Sú ludia odlišujúci sa od nás úchylaci alebo vínimočný? jedinečný?
Včera večer v posteli som rozmýšľal nad dosť bezvýznamnou vecou. Nechcem nikoho obraňovať, ale neviem,, sú rôzne úchylky (jedinečnosti) nebudem ich menovať. A tak ja si ležím v posteli ale spať sa mi neako nechcelo. V mojom mozgu totižto prebiehala slovn
v prvom rade, ak vôbec sú, tak sú vÝnimočnÍ a my sme zžitý So stereotYpom.
Inak si myslím, že hranica medzi úchylnosťou a zvláštnosťou/jedinečnosťou je veľmi ťažko uchopiteľná. Existujjú aj takí, aj onakí. Aj v prípade konkrétnych príkladov by sme mohli polemizovať.
@tomias ....ty si sa tiez vyliecil citanim knih od tvojej demencie a nekulturnosti?? foto z kuklov a kapucov..riadny pán... BK??? Brckavy ko**t?? sorry ja som musel
výnimoční??výnimočný je každý človek ale oni sú aj chorí a sami si to bohužial neuvedomuju a nepripustia, nevedia rozoznať tie hranice pre bežného človeka normálne a potom sa dostanú do problémov ani nevedia ako. Teda ak myslíš pod uchylakmi:sociopatov, psychopatov...A oni sa tým ani nechvália ,ich nerozoznáš to nie sú tupci čo by to o sebe vytrubovali.
@laco92 Darmo tu budes cakat plodnu diskusiu, 90% su tu opice a trollovia a zvysnych 10% pisat nebudu kvoli tym trollom. Ale tesi ma ze vidim tu niekoho kto pouziva mozog a nie je vytrety z obrazoviek.
@laco92 Krásny príklad relativity a toho čo väčšinová populácia nazýva realitou.
O výnimočnosti každeho človek sa objektivne diskutovať nedá. je jasne, že každý jeden človek je výnimočný.
Ak chceš definovať úchyla musíš tiež povedať s ohľadom na čo.
Ak s ohľadom na neho, tak je úplne normálny. Iný druh chovania ani nepozná.
Ak s ohľadom na teba, sám si musíš povedať, či ti chovanie určitého človeka za úchylné. Niekomu sa môže zdať napr. špáranie v nose úchylné a druhemu prirodzené.
Ak s ohľadom na iste pravidla spoločnosti, tak špárač nosový úchyl ešte nie je, ale exhibicionista onanista už hej.
Ja som bola stále názoru, že každý z nás je ako výnimočný, tak i úchylný. Tie úchylky sú ale rôzne a nemôžme ich všetky hádzať do jedného vreca.
Ale i tak úchyláci, ktorí sú odsudzovaní spoločnosťou nemôžu za svoju podstatu a nemusia byť podradní len kvôli tomu, že ich priťahuje alebo vzrušuje niečo iné. Sú to jednoducho chorí ľudia, ak sa to tak dá nazvať. Ako som už povedala, všetky úchylky nie sú rovnaké.
@laco92 od prirody sme vsetci rovnaky,kazdy z nas ma vrodene pudy a instinkty lenze v nasom svete sa nimi nemozme riadit lebo musime brat ohlad na spolocensku moralku(na to ktore z nasich pudov je spolocnost ochotna tolerovat a do akej miery) a kedze na toto neexistuju ziadne zakony,tabulky ani normy kazdy si urci sam na kolko sa bude riadit prirodov a na kolko bude ochotny akceptovat obmedzenia ktore su zauzivane v nasej spolocnosti...
Uchylaci sa len riadia svojimi pudmi a neberu ohlad nato ake spravanie od nich spolocnost v ktorej ziju ocakava...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Inak si myslím, že hranica medzi úchylnosťou a zvláštnosťou/jedinečnosťou je veľmi ťažko uchopiteľná. Existujjú aj takí, aj onakí. Aj v prípade konkrétnych príkladov by sme mohli polemizovať.
neriesim..
a ked uz tak..
S kukloU a kapucoU..
inak to nie je kukla,ale sal a to BK je skratka pre basketbalovy klub,no a usetrim Ta,to R V strede je z nazvu.. je tam napisane ULTRAS.
zžití
O výnimočnosti každeho človek sa objektivne diskutovať nedá. je jasne, že každý jeden človek je výnimočný.
Ak chceš definovať úchyla musíš tiež povedať s ohľadom na čo.
Ak s ohľadom na neho, tak je úplne normálny. Iný druh chovania ani nepozná.
Ak s ohľadom na teba, sám si musíš povedať, či ti chovanie určitého človeka za úchylné. Niekomu sa môže zdať napr. špáranie v nose úchylné a druhemu prirodzené.
Ak s ohľadom na iste pravidla spoločnosti, tak špárač nosový úchyl ešte nie je, ale exhibicionista onanista už hej.
Ale i tak úchyláci, ktorí sú odsudzovaní spoločnosťou nemôžu za svoju podstatu a nemusia byť podradní len kvôli tomu, že ich priťahuje alebo vzrušuje niečo iné. Sú to jednoducho chorí ľudia, ak sa to tak dá nazvať. Ako som už povedala, všetky úchylky nie sú rovnaké.
Uchylaci sa len riadia svojimi pudmi a neberu ohlad nato ake spravanie od nich spolocnost v ktorej ziju ocakava...