Píšem prácu o vplyve koronavírusu na učiteľov a s jednou kolegyňou v práci sme mali menšiu výmenu názorov, kedy ona tvrdila, že koronavírus potvrdil iba to, že učitelia sú všetci neschopní kreténi, a deti sa dokážu veľa naučiť aj bez nich, pomocou internetu.... súhlasite s týmto tvrdením?
@1 a ona nepostrehla, ze učitelia mali aj online hodiny, kde im to učivo učitelia vysvetľovali?
A kde by boli tie male deti v čase, ked by mali byť v škole pod učiteľským dozorom? Alebo materská pre ženu na 15 rokov?
Veľa vecí sa snažím naučiť iba z online materiálov.
A pri väčšine týchto vecí by som veľmi ocenil niekoho kto by bol presne v pozícii učiteľa, alebo skôr takého mentora, alebo ako to nazvať.
Takže si vlastne neviem predstaviť že by takíto ľudia neboli.
za mňa sú učitelia potrební na zš (aby naučili deti základy, podchytili ich v čom sú dobré a ďalej sa to snažili rozvíjať), prípadne na sš ... ďalej sú dôležití učitelia, ktorí učia praktické veci (je lepšie raz vidieť, skúsiť si to - ako sa o tom učiť len teoreticky) ... ale učitelia na vš by tam vôbec nemuseli byť, stačili by mi učebné materiály a samoštúdium
stale rozmyslam aky malo zmysel, ze sme travili hodiny opisovanim poznamok, ktore ucitelka diktovala, dufam, ze sa za par rokov nieco uz pohlo i ked mozno ani nie..
Tvoja kolegyna v minulosti volila Smer a teraz voli Kotlebu, lebo jej zly system ublizil nie?
Ak korona kriza nieco ukazala, tak ze akonahle boli rodicia nuteni aspon na par dni vzdelavat svoje VLASTNE deti sami tak boli v uplnych koncoch a burili sa, ze co to ma znamenat a ze je to nezvladnutelne a preco ucitelia neucia cez net, hoci tak nejak nikoho nezaujimalo ze v rozkradnutom skolstve kde nikto nedostane sluzobny notebook moc nemaju ako ucit ak nezacnu vyuzivat sukromne zdroje.
Skolstvo je podobne ako vakciny taky lakmusovy papierik. Velmi rychlo sa pri teme vzdy ukaze kto je jebnuty .
@r4ptor S tým aj súhlasím aj nie. Ak ťa učí osobnosť, ktorá ťa vie naozaj inšpirovať, tak si myslím, že to u teba zarezonuje viac ako sprostredkované zdroje.
To by som chcel vidieť ako by sa 75% študentov naučilo derivácie a integrály bez akehokoľvek vysvetľovania od človeka. Bez ručne písaného návodu, alebo vysvetlenia učiteľom z videa niekde na youtube či inde... Akože tu časť z matematiky resp. rovno celý predmet by museli zrušiť. Veď takto má veľa študentov problémy to spraviť a viacerí to ani nespravia. Také veci ako dejepis, a texty sa dajú naučiť aj samostatne. Skriptá a podobne. Ale jednoducho podaný princíp niečoho, alebo šikovné rady, triky ti budú chýbať.
jasne ze sa deti vedia ucit z internetu, resp ludia, ale najprv ich treba usmernit, aby si uvedomili akym sposobom mozu vedomosti ziskavat niektori ucitelia su pani a pred nimi klobuk dolu, ak vedia ucit a motivovat ziakov/studentov (plus najlepsie ak pracuju aj na niecom inom, alebo su z praxe), ale tych je minimum a vacsina uci len lebo nemoze robit nic ine
Teoreticky všetky informácie, ktoré pozná učiteľ, odniekiaľ pozná, takže každý sa dokáže naučiť rovnaké veci bez neho, ale podstatne uľahčuje tento proces. Vyhľadávanie, overovanie, zapamätanie... A ešte dokáže vysvetliť, o čom je daná informácia. A keď sú deti malé, učitelia zohrávajú kľúčovú rolu vo vývine.
@mix ja s ňou zásadne nesúhlasím a veľmi ma prekvapilo, že niekto takýto názor vôbec má.... A ona ju nepíše so mnou, ja ju píšem sama, ale keď sme sa o tom bavili v robote, tak mi povedala jej názor....
"ona tvrdila, že koronavírus potvrdil iba to, že učitelia sú všetci neschopní kreténi, a deti sa dokážu veľa naučiť aj bez nich, pomocou internetu.... súhlasite s týmto tvrdením" @erixia odkazujem sa na toto. Ak si studentka na VS a polozis otazku, v ktorej jasne zdehonestujes protiargumenty tak to ani nie je uprimne prieskum, len validacia tvojho vlastneho nazoru. Suhlasis s tymto tvrdenim?
V absolutnej vacsine oborov ich podla mna dokaze nahradit online. Pri niektorych oboroch ako medicina vsak potrebujes aj rozne drahe zariadenia a v tom pripade je skola idealne riesenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
A kde by boli tie male deti v čase, ked by mali byť v škole pod učiteľským dozorom? Alebo materská pre ženu na 15 rokov?
A pri väčšine týchto vecí by som veľmi ocenil niekoho kto by bol presne v pozícii učiteľa, alebo skôr takého mentora, alebo ako to nazvať.
Takže si vlastne neviem predstaviť že by takíto ľudia neboli.
Konkrétne - ako ktorý a ako pre koho.
Ak korona kriza nieco ukazala, tak ze akonahle boli rodicia nuteni aspon na par dni vzdelavat svoje VLASTNE deti sami tak boli v uplnych koncoch a burili sa, ze co to ma znamenat a ze je to nezvladnutelne a preco ucitelia neucia cez net, hoci tak nejak nikoho nezaujimalo ze v rozkradnutom skolstve kde nikto nedostane sluzobny notebook moc nemaju ako ucit ak nezacnu vyuzivat sukromne zdroje.
Skolstvo je podobne ako vakciny taky lakmusovy papierik. Velmi rychlo sa pri teme vzdy ukaze kto je jebnuty .
nie sú nepostrádateľní, ale uľahčujú nám to