Študuje niekto odbor antropológia na Prírodovedeckej fakulte UK v BA?
Ahojte rozmýšľam o doktorandskom štúdiu v odbore antropológia na PrF UK v Bratislave a samozrejme by som potrebovala poradiť, či sa to v Bratislave oplatí študovať, či je to veľmi ťažký odbor, prípadne prezraďte nejaké pikošky, vyžalujte sa atď. Boh
@jana0915 och, nie som s nimi v kontakte, poznam ich len z chodby a z bufetu... ale co sme sa pytli, patri medzi tie tazsie odbory... A na SR je najlepsie antropo studovat prave na PRIF UK a potom uz len v zahranici...
ja som na antropológií na MUNI, a tak ti poviem, že ak sa chceš uživiť, choď radšej na medicínu alebo čokoľvek iné ale ak chceš mať otvorené možnosti, odporúčam.
neviem ako je to v BA, u nás tak, že síce niektoré predmety sú ťažšie, ale ináč sa teda s učením nepretrhnem.... ide skôr o to, aby si už popri škole sa sama o to viac zaujímala a venovala sa niečomu, zapájala sa, lebo inak sa neuplatníš
@ppfx vďaka za radu a na MUNI to musí byť ťažké čo? ja študujem biológiu na Prešovskej univerzite, teraz to bude piaty rok, no chcela by som si trochu rozšíriť obzory a nezostávať v Prešove. Preto by som doktorandské štúdium chcela absolvovať niekde inde. No podľa toho, čo som zistila, je antropológia už len v Bratislave
sesternica chodila na antropologiu, potom biologiu a urobila si rndr a teraz tusim aj phd a bude tam od septembra ucit ona je tym posadnuta a strasne ju to bavi ale s uplatnenim to je nulova sanca sa zamestnat jedine tak v skole alebo vede ale inak to je zaujimavy odbor pokial ta to bavi len musis ratat ze sa horko tazko uplatnis
@chlorofyl tak to sa teším, že jej všetko tak pekne vyšlo ja som antropológiou tiež tak trochu posadnutá a s tým uplatnením máš pravdu, no ja som tiež rátala s tým, že by som potom ostala v škole učiť alebo veda, ako spomínaš...nemôžeš sa jej ešte opýtať, aký sú tam učitelia? dúfam, že sú v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Takže potom chválili? skús povyzvedať detailnejšie
neviem ako je to v BA, u nás tak, že síce niektoré predmety sú ťažšie, ale ináč sa teda s učením nepretrhnem.... ide skôr o to, aby si už popri škole sa sama o to viac zaujímala a venovala sa niečomu, zapájala sa, lebo inak sa neuplatníš
poď do Brna, máme dosť veľa doktorandov - biológov... a určite je u nás lepšie!