Mám z toho všetkého veľký zmätok. nabudúci rok maturujem a pomaly sa musím rozhodnúť kde na výšku. zaujímam sa o cudzie jazyky, momentálne na strednej sa učím angličtinu a francúzštinu. Rozmýšľam o štúdiu prekladateľstva, ale nerozumiem tomu, keď je niekd
@Grenouille , a kam si chceš podať prihlášky? podľa toho by som ti vedela poradiť... mňa minulý rok prijali do Prešova na fr. jazyk a kultúra , jednoodborové, no nešla som tam nakoniec
a teraz čo študuješ ? ....no mne je to v podstate jedno,ale rada by som francuzštinu s angličtinou a to v prešove ako prekladateľsky smer neni že? ...a dá sa NAPR. že počas jednoodborového štúdia -francúzština začať študovať aj nejaký jazyk ktorý ešte neovládam ? úplne od základov ? či na výške sa dá len z toho, čo som maturovala a čo ovládam aspoň na priemernej urovni?
tak keĎ si to dáš ako prekladateľstvo,tak si to vyberieš s iným cudzím jazykom. keby si si to dala na ped. tak si to môžeš dať aj s niečím iným,nie len s jazykom (dej,sj...)
a ke´D chceš niečo od začiatku, tak npr. v brne môžeš japanistiku, ale nie jednoodborovo,iba v kombinácii. a keby si chcela napríklad ruštinu a neučíš sa ju,tak z nej robíš aj tak len tsp. čiže ju nemusíš ovládať. podľa toho kde.... aj v nr poznám viac ľudí, čo si dali ang-ruština a ruštinu sa začali ušiť až na vš. takže treba to pozerať...ako kde...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a ke´D chceš niečo od začiatku, tak npr. v brne môžeš japanistiku, ale nie jednoodborovo,iba v kombinácii. a keby si chcela napríklad ruštinu a neučíš sa ju,tak z nej robíš aj tak len tsp. čiže ju nemusíš ovládať. podľa toho kde.... aj v nr poznám viac ľudí, čo si dali ang-ruština a ruštinu sa začali ušiť až na vš. takže treba to pozerať...ako kde...