Ahojte. Neviem, či tomu správne rozumiem. Chcu nahnať mladých ľudi na vedu a techniku ale pri tom je možno jeden z veľa šťastlivcov, ako tí v tých reklamách, ktorí sa s tým uživia pretože náš štát do výskumu neinvestuje. Minule jeden chlap v telke hovoril
ja si myslim že je to fér, je uplne normalne že vedci musia preukazať tym že tento ich vynález ma nejaky zmysel - užitočnosť, a nebyť odkazany na štat ale skôr na firmy ktoré to dokažu predať, a to je aj dôvod prečo ludia potom odchadzaju preč - jednoducho ich kupi niekto kde sa to dokaže uživiť....
Studujem na STU a u nas vyskum funguje tak, ze najlepsich pracovnikov maju na telefone vyrobne spolocnosti a zadavaju im mastne zakazky, ktore sa daju realizovat s nasim vybavenim, a ak su spokojne, tak to proste implementuju v meritku svojej fabriky. Plus si ludia v poslednych rocnikoch vyberaju zadania zaverecnych pac napr z toho, aky problem ma Slovnaft a co by chceli do x mesiacov zaviest.
Co poznam postdocs na SAVke, tak sa ti echt vyskumnici prevazne len trapia..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Môžeš sa zamestnať v súkromnej spoločnosti, ktorá ťa potrebuje...
Studujem na STU a u nas vyskum funguje tak, ze najlepsich pracovnikov maju na telefone vyrobne spolocnosti a zadavaju im mastne zakazky, ktore sa daju realizovat s nasim vybavenim, a ak su spokojne, tak to proste implementuju v meritku svojej fabriky. Plus si ludia v poslednych rocnikoch vyberaju zadania zaverecnych pac napr z toho, aky problem ma Slovnaft a co by chceli do x mesiacov zaviest.
Co poznam postdocs na SAVke, tak sa ti echt vyskumnici prevazne len trapia..