Ahojte. Chcem sa spýtať na váš názor. Tento rok som maturovala z matematiky a náuky o spoločnosti ale zistila som, že som spravila úplnú hlúposť a že som sa mala uberať viac prírodným smerom. Keby som mohla maturovať znova, maturovala by som z bio, geo po
Myslíš, že matika? čo som pozerala, tak tam bolo veľa predmetov z chémie. A keď tam pôjdem, tak po dvoch rokoch bez chémie. Teoreticky by ma mohol niekto doučovať z chémie do vtedy.
ak si ti nepáči tam kde si, rýchlo odtiaľ odíď a začni sa pripravovať na ďalšiu školu, času je dosť, napr. ja som maturoval dejepis noska, ale prihlasku som si dal aj na medicínu, ze mozno sa podarí, 3 tyzdne pred prijimačkami som sa ucil biolu a chemiu od skoreho rana do neskorej noci vkuse a dal som to a nemam na vyske problem zatial s tymito predmetami, je to na tebe ako sa rozhodnes
Fu, ty sa mi páčiš ak je pravda čo vravíš, tak ťa uznávam pretože kopa mojich spolužiakov, čo chceli ísť na medinu a učili sa celý rok a nedali to, možno to chceli až príliš.
Ja som proste niekde medzi biolou, geografiou a chémiou a nikdy som nevedela čo vlastne chcem. Bavila ma anorganická chémia, s organikou to bolo trocha horšie, to ma asi aj trocha odradilo od chémie, ale keby som veľmi chcela, ktovie......Vždy ma fascinovalo ľudské telo a procesy v ňom. Tiež ma bavila veľmi fyzická geografia. Celkovo mám veľmi blízko k prírode, vlastne nedokážem bez nej žiť ale nechcem robiť ochranárku. Chcem robiť niečo, čo ma naozaj bude baviť. No otec mi vsugeroval názor, že mám ísť robiť niečo, z čoho budem hlavne zarábať, čo bola veľká chyba, tento názor ma asi zmiatol ešte viac a dala som sa smerom, ktorý je úplne mimo mňa. Aj ja chcem robiť niečo, čo ma bude baviť, čo by išlo z mojho vnútra a napĺňalo by ma to. To chce asi každý.
Ked človek nevie, čo chce vrhá energiu všetkými smermi a potom je nešťastný, lebo to neprináša vnútorné uspokojenie. Niektorý ľudia nevedia ani v 50, čo chcú. Ja tak nechcem dopadnúť.
kľudne tam choď, skús sa to doučiť sama a keď nie, tak škola ťa to donúti..ja študujem matematiku a nematurovala som z nej, a niekedy mám pocit, že niektorí moji spolužiaci, ktorí z nej maturovali nechápu učivu viac ako ja..
ja som napriklad maturovala z biologie a z nosky a nakoniec som na technike na stavebnej , podla mna je absolutne jedno z coho si maturovala, a tusim na prirodovedecku nepotrebujes mat maturitu z biologie alebo chemie, tusim teraz beru podla priemeru znamok zo strednej za 1 az 3 rocnik a mozno aj za 1.polrok stvrteho rocnika aj ja som si najprv myslela ze budem v nevyhode oproti tym co maturovali z matiky a fyziky ale vobec to tak nebolo
@monos aj ja sa pripojim k tomuto foru ja zasa mam problem, ze mna bavi aj biola, aj chemia, aj geologia , to bola moja srdcovka!! a este chodim aj na kruzok z matiky a mala som asi pred 3/4 mesiacmi strasne nutkanie ist studovat klavir ale teraz vazne.. isla som na to takto: hudba je sice nadherna vec a klavir este krajsia ale zasa povedzmi si pravdu, pokial clovek nie je extremne super talentovany, tak je to s tym zivobytim a zarabanim hudbou na zivot na bode mrazu..aspon myslim takze hudbu som vylucila zostane to moj konicek a s tymi predmetmi...ked som bola v 9-ke, chcela som ist na banicku no..rodicia mi to zakazali ale kamene mam rada dodnes... a biola a chemia ma mrte bavia aj teraz sice nevravim, ze som v nich uplne super, ale tak clovek sa to rad uci a preto som sa rozhodla si dat prihlasku ma medinu a zacala som sa pripravovat asi tak pred mesiacom, takze ak si zozenies tie podklady na farmaciu a zacnes sa pripravovat na skusky uz teraz, tak to mas vo vrecku a co sa tyka tej prirody, co si spominala... moj kamarat chodi na straz prirody na Univerzite v ZA jeho to strasne bavi...chce byt horsky zachranar a este ak ta bavi aj ta biola a geografia..myslim, ze existuje aj odbor biogeografia.. co je spojenie bio+geo no tolko odo mna
Keby že som chalan, tak sa tiež tlačím do horskej záchrannej služby, aj ked je tam ťažké sa dnes dostať, je tam dosť tlačenica. Lenže ja som dievča. A z tou farmáciou som si to rozmyslela. Čo sa týka prírodovedeckých, tak na umb musím mať maturitu z tých predmetov, ktoré chcem študovať a v košiciach rovnako.
tak v košiciach nakoniec nemusím aj v ružomberku na katolíckej univerzite nemusím, čo sa týka učiteľstva, lebo aké by som mala uplatnenie z jednoodborového štôdia geografie alebo bio?? ani do blavy nepotrebujem maturitu, lenže nesmiem mať na vysvedčení z tych predmetov horšie ako 2 a raz som z geo mala 3, hanbím sa za to, kedže na zakladnej škole som mala z geo vždy 1 ale na gympli sme mali taku "milú" pani učitelku, pri ktorej ked ste mali v otazke vymenovať 7 veci a napisali ste len 6, tak vám za to nedala žiadny bod, plus som s ňou nebola v dobrom rodinom vťahu a písomky sme písali vždy na konci polroku, takže ked ste chceli opraviť znamku už nebolo kedy.
Prosím ťa ... Ja som chodila na Obchodnú akadémiu a som teraz na aplikovanej matematike ..... to že si nematurovala z chémie nevadí, ak urobíš prijímačky tak sa tam dostaneš a ten jeden rok gympla doženieš rýchlo, ja doháňam gym.matematiku za celé 4 roky čo som ju na strednej nemala .... ... Teda matematiku som mala, ale nie v takom rozsahu... je to náročné, ale proste tak sa učím no, čo ti mám povedať, že keď pojdeš na chémiu, že to bude ľahké? No isto... ja som na matike, je to ťažké ako sviňa, učím sa po nociach, ale postupne sa do toho dostávam, nemám veľa voľného času, driem viac ako moje spolužiačky z gympla, ale proste keď človek vie čo chce, nie je problém
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
takze no stress pomaly sa uc a o rok prestup viac preto urobit nemozes
Ja som zistil, čo chcem až v 2. ročníku VŠ. Teraz si môžem už len lopatou drbať po hlave len tak z pasie, že aký som kus ...
Ak ťa to ťahá k chémií, tak choď. Na FPCHT je využiteľnejšia , aby ťa hneď nevyrazili práve matika než chémia, paradoxne.
Ja som proste niekde medzi biolou, geografiou a chémiou a nikdy som nevedela čo vlastne chcem. Bavila ma anorganická chémia, s organikou to bolo trocha horšie, to ma asi aj trocha odradilo od chémie, ale keby som veľmi chcela, ktovie......Vždy ma fascinovalo ľudské telo a procesy v ňom. Tiež ma bavila veľmi fyzická geografia. Celkovo mám veľmi blízko k prírode, vlastne nedokážem bez nej žiť ale nechcem robiť ochranárku. Chcem robiť niečo, čo ma naozaj bude baviť. No otec mi vsugeroval názor, že mám ísť robiť niečo, z čoho budem hlavne zarábať, čo bola veľká chyba, tento názor ma asi zmiatol ešte viac a dala som sa smerom, ktorý je úplne mimo mňa. Aj ja chcem robiť niečo, čo ma bude baviť, čo by išlo z mojho vnútra a napĺňalo by ma to. To chce asi každý.
keď ťa škola nebaví, tak si vyber niečo k čomu máš vzťah, aj tá prírodovedecká by bola super, je strašne veľa odborov, čo by ťa mohli baviť