U nás napríklad má sused bulteriéra. Je zvyknutý na deti a nikdy s ním nebol problém. Je skoro až prítulný a neškodný. A ako sme tak s ním išli okolo detského ihriska, mamičky po nás začali vrieskať, že ako môžme takého psa len tak vodiť medzi ľudí... nechápala som ... podľa čoho usúdila, že by ten pes mohol niekomu ublížiť
nie, pes sam o sebe nieje agresivny...... su temperamentnejsie plemena, ktore su lahko vznetlive, ale vsetko zavisi od vychovy..... napriklad taky boxer (zdanlivo agresivny pes) je vhodny ku detom... takze je to iba vychovou.. mozes mat trhaca aj z jazvecika
v paneláku je taký pár...majú už druhého bulteriéra..... prvý bol úplne zlatíčko a druhá fenka je uplne super... obidvaja chodili bez vôdzky, stačilo slovo a bolo pri nohe a voči druhým nanajvýš priateľský...ostatných psov mali radi... zasa z vedlajšieho panelákú tie jedného mali....a to bol kurva pes...tá jeho pani nevyzerala najmilšie...
Áno tie plemená sú šlachtené tak aby boli agresívne. Ako vždy tu zohraje úlohu aj výchova ale bojové psi majú k agresivite urcite väčší sklon ako nejaký bolonský
Ako psa vychovas tak sa bude spravat ...... kazdemu raz prepne ked prekrocis istu hranicu (pes zviera to je jedno) dokonca bojove plemena maju hranicu bolesti posunutu nahor takze ak je spravne vychovany tak ked mu niekto robi zle moze to tolerovat oproti tomu taky ratlik alebo podobna mala sranda co ma psychicke problemy z jeho velkostou ta ta rafne do ruky aj ked ho pohladkas a nedavas pozor (otestovane na milacikovy vzdialenejsej rodiny) velky pes aspon zacne vrcat skor nez ta rafne ... male zvyknu aj bez varovania samozrejme velky uz ma horsie nasledky ale vsetko je o vychove .. kamoska ma staforda ked vidi psa je agresivny hned ale k ludom sa sprava ako maciatko ze hladkaj ma kludne aj hodinu .....
Ja mám NO (Nemecké ovčiaka), počula som vraj aj toto plemeno je už zaradené medzi nebezpečné a bojové plemená! Podľa mňa somarina...Pitbull, Straford a všetky tieto psy ktorých ľudia ohovárajú nie sú sú zlý iba majitelia psov, a však ludia si často nepriznajú vlastnú chybu! Mám kamaráta ktorý má pitbulla je to neskutočne spoločenský a skvelý pes...ked si niekto kúpi takého plemeno musí sa mi venovať aby bol pes secializovaný chodiť medzi ľudí a ostatných psíkov...a nie držať psa doma na reťazi a ked sa niečo stane povedať že pes je zlý a tým pádom ludia odsúdia aj plemeno psa! Bojové plemená neexistujú povedali to len ľudia...a títo psy niesú ani zlý zlými ich robia tiež ľudia! Dosť ma to štve pretože som počula že na takýchto psov ako pitbull, staford, NO a iné také plemená, bude mať musieť človek zbrojný preukaz a samozrejme bude drahý...keby niekotorí ludia čítali medzi riadmi tých mediálnych blábov čo sa dejú...zistili by že ide zase niekomu tak hore o ZISK o nič iné...Nie každý si bude môcť dovoliť mať preukaz na psa...a toho psa potrebovať bude! Niekedy ma až prekvapuje čo ľudia povedia o psoch ako aj napríklad o NO že sú agresívne nie niesú ide o majiteľa nie nadarmo sa hovorí aký pán taký pes...pes je ako keby obrazom majiteľa tak ako aj dieťa je obrazom rodičov a toho ako ho vychovávali...
@semhamforas nie sú šlachtené tak aby boli agresívne žiadny pes tak nie niešľachtení...mňa raz jeden pes napadol...a ked bol malá deti mu robili zle...a neznášal deti nebola to chyba psa ale majiteľa a tých deciek v ich rodine!...Je treba aby bol pes socializovaný a mať s ním riadny výcvik aspoň tú poslušnosť!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale 90% je výchova majiteľa........to platí pre všetky plemená
ak chcete zviera, ktoré vám určite krk neprehryzne, chovajte mačky
Preto sa divím že útokov od takého nemeckého ovčiaka nie je ani zdaleka toľko čo od takého pitbula, pritom ich je nepomerne menej.