Čaute.
Tí čo študujete mimo SR a ČR či už na dennom alebo externe (najlepšie nejaké rakúsko) ako u vás prebiehali príjmacie skúšky ? Alebo čo škola požadovala ?
Ako ste vybavovali prihlášku a kedy ?
1. V rakusku na vačšinou škol netreba prijmačky. Vynimky su medicina, zubarina + niektore odbory na wirschatfsuni pripadne uni wien, meni sa to každy rok podla počtu uchadzačov
2. o ničom takom ako o externom študiu v rakusku som ešte nepočul , celkovo je vysokoškolský systém trošku inak vystavany (predovšetkym vo viedni)
3. vačšina škol vyžaduje maturitu + dokaz že maš nemčinu aspon na b2, čiže treba si spraviť nejaky sprachdiplom
4. vysoka v Rakusku je predovšetkym o samostatnosti, takže odporučam google a najsť si stranku uni kam chceš ísť, každa ma ine fristy na prihlasenie
Ja už mám vyhliadnutú aj univerzitu aj fakultu len sa stále neviem dokopať k niečomu konkrétnemu. Ide presne o technologický inštitút konkrétne fakultu elektroniky a informatiky » etit.tuwien.ac.at/...
Jeden známy tam študuje kombináciu elektronika + biznis v angličtine najskôr externe keď popri tom robí. Hovoril že jeden semester ho vyjde na nejakých 380€ + s knihou a cestovným dokopy cca 500€. Len neviem sa dokopať k ničomu čo by sa tomu podobalo.
V angličtine sa dal spraviť len 1. stupeň. Vyššie jedine v NJ.
@horsiq pochybujem že externe , v rakusku maš normalne "denne" študium s tym že si sam volis rozvrh a počet predmetov čiže sa to da zmanažovať ako potrebujes. vačšina študii čo poznam su v NJ, AJ su vynimkou , o jednom som počul čo je vo wiener neustadt , inač ti bars nepomožem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
2. o ničom takom ako o externom študiu v rakusku som ešte nepočul , celkovo je vysokoškolský systém trošku inak vystavany (predovšetkym vo viedni)
3. vačšina škol vyžaduje maturitu + dokaz že maš nemčinu aspon na b2, čiže treba si spraviť nejaky sprachdiplom
4. vysoka v Rakusku je predovšetkym o samostatnosti, takže odporučam google a najsť si stranku uni kam chceš ísť, každa ma ine fristy na prihlasenie
Ja už mám vyhliadnutú aj univerzitu aj fakultu len sa stále neviem dokopať k niečomu konkrétnemu. Ide presne o technologický inštitút konkrétne fakultu elektroniky a informatiky » etit.tuwien.ac.at/...
Jeden známy tam študuje kombináciu elektronika + biznis v angličtine najskôr externe keď popri tom robí. Hovoril že jeden semester ho vyjde na nejakých 380€ + s knihou a cestovným dokopy cca 500€. Len neviem sa dokopať k ničomu čo by sa tomu podobalo.
V angličtine sa dal spraviť len 1. stupeň. Vyššie jedine v NJ.