1. Ja mam Tatra Banku a som spokojny, myslim ze ked mas na ucte urcitu sumu neplatis ziadne poplatky
2. Nie, mama raz volala do banky a nechceli jej ohladom mojho uctu nic povedat. Pri vytvarani uctu si takisto zadas vlastne heslo bez ktoreho sa k uctu nedostanes ani cez internet ani cez telefon. Pri internet bankingu je k pristupu potrebna takisto kreditka + citacka.
3. Ja mam Visu Electron a mam cez nu v pohode spraveni PayPal
Ja mám v Tatrabanke a platím 11Sk mesačne za vedenie účtu a inak len za výbery z bankomatov cudzích bánk a za výbery z bankomatov v zahraničí... Všetky ostatné transakcie a podobne mám zadarmo... Inak tuším aj Slovenská sporiteľňa sa mi zdala pomerne výhodná... Ale najideálnejšie bude, ak si to pozisťuješ sám - pôjdeš sa opýtať, pozrieš na internete, porovnáš a sám si zhodnotíš, čo ti vyhovuje najviac...
pokiaľ plánuješ byť na slovensku, tak je to viac či menej jedno, ktorú banku si vyberieš, rozdiely sú minimálne, väčšinou je vedenie účtu zdarma, výnimkou je spomínaná tatra banka, ale ak máš na účte viac ako cca 500€ alebo za mesiac zaplatíš určitú sumu alebo počet transakcií (neviem presne) kartou, tak poplatok neplatíš
pokiaľ plánuješ vyberať peniaze v bankomate v zahraničí, tak sa oplatí tatra banka, ktorá má za výber v bankomate v zahraničí poplatok len cca 1€, dexia banka má dva výbery v bankomate inej banky za mesiac zdarma (v zahraničí, aj na Slovensku). slovenská sporiteľňa má výhodné ceny za výber hotovosti z bankomatu v zahraničí len v bankomatoch Erstegroup (či jak sa to volá) a tie nie sú v každej europskej krajine (napr. v Británii, preto som si musela okrem slsp založiť druhý účet v dexia banke, teraz ľutujem, že som si nevybrala radšej tatra banku). inak si za výber stiahnu min. cca 5€
a ešte ku kartám, ale toho viem málo. na vise sa paypal dá založiť, dexia banka dáva maestro kartu a tou sa nedá platiť na internete, takže o paypale pochybujem
@galinka no nwm.. ja ked osm si zakladala studentsky ucet, mala som bud 15 alebo 16 a musela mi zanho rucit mama. aj ked, ja si to uz velmi nepamatam, no na to si spominam, ze bez jej podpisu, by som ho nemala. a viem, ze sa mohla dostat k stavu uctu.
@feex8 Tak vzhľadom na to, že nemáš 18, myslím že ešte nemáš právo podpisovať zmluvy, preto tam treba aj podpis zákonného zástupcu... - Neviem za čo konkrétne by ti tam ten rodič ručil.
A pokiaľ ide o ten prístup - bratovi napríklad rodičia vybavili "študentský účet" v Ľudovej banke - čo ale v praxi znamenalo len to, že si oni založili podúčet k ich účtu a bratovi venovali debetnú kartu a pin k nej. Takže vidia koľko má na účte, koľko vyberal a podobne, ale pri normálnom študentskom účte tento prehľad podľa mňa nemajú... (ale netvrdím že sa nemôžem mýliť, ja som si účet zakladala až v 18-tich takže rodičia s tým už nič nemali...)
@jaro1991 To nie je uplne pravda. Ja mam Visu Electron od Tatra banky, mozem cez nu nakupovat na nete vsetko + mam spraveni paypal a neplatim za nu nic navyse.
@tibor28 ved s visou mozes nakupovat aj cez net... a nic navyse neplatis? Urcite? Tak potom to mas neak super dohodnute s bankou... lebo pokial som sa ja spravne informoval, tak vsade sa za kreditku plati poplatok... a ten byva aj do tych 50 eur rocne podla banky, a podla toho ake mas konto, a ake sluzby vyuzivas...
@jaro1991 maestro je debetna karta, v niektorych bankach embosovana, vo vacsine nie - cize sa oficialne neda vyuzivat na platby cez internet (ak si vies vypocitat z cisla karty security code, tak mozes platit aj po nete).. MasterCard a Visa su debetne (embosovane) ale aj kreditne (embosovane/neembosovane).. To uz zalezi od konkretneho vydavatela karty..
Rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je ten, ze kreditna karta je v podstate uver, ktory splacas banke.. Pri debetnej karte disponujes len tym, co mas realne na ucte (ak ti banka nedovoli cerpat aj z debetu)
@levicok tie karty neboli urcite kreditne, ale debetne.
Studentsky ucet mas za maly poplatok. Cca. ta to vide mozno 3 € rocne. V podstate ti staci Visa, ale v pripade, ze ak chces vycestovat napr. do AMeriky poriad si MasterCard.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ostatne neviem
2. áno, mne dokonca určili aj koľko si môžem vybrať za 1 deň. dokonca z vlastnoručne zarobených peňazí, to je super, že?
3. netuším čo je lepšie.
2. Nie, mama raz volala do banky a nechceli jej ohladom mojho uctu nic povedat. Pri vytvarani uctu si takisto zadas vlastne heslo bez ktoreho sa k uctu nedostanes ani cez internet ani cez telefon. Pri internet bankingu je k pristupu potrebna takisto kreditka + citacka.
3. Ja mam Visu Electron a mam cez nu v pohode spraveni PayPal
Ja mám v Tatrabanke a platím 11Sk mesačne za vedenie účtu a inak len za výbery z bankomatov cudzích bánk a za výbery z bankomatov v zahraničí... Všetky ostatné transakcie a podobne mám zadarmo... Inak tuším aj Slovenská sporiteľňa sa mi zdala pomerne výhodná... Ale najideálnejšie bude, ak si to pozisťuješ sám - pôjdeš sa opýtať, pozrieš na internete, porovnáš a sám si zhodnotíš, čo ti vyhovuje najviac...
pokiaľ plánuješ vyberať peniaze v bankomate v zahraničí, tak sa oplatí tatra banka, ktorá má za výber v bankomate v zahraničí poplatok len cca 1€, dexia banka má dva výbery v bankomate inej banky za mesiac zdarma (v zahraničí, aj na Slovensku). slovenská sporiteľňa má výhodné ceny za výber hotovosti z bankomatu v zahraničí len v bankomatoch Erstegroup (či jak sa to volá) a tie nie sú v každej europskej krajine (napr. v Británii, preto som si musela okrem slsp založiť druhý účet v dexia banke, teraz ľutujem, že som si nevybrala radšej tatra banku). inak si za výber stiahnu min. cca 5€
A pokiaľ ide o ten prístup - bratovi napríklad rodičia vybavili "študentský účet" v Ľudovej banke - čo ale v praxi znamenalo len to, že si oni založili podúčet k ich účtu a bratovi venovali debetnú kartu a pin k nej. Takže vidia koľko má na účte, koľko vyberal a podobne, ale pri normálnom študentskom účte tento prehľad podľa mňa nemajú... (ale netvrdím že sa nemôžem mýliť, ja som si účet zakladala až v 18-tich takže rodičia s tým už nič nemali...)
Rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je ten, ze kreditna karta je v podstate uver, ktory splacas banke.. Pri debetnej karte disponujes len tym, co mas realne na ucte (ak ti banka nedovoli cerpat aj z debetu)
mam visa electron a platim tym vsade
mama ti to moze zistit, bo mas len 17 a je tam aj jej podpis
ale v 18 si to mozes prepisat
a ak kupujes ci chcela by si cez internet, ale tak ze z daleka tak niekde vyzaduju embosovanu kartu, sa za to tusim daco plati, ale oplati sa
Studentsky ucet mas za maly poplatok. Cca. ta to vide mozno 3 € rocne. V podstate ti staci Visa, ale v pripade, ze ak chces vycestovat napr. do AMeriky poriad si MasterCard.
A pozri napr. ČSOB - Študentsky ucet