze by ste si mohli priznat, ze niesu vsetci taki...
A viete co je hrozne? Ze ked tu na Birdzi mam v kolonke vek uvedene 14 som decko, ale 15, to uz decko nieje,..... Preco je tu ta hnusna hranica?
no a k tomu ze..akoze moja kamaratka ma 17 a caka dieta s 17 rocnym chalanom..teraz je v 6 mesiaci..rikino jej povedal ze o to dieta sa nebude starat a ona si nasla dakeho stareho chuja ktory ju "vydrziava"...fakt nemas rozum nikola!!!
a akoze preto ze ma obciansky z nej to robi mudrejsieho cloveka?? ako tu niekto povedal..to sotva