Máte problémy s učením z českých skrípt a s chápaní učiva a aký je postoj profesorov na slovenských študentov zaujímam sa o názory hlavne študentov farmacie a medicíny a budem vďačný aj za názory iných študentov.
@leilla by si sa divila, kolko ludi na mna v CR pozera a nechape co po nich chcem, zvlast mladsi... a to iste plati aj o par slovakoch co poznam, strasne cestinu nedavaju.
Ale tak, ako, pochopit to nie je problem, vsak ked rozumies cesky dabovanym veciam tak nemas problem. Navyse tie jazyky fakt nie su velmi rozdielne.
Študenti medicíny pokiaľ viem sa aj na Slovensku učia z českých skrípt, napríklad bibliu Čiháka máš tuším len v češtine takže tým by som sa nezaoberala budeš si musieť zvyknúť
opačne je to normálne. lebo česi sú tupí, dabujú si svk filmy a seriály do češtiny, a tvária sa, že akože strašne na nich musíš hovoriť po česky, lebo oni ti nerozumejú... (ach)
ale na svk je bežné, že polku vecí v telke máš po česky, ešte som sa nestretla, že by slovák nerozumel čechovi o__O zopár slovíčok, čo ti prv fakt musí niekto preložiť, to nepočítam.
@leilla problem je uz terajsia generacia, kedy sa skoro vsetky filmy dabuju do slovenciny, cize clovek sa ani na SR s cestinou nestrene tak casto, ako za nasich mladych cias. Moj bratranec co ma teraz 16 je uz tak zblbly zo slovenskej TV ze minule som mu musel robit v CR tlmocnika Niekedy ma az zarazalo co nedaval (zas nie vsetko, ale bolo to take... povedzme na hrane)
To je tym ze sa u nas zacina znova diat to, co sa v Cechach dialo tak pred desiatimi rokmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale tak, ako, pochopit to nie je problem, vsak ked rozumies cesky dabovanym veciam tak nemas problem. Navyse tie jazyky fakt nie su velmi rozdielne.
opačne je to normálne. lebo česi sú tupí, dabujú si svk filmy a seriály do češtiny, a tvária sa, že akože strašne na nich musíš hovoriť po česky, lebo oni ti nerozumejú... (ach)
ale na svk je bežné, že polku vecí v telke máš po česky, ešte som sa nestretla, že by slovák nerozumel čechovi o__O zopár slovíčok, čo ti prv fakt musí niekto preložiť, to nepočítam.
To je tym ze sa u nas zacina znova diat to, co sa v Cechach dialo tak pred desiatimi rokmi.
vlastne, super... viem o jeden cudzí jazyk naviac