Ahojte, chcem sa spýtať, má niekto skúsenosti s tým, že študoval v SR vysokú školu a následne šiel študovať do ČR, či sa to tam potom platí za prekročenie štandardnej dĺžky, alebo sa tam roky na slovenskej vysokej škole nezapočítavajú? Ďakujem.
na slovensku máš zadarmo 3 roky bakalárskeho štúdia, v česku 4. ale to neznamená, že keď minieš na slovensku 3 a potom prídeš do česka, že budeš mať 4 voľné, ale len 1.
Nejak som neporozumel tomu, co sa @Marleymt snazila napisat, trochu sa to zamotalo (vidime sa dnes? ^^)
Nezapocitava sa nic do nicoho, studium v CR budes mat bezplatne, aj ked si uz v SR tie volne roky vycerpal. Bol som presne kvoli tomuto na Masarykovej uni na studijnom asi 4x, aby som sa uistil, ze je to naozaj tak Ale evidentne je to bez problemov, cize mozes velmi dobre usetrit. ^^
@Fragile. takže sa to nezratáva dokopy?Lebo @Marleymt to napísala presne naopak, teda že sa to spočítava. Príklad, ak som na SR študoval 2 roky a potom odídem do ČR, budem to mať bezplatne celé? Ona totižto napísala, že v takomto prípade budú bezplatné iba 2 roky v ČR ty si študoval takto, najprv v SR a tak na Masarykovej?A všetko v poriadku, bezplatne?
@becrux Jj, tiez sa mi to zda kontraintuitivne, ale presne takto som studoval najprv 4 roky na UK v BA (1 som si platil) a bol som ready si platit aj studium v CR. Na moje pocudovanie mi bolo oznamene, ze nemusim Cize ani som nic nezatajoval alebo tak, mam uznany Bc. titul vycapeny v oficialnom systeme. Tento rok koncim.
Marley isla hned po maturite sem do Brna, takze si predpokladam, ze si to logicky odvodila, ale funguje to tak, ako som napisal, z osobnej skusenosti (resp. pred 3 rokmi ked som sem isiel, bola oficialna policy takato)
@Fragile. ďakujem pekne teda @Marleymt nevadi, na nete o tom nie sú nikde informácie, pár som našiel, ale skôr ľudia riešili opačný problém najprv v ČR a potom u nás, aj keď by to malo byť rovnaké, tiež tam o tom veľa nebolo, asi 2 ľudia napísali, že sa to nespočítava ale to bolo ešte dávno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Nezapocitava sa nic do nicoho, studium v CR budes mat bezplatne, aj ked si uz v SR tie volne roky vycerpal. Bol som presne kvoli tomuto na Masarykovej uni na studijnom asi 4x, aby som sa uistil, ze je to naozaj tak Ale evidentne je to bez problemov, cize mozes velmi dobre usetrit. ^^
Marley isla hned po maturite sem do Brna, takze si predpokladam, ze si to logicky odvodila, ale funguje to tak, ako som napisal, z osobnej skusenosti (resp. pred 3 rokmi ked som sem isiel, bola oficialna policy takato)
pardon za zlé informácie teda.
@Marleymt nevadi, na nete o tom nie sú nikde informácie, pár som našiel, ale skôr ľudia riešili opačný problém najprv v ČR a potom u nás, aj keď by to malo byť rovnaké, tiež tam o tom veľa nebolo, asi 2 ľudia napísali, že sa to nespočítava ale to bolo ešte dávno