Ahojte, mám otázku. Viem, že v anglicku sa dá vybaviť študentská požička, ktorú budem splácať až po dokončení vysokej školy. Chcem sa ale spýtať, či pôžička je plná suma štúdia alebo iba nejaká časť.
Ďakujeem.
jasné, že sa dá. tu máš bližšie info » studentskefinancie.sk/pozicka... ale jedna nevýhoda je, že tie peniaze chodia zväčša až v januári :/ a treba o ňu požiadať v priebehu septembra až októbra
Na začiatku študiabude potrebovať dosť penazí, lebo oni to vyplácaju trošku neskor, ale zas ti to vrátia spätne za prvé mesiace. A po skončení študia ju vyplácaš len pod podmienkou,že zarábaš určitú sumu ročne.
@patris431@choravrana odkial mate toto info, ze tie peniaze chodia neskoro? ved co sa tyka pozicky na tuition fees, tak ta funguje tak, ze skole odovzdas papier ze "aha, poziadal som o pozicku a bola mi schvalena" a nasledne 4 roky to neriesis - tie peniaze vobec nejdu cez teba, idu priamo z governmentu univerzite...
aspon takto to funguje u mna a u vsetkych, co poznam. a teda hovorim o pripade, kedy o pozicku poziadas niekedy do jula/augusta pred zacatim univerzity (co by nemal byt problem ale)
Ach, otvorila som ten link a asi teda hovorime o inej pozicke - henta vyzera ze je do max. 3000€, pricom skolne v Anglicku ti mozu dat (a vacsinou aj daju) 9000 libier.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
aspon takto to funguje u mna a u vsetkych, co poznam. a teda hovorim o pripade, kedy o pozicku poziadas niekedy do jula/augusta pred zacatim univerzity (co by nemal byt problem ale)
Ja hovorim o tejto:
» www.gov.uk/student-finance... tuition fee loan