Ak má niekto nejaké skúsenosti budem rada ak mi ich sem napíšete ..Chcela by som vedieť či poznáte zubárku Poništovú a koľko by ma u nej vyšiel strojček aj na dolných a horných zuboch ..
To kolko ta bude stat strojcek nezalezi od doktorky, ale od toho, ci ti ho nasadia kvoli zdravotnym alebo skor kozmetickym problemom - od toho zavisi kolko ti preplati poistovna..
a jake skusenosti mas na mysli fakt neviem..boli to, da sa s tym zit, niektore jedla budes musiet vynechat,...
ja som mala aj horný aj dolný strojček, dosť to bolelo, ale nevadí, všetko sa dá prežiť.. mala som ho 2 roky 2 mesiace aj keď mi zubárka stále hovorila, že ho nebudem mať dlhšie ako rok a pol, a prakticky som už mala už po roku rovné zuby, ale tak... pre ňu to bolo zrejme výhodné nechať mi ho a teraz mám ešte nočný strojček...
no dolné zuby mám trocha krivé a horné málinko ale zubár mi povedal že by som si mala dať strojček aby som nemala potom neskôr s tým problémy, že sa mi začnú kriviť zuby ...ale mám menší predkus tak už len kvôli tomu .. čiže to je asi skôr ten kozmetický problém ..
@anndreaa tak to vracanie zubov ti môžem potvrdiť (tá veta vyznela divne) ...ešte počas nosenia strojčeka sa mi netuším prečo začal zub ktorý som mal v pohode rovný kriviť...a povedala že sa tým sa už nedá nič robiť teraz mám nočný strojček, no keď si ho dám dole, do hodiny mám ten zub zasa úplne mimo :´(
@anndreaa : Čiastočne sa zuby preusporiadajú, resp. prispôsobia hornej alebo dolnej čelusti. Ja som mala na horných zuboch a pokrivili sa mi dolné predné. Tak mi po dvoch rokoch čelustná ortopedička povedala, že by mi musela nasadiť zase na dolné zuby rovnátka, ale zase by sa pokrivili tie horné. Čiže taký večný kolotoč.
Ja som ho mala pred desiatimi rokmi iba na horných zuboch a vyšlo ma to vtedy na cca. 25 tis. korún.
@smartboy a to ti ten fixný nenapravil ten zub už vôbec --- tomu nechápem ..
kamarátke zas vytrhli dva zuby aby sa jej po vyrovnaní zmestili do jedného radu a teraz má kvôli tomu dosť veľké medzery medzi zubami a o chvíľu jej ho budú dávať dole a je z toho mimo lebo to fakt dosť vidno ..
tak niekedy ten strojček ešte aj uškodí ako keby to mal napraviť :/
@anndreaa : Ja som mala dolné zuby krásne rovné až po tých rovnátkach sa mi zničili a už som nemala chuť si to odtrpieť znovu. Ale v konečnom dôsledku, bola som ťažký dentálny prípad a tá ortopedička dokázala zázrak aj za cenu tých pokrivených dolných zubov.
a čítala som že aby sa mi nevrátili naspäť tak potom musím nosiť ešte po tom čo mi dajú dole fixný tak neviem koľko aj ten nočný .. a keď donosím nočný tak potom by sa to už nemalo vrátiť späť ?
príde mi dosť nelogické, aby ti vyrovnanie horných zubov rozhádzalo spodné šak sú to dve od seba nezávislé veci, preboha... skôr by som povedala, že ti dole vyrástli osmičky a tie ti povytláčali tie dovtedy rovné zuby. ale hento mi príde ako totálna blbosť
@leilla : Všetky osmičky mi vyrástli v dvanástich rokoch, rovnátka mi dávali v devätnástich. Zmenšenému oblúku na horných zuboch sa prispôsobili zuby dolné, tak aby do seba pri skuse zapadli, čím sa zároveň predišlo predkusu.
@anndreaa : Kým nosíš nočný strojček, je to v poriadku. Ak ho už prestaneš nosiť, horná a dolná čelusť sa snažia vzájomne prispôsobiť zkusu, čo môže viesť k miernej úprave polohy zubov (záleží ako u koho v závislosti od obtiažnosti prípadu).
Ja mám teraz horný, na konci septembra mi nasadzujú dolný Trošinku to bolelo prvých pár dní, teraz len keď silno hryziem. Ovšem ja mám skvelého doktora ktorý mi aj na začiatok dal tenší drôtik a slabšie to utiahol, nie ako ostatní, čo hne'd idú na najsilnejšiu variantu. Akurát tá hygiena s tým je dosť.... Ťažká A nechce sa mi to ale že vôbec toľko umývať Ale tak dá sa to, hlavne vzhľadom na to, že ja ten maličký kartáčik nevopchám medzi všetky zuby (ten na medzizubné priestory). No a neviem, je to super vec, dá sa to. A strojček stojí celkom dosť Hlavne podľa toho, či ti to preplatí poisťovňa. Napríklad u môjho doktora nepreplácajú Dôveru, kde som ja, čiže platíme kvalitne veľa a on je aj mimo to dosť drahý :/ Napríklad nasadenie horného nás vyšlo cez 400 eur, kontrola 70 :/ Proste je veľmi drahý... Ale oplatí sa to Ja som strašne šťastná, keď sa pozriem do zrkadla a idím, že aj za ten mesiac čo to mám je vidieť obrovské výsledky
Väčšinou ten strojček napraví úplne do rovna zuby iba tí čo majú menšie vady .. a tí ktoré majú väčšie tak im to napraví ale nie úplne do rovných zubov ako tak čítam
Ahojte teraz naposledy od návštevy zubára som sa dozvedela správu že potrebujem strojček a som z toho zúfala vôbec neviem či to bude bolieť alebo čo mám čakať?? Pls napíšte čo si o tom myslíte (
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a jake skusenosti mas na mysli fakt neviem..boli to, da sa s tym zit, niektore jedla budes musiet vynechat,...
Ja som ho mala pred desiatimi rokmi iba na horných zuboch a vyšlo ma to vtedy na cca. 25 tis. korún.
@smartboy a to ti ten fixný nenapravil ten zub už vôbec --- tomu nechápem ..
kamarátke zas vytrhli dva zuby aby sa jej po vyrovnaní zmestili do jedného radu a teraz má kvôli tomu dosť veľké medzery medzi zubami a o chvíľu jej ho budú dávať dole a je z toho mimo lebo to fakt dosť vidno ..
tak niekedy ten strojček ešte aj uškodí ako keby to mal napraviť :/
príde mi dosť nelogické, aby ti vyrovnanie horných zubov rozhádzalo spodné šak sú to dve od seba nezávislé veci, preboha... skôr by som povedala, že ti dole vyrástli osmičky a tie ti povytláčali tie dovtedy rovné zuby. ale hento mi príde ako totálna blbosť
no tak ty si asi fakt divná, keď máš osmičky vyrastené od 12 rokov... (sorry
a zaroven ked pocuvam,citam ze to nema ziaden efekt tak mi je divno.
a ti co vravia ze efekt to ma skonstatuju ze to nema esteticky efekt
radsej pozerat realisticky ako byt potom sklamani z ocakavania...
To je moj nazor na strojcek.
ale mne zubárka povedala že to nebolí pri nasadení len ten prvý týždeň nie je nič moc no