študuje niekto na FA STU alebo na Prírodovedeckej fakulte UK - geológiu ?
Zdravím Vás. Chcela som sa opítať či niekto neplanuje študovať, alebo už možno študuje na jednej z tíchto fakúlt? Presnejšie myslim na krajinnú architektúru (FA) alebo Geológiu vo viužívaní krajiny (UK). nejaké rady?
Geológia vo využívaní krajiny je úplne nový odbor, schválený bol na jeseň tohto roku a otvára sa na šk. rok 2012/2013, takže priame referencie na tento odbor nezískaš. Doteraz bol a stále je odbor Geológia. Z môjho pohľadu je to viacmenej mix odboru Geológia, Enviromentalistika a Geoekológia.
A ako študent tejto fakulty som si prednedávnom všimol, že "Geológiu vo viužívaní krajiny" je nový odbor (doteraz bol len odbor "Geológia" a teraz ho rozdelili na tri, medzi nimi tento), preto asi nenájdeš nikoho, kto by to študoval. Ale stále je tu možnosť že som zaspal dobu a táto zmena prebehla už pred rokom a tým pádom by nejakí prváci mali existovať
ospravedlňujem sa @gagrr . keďže som zo zahraničia, nezvykla som si ešte dávať pozor na gramatiku but tnx for noticing my mistakes and correcting them as well
Nevertheless, keď ide o PrifUK, počula som že niektorí študenti nepísali prijímacé skúšky, preto som sa chcela opýtať, či to existuje nejaké pravidlo podľa ktorého sa rozhoduje kto bude písat a kto nie?
@taptapblulip : Tak ako som už písala v jednej skoršej téme:
Prijímacie konanie prebieha v dvoch kolách, t.j. v 1. kole sú uchádzači prijatí bez prijímacej skúšky, ak spĺňajú požadovaný priemer + požadovaný priemer z profilových predmetov + maturita.
V 2. kole sú uchádzači pozvaní na skúšku.
Záleží potom na tom, kde fakulta stanoví hranicu na prijatie bez prijímacích skúšok a koľko študentov sa bude na danný odbor hlásiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
*týchto
*využívaní
...have a nice day
A ako študent tejto fakulty som si prednedávnom všimol, že "Geológiu vo viužívaní krajiny" je nový odbor (doteraz bol len odbor "Geológia" a teraz ho rozdelili na tri, medzi nimi tento), preto asi nenájdeš nikoho, kto by to študoval. Ale stále je tu možnosť že som zaspal dobu a táto zmena prebehla už pred rokom a tým pádom by nejakí prváci mali existovať
Nevertheless, keď ide o PrifUK, počula som že niektorí študenti nepísali prijímacé skúšky, preto som sa chcela opýtať, či to existuje nejaké pravidlo podľa ktorého sa rozhoduje kto bude písat a kto nie?
Prijímacie konanie prebieha v dvoch kolách, t.j. v 1. kole sú uchádzači prijatí bez prijímacej skúšky, ak spĺňajú požadovaný priemer + požadovaný priemer z profilových predmetov + maturita.
V 2. kole sú uchádzači pozvaní na skúšku.
Záleží potom na tom, kde fakulta stanoví hranicu na prijatie bez prijímacích skúšok a koľko študentov sa bude na danný odbor hlásiť.