Proti gustu žiaden dišputát; len by ma zaujímalo, že čo na tých "vyhúlených ksichtoch" nemáš rád a prečo podľa tvojej mienky patria medzi kriminálnikov.
@mayo z SaS sú milí a nikoho neurážajú či nenapádajú??? Možno pred voľbami boli, ale to je už minulý čas. Tak áno ale tí páni z SNS a HZDS pijú už toľko rokov, koľko majú poniektorí poslanci z SaS, tak sa tomu netreba čudovať. Ak tí z SaS budú húliť 20 - 30 rokov, tak potom uvidíme aké budú mať vyjebané hlavy oni a až potom ich porovnáme z alkoholikmi z SNS a HZDS.
účinky marihuany na organizmus ma nezaujímajú, každý nech si zaobchádza zo svojim zdravím ako chce. ak si budemi istý, že to nie je stupienok k iným, tvrdším drogám, a tým pádom aj, že to nezvýši kriminalitu, som za dekriminalizáciu. zatiaľ mi ale nikto tieto súvislosti nevyvrátill.
@hetfield že ja tu točím, ty furt tu začneš o niečom písať(o kokotinách ktoré máš vo svojej hlave). Keď sa ťa človek spýtam odkiaľ máš tie kokotiny, tak ty sa začneš pýtať mňa. Len kokot dáva na otázku, ďalšiu otázku namiesto toho aby odpovedal. Ja som sa ťa jasne pýtal, že kde som napísal v @15 to, že poslanci SaS chodia nahulení do NR. To ma fakt zaujíma, lebo ty furt píšeš na mňa reakcie o takých veciach, ktoré som vôbec nikde ani len nespomenul.
Nie na pivo s nimi nechodím, stačí mi ak ich vidím v TV a chce sa mi zvracať a po ďalšie kde si bol v piči, keď ich predseda strany verejne priznal, že občas si nejakého jointa dá. Na ňom je riadne vidno ako mu mariška už ublížila, ma riadne vypatlanú hlavu, presne ako ty.
@alpynus Myslím to tak, že pri fajčení trávy, môže u človeka nastať túžba po ďalších, "väčších a lepších" halucinogénnych stavoch. môžu sa potom objavovať väčšie sklony k vyskúšaniu tvrdších drog.
@alpynus ty máš na mysli každého, ako seba, hetfielda, tunidla, jamesa144????? To chceš povedať že cca zo 100-vky užívateľov tohto portálu vy predstavujete takmer každého, len preto že vás označím ako si to nazval ty, za "volov".
Nuž, niečo si vystihol, a veľkú časť zrejme ani nie.
Jednak - myslím, že nie marihuana je "vinná", ale prirodzená ľudská zvedavosť. To je tá pohnútka, ktorá ich (nás) k vedie k ďalším látkam, nie fajčenie marihuany. Aj keby marihuana neexistovala, aj tak by ľudí tiahlo k psychedelickým (halucinogénnym) substanciám.
Navyše, v takejto záľube nevidím skutočne nič nemorálne a nedôstojné.
Inú skupinu ľudí to ťahá k tvrdým drogám, ktoré ničia telo a zrejme aj ducha - ale majú k nim sklony bez ohľadu na to, či fajčili alebo nefajčili marihuanu.
@stage koho myslíš tým niekto??? Tých čo som vymenoval v @37 ?? Inak ja s nimi nikdy nezačínam diskutovať ako prví. Čiže ja určite nevyhľadávam hádky, ale ak oni si myslia, že so mnou budú diskutovať ako so svojím otcom či svojou materou doma, tak sú na omyle. Mne tu žiadny trapo hetfield nebude písať, že o čom tu točím.
@lordzoltan ty budeš zrejme nejaký alpynus - ov kamarát, to je vidno na prvý pohľad. Stačí si pozrieť tvoj profil a hneď rozumný človek si urobí o tebe mienku(že zbohom, zbohom zdraví rozum). Radšej to tu nerozpisujem, lebo za tie slová by mi určite zrušili účet, len sa čudujem. že ten tvoj ešte nezrušili a podobných ako si ty.
@stage Tak ako ti vyvrátiť, že to ej stupienok k ťažším drogám ? .... A že to nezvýši kriminalitu ?
Asi tak, že si pozri dokument the union a tiez an youtube legalizacia drog.
Totiť v súčasnom stave nášho zákoníka je ťažšie zohnať alkohol či cigarety než marihuanu, cez 90% ľudí vo vezení sú iba užívatelia a Nvm kolko nieco do pet ci do styri percent z uzivatelov marihuany niekedy skusilo alebo uziva nejake tvrdsie drogy.
Ak chces vediet viac odporucam The union dokument ak chces poslem link.
Aj an ten druhý.
Ou a mexiko vzhĺadom na "efektivitou" a úmrtnosťou tohto systému uvažuje o legalizácii.
@pa3cek Tým "niekym" myslím všetkých, ktorých vytáča tvoj štýl diskusie, argumentácie, všetkých ktorých tu urážaš. Mnohí z nich ti radšej nenapíšu, lebo sa nechcú hádať, len si o tebe pomyslia svoje. To ti je však asi jedno. A nemyslím tým len túto diskusiu, ale takmer všetky, v ktorých som ťa čítal.
Niekedy je dobré zostať kľudný, nereagovať unáhlene a radšej porozmýšľať a prezentovať svoje názory s nadhľadom a vtipom, nemyslíš?
@stage ty si myslíš, že ja sa nad tým aj rozčuľujem???? Hlavne nad takými ako sú tí niektorí. Na jednej ruke ich spočítam a po ďalšie, iných "mnohých" niet, možno tak ich kamaráti sú tí ďalší ktorých vytáča môj štýl diskusie, ak ich vytáča, tak nech nečítajú čo píšem. Ja to nepíšem pre nich. lebo tento portál nenavštevujú iba oni cca. 5, ale stovky užívateľov. Takmer všetky, to máš namysli s politickým charakterom. No veď jasné človek ktorí ospevuje SaS, SDKÚ, farizejov či maďarov nebude asi súhlasiť so mnou, či ja s nimi. To je také nepochopiteľné? Potom je jasné že môj štýl diskusie ich vytáča, ak poukazujem na niekoho koho volili
@pa3cek Sas-kári sú minimálne najmenším zlom, plus most narozdiel od smk nemá az take dobre vztahy z viednou co ma tesi .. aj ekd dufam v ich skore opustenie parlamentu. No k k sas mám len tolko, že konecne prisli nejaký ekonomovia do vlády, ktorý chápu potrebu slovenska znížiť náš dlh.
@mayo ty si odkiaľ teraz došiel??? Otec ťa doviedol z hajzla? Hlavná vec, že ty si napísal všetko k veci. Každého nie, len dvoch jebnutých, vlastne už troch.
@alpynus@3mm aj alkoholik začal jedným pivom.... prišli problémy v živote, na scéne sa zjavili krčmoví kamaráti z piva sa stala tradícia, pribudla k nemu borovička, jedna, dve...dvanásť, dnes sa ráno zobudí a hľadá fľašu tvrdého, aby sa napil a pevne vkročil do nového dňa.... to tak v krátkosti.
Prečo by to s drogami malo byť inak? k marihuane patrí partia, v partii sa vždy nájdu jednotlivci, ktorí navrhnú niečo nové. Lenže drogy stoja dosť peňazí, kde na ne zobrať? Proste, zaujíma ma tento problém viac zo sociálneho ako z medicínskeho pohľadu.
Píšem to preto, že kamošovi feťáci v priebehu 4 dní vykradli dva krát reštauráciu.
@pa3cek Tak dobre! Ak to nechápeš, tak musím polopatisticky. Pozri, ja v tejto diskusii tiež nesúhlasím s dekriminalizáciou marihuany, ale snažím sa tu o tom slušne diskutovať a zaujímavé, že som sa zatiaľ s nikým nemusel pohádať, ani nikomu nadávať, dokonca ani raz zahrešiť
@stage čože ? To je dosť neštandardné pretože marihuana budí kadečo ale agresivita medzi to určite nepatrí.
Plus myslím, že keď je niekto hajzlík tak nejde o to čo užíva, ja som zasa minule bol v Brezne v jednom obchodíku a tam akurat prichytili nejakeho chalana, mal okolo 15, ako kradol flasku vodky.
To je o ľuďoch, z ekonomického hľadiska by na trhu pribudla nová komodita,
nový druh liečiv(aj keď tuším ze v nejakej diskusii politickej sa nejaka politicka branila faktom ze lieky s obsahom thc su na slovensku dostupne, no aj som o nich ani len enpocula ani ich este nevidel tak nvm) a Tiez by kleslii zisky dealerom, mozno az zanikli lebo yb nemohli konkurovat komercnym produktom.
Bola by vacsia kontrola and tým komu sa predáva(v sucasnosti je naozaj lahsie zohnat marihuanu ako ciagrety ci alkohol neplnoletým) a v kaviarni by ti len ťažšie ponukli k trave piko ci koks. To je proste fakt. Plus staly uzivatelia by si pestovali cize... Kriminalita by aspon z tohto hladiska naozaj klesla.
Vo väcsine krajin kde legalizovali ci dekriminalizovali hlasili pokles kriminality, vynimkou ej snad len Holandskou, ktore ma polku svojho turistickeho ruchu zalozeneho an trave cize sa mi od nich zda trocha divne stazovat sa na turistov, to je ako by si mal obchod a stazoval sa ze ludia u teba chcu nakupovat.
PS: Prepac ze nedodrzujem diakritiku som na ntb a nie som zvyknutý na klávesnicu.
Som za legalizaciu. Nechapem preco by malo byt uzivanie alebo prechovavanie nejakej latky ilegalne (a tym myslim drogy vsetkeho typu), kazdy si moze robit so svojim telom co chce. Samozrejme pokial pod vplyvom omamnej latky nespacha trestny cin alebo neobtazuje/neohrozuje okolie. V takomto pripade by mali byt tresty prisnejsie.
@3mm zle som sa vyjadril, Mexico už stihlo dekriminalizovať istú časť drôg pre vlastnú potrebu, už rok dozadu, ale veľa ľudí si to nejak nevšimlo, noviny boli plné prasacej chrípky...
A mám pocit, že marihuanu a kokaín stihli už oveľa viac rokov dozadu, len teraz sa ešte posunuli hranice.
uz beha dost zhulenych ludi po slovensku a niektorim z toho fakt dost kvalitne drbe .a robia hluposti ...keby marihuanu dekriminalizovali bolo by to horsie
zakazovat ludom drogy je uzasne na to aby stat neziskaval zbytocne peniaze aby podporoval mafiu... takisto podporuje aj medicinsky priemysel (ten isty ktory pred rokmi vytvoril vtaciu chripku a potom prasaciu) pretoze marihuana lieci vela chorob bez nepriaznivych vedlajsich ucinkov za takmer ziadnych nakladov....
Nie je pravdou, že k marihuane vždy patrí partia. Podľa viacerých štatistík jedna tretina konzumentov sú individuálni užívatelia. Ale späť k meritu veci.
Nejak nerozlišuješ medzi jednotlivými druhmi drôg, medzi ktorými je obrovský rozdiel. Jednak vo vlastnostiach, a dvak aj v ľuďoch, ktorí ich konzumujú.
Zrejme sa zhodneme v tom, že problémoví dobrodruhovia sú tí, ktorí majú v obľube substancie ako heroín, metamfetamín a podobne. Tieto drogy majú úplne iné vlastnosti než marihuana, čiže rozhodne to nie je ďalší stupienok, ale odlišné schodisko.
Nepopieram, existujú ľudia, ktorí fajčili naprv konopné kvety, a potom sa dali na opiáty alebo iné dobroty. Avšak tvrdenie, že za ich novú závislosť môže marihuana, je dosť veľké nepochopenie princípu kauzality. Marihuana im možno bola medzizastávkou. Ak by neexistovala, cestu k tamtým látkam by si tak či onak našli. A ak by čiste teoreticky neexistovali žiadne látky pozmeňujúce vedomie, tak tí, čo sú teraz závislí na nejakých drogách, by boli aj tak problémovými občanmi. Len by ich primárnym cieľom neboli drogy, ale nejaká iná hlúposť, kvôli ktorej by kradli, vraždili, podvádzali,...
@alpynus ja viem, ale ani k alkoholu nepatrí vždy partia. tak sa len začína! mám na mysli hlavne výrastkov, nie vždy intlektuálov. nie, chápem rozdiel medzi marihuanov a tvrdými drogami, len vyjadrujem obavu o mladšie ročníky, že tá tráva u nich môže naštartovať zvedavosť, resp. byť odrazovým mostíkom k tvrdým drogám a závislosť na nich je už prúšvih. Vieš beriem to ako pootvorenie nejakej pandorinej skrinky, z ktorej sa môže vyvaliť niečo zlé, čo samy neočakávame a nevieme predvídať, môžme len špekulovať. myslím si, že plnohodnotný, šťastný a veselý život sa dá viesť aj bez marihuany, založený na iných poznaniach i hodnotách.
@3mm tu súhlasím so ssnehulienkou @73 ! myslím, že o voľnom predaji marihuany sa u nás zatiaľ vôbec neuvažuje. vravíme tu o dekriminalizácii, nie o voľnom pestovaní trávy, v ľubovoľnom množstve, kýmkoľvek a kdekoľvek sa komu zachce.
To by boli asi všetky triedy preplnené nahulenými žiakmi, či fabriky nahulenými robotníkmi!
(Samozrejme, že plnohodnotný život sa dá viesť aj bez marihuany, veď je to v konečnom dôsledku iba pominuteľná hmota.)
Avšak nemyslím si, že prirovnanie k pandorínej skrinke je vhodné. Každý užívateľ tvrdej drogy zrejme mal nejaký dôvod k tomu, aby ju užíval. A tie dôvody sú zhruba vždy také isté, bez ohľadu na to, či existuje alebo neexistuje rastlina zvaná marihuana. V tejto úvahe sa možno dá ísť aj ďalej - myslím, že tí, čo začínali s konopnými kvetmi a neskôr prešli na narkotiká alebo iné polojedy, konzumovali marihuanu kvôli dôvodom, ktoré pracovne označím písmenom "A". Konzumovali konzumovali, očakávania samozrejme zostali nenaplnené a je dosť možné (priam až vysoko pravdepodobné), že presne kvôli tým istým dôvodom A presedlali na iné substancie, ktoré ich potreby lepšie ukojili. Myslím, že v týchto prípadoch je marihuana len nepodarená medzizastávka, žiadna vstupná brána. "Pandorína skrinka" je v ľuďoch, nie v rastlinách.
Ja som sa stal priateľom konopného kvetu kvôli úplne iným dôvodom, a zrejme preto nie som konzument tvrdých drôg. A takých ľudí je výrazná väčšina : )
@stage myslim ze ak by povolili 4 rastliny na osobu tak yb to bohate stacilo na to aby sa minimalne obmedzil obchod ... a tym ymslôim uplne povlilo ze yb ti ani pokuta nehrozilo . and to mnozstvo tak to by bolo ajsne ze to uza si dana osoba nema pre seba a najblizsie okolie
No s tými žiakmi , o učiteľov by soms a skor bal to by boli hodiny .
Určite som 100% proti. A mám jeden veľmi odpudzujúci prípad, ktorý ma presvedčil o tom, že marihuana je svinstvo, ktoré dokáže zničiť život človeku a tým pádom aj ľuďom, ktorým na ňom záleží.
Aj alkohol by mohol byť zakázaný, a cigarety tiež. Sú to najhlavnejšie dôvody predčasných úmrtí. Marihuana možno neničí telo, ale ničí mozog a psychiku, robí z neho doslova špongiu. Tak nech sa páči.
@johnysheek pokial ja viem, tak konope pouzivali velmi davno a prve "pouzivanie" bolo, ze jej listy zuvali.. koli jej ukludnujucim ucinkom a taktiez ak niekto trpel bolestami. takze to nie je o spotvoreni, ale skor o spotvoreni ludi samych, ze potrebuju inym hovorit, co mozu, a co nie
@n0win0u spravne vravis.. vyuzivali to ak niekto trpel bolestami..
to fakt vsetci co hulia trpia bolestami? lebo mne pride akoby najvacsou bolestou bol zivot a oni sa rozhodli miesto zitia ho akosi obehnut okolo..
ano je to aj o tom ze jedni vravia inym co robit..
ale to mas rovnako i s vrazdou a volnym zabijanim bitkami a nasilim.. ci to ti nevadi ze je zakazane??
spociatku tu bola anarchia.. kazdy za seba.. zsitilio sa ze clovek sam je prilis slaby.. zacali sa formovat nejake utvary a teda ludia odovzdali cast svojej suverenity v prospech tych spolocenstiev..
a teda v podstate boli obmedzovani..ale vyhovovalo im to, lebo to ze boli sucastou im cosi zarucovalo co si sami nedokazali vydobyt..
dnes sa na to akosi zabudlo a kazdy chce byt len slobodny a robit vsetko..
na druhej strany vyzaduje od spolocnosti to dobre, co mu vyhovuje, ale to "zle" prijat nechce..
takze skor to mi pride hlupe..
---
skus to brat celkovo nielen hladat argumenty proti...
primarne pouzitie nebolo "len" medicinskeho charakteru, prepac ale co je na tom zle ? a hlavne nie je to o "obehnut" zivot, ale je to prijemny pocit.. nemozes sudit to, co si nikdy neskusil a iba podla tvojich subjektivnych pocitov/nazorov..
pozri ak si zapalim jointa tak skutocne nikomu zle nerobim, mozno iba ak sebe, kedze si poskodzujem pluca.. bitky, vrazdy, nasiela.. alfa a omega, to je uplne zcestne a nepodstatne co pises..
presne ako pises, ludia chcu byt sucastou tej slobody, ktoru si popisoval..
o com prosimta pises v odseku "dnes sa na to akosi zabudlo a kazdy chce byt len slobodny a robit vsetko..
na druhej strany vyzaduje od spolocnosti to dobre, co mu vyhovuje, ale to "zle" prijat nechce.." ???
ja to celkovo beriem, tie argumenty praveze hladas ty
@johnysheek Ty si na mňa mal reagovať na iných miestach, ani som nečakal, že si moju poznámku všimneš, keďže doteraz si nejaké moje snahy o diskusiu úspešne ignoroval, ale dobre. Neviem, prečo by si mi mal niečo spraviť, len ma zaujímala tvoja odpoveď na položenú otázku a tento záujem som vyjadril, všetko.
@hnisavica ak mas zaujem so mnou diskutovat najlepsie je ozvat sa mi cez tsku..
vzhladom k poctu mojich priatelov sa mi mb zaplna dost rychlo a to ze som si vsimol tvoju reakciu na mna (a skrz nu som sa dsotal k @alpynus ) bola len nahoda, ze si mi zasvietil na vrchu..
a netusim kde si mal ty inde zaujem diskutovat so mnou..
co si ja spominam tak ty si "mna spominal" zatial len ked si chcel podpichnut to si i zavital ku mne
@n0win0u ty zavrhnes vsetko co ti poviem a potom povies, ze idem z cesty..
za prve LUDIA sa doholi, ze budu nejako zit..
zoskupili sa do spolocnosti.. ta rozhodla, ze sa to zakaze, lebo to neprospieva jednotlivcom a tym padom ani spolocnosti..
teraz zrazu si niektori povedali.. ze toto sa im nepaci a chcu to zmenit..
avsak bola to spolocnost ktora sa zhodla (tym ze svoju suverenitu poskytla organom na jej cele)
na druhej strane ak sa ta spolocnost rozhodne, ze as to ma povolit.. pravo na to ma.. ale ja nemam ten pocit, ze by tu momentalne panovala taka nalada..
@johnysheek@92 a preco potom nezakazali alkohol? Tiez je to zle a neprospieva to spolocnosti no zato vieme, ze to dobre prospieva statnej kase.
Co je lepsie? Kupit vodku za 10 € 0,7 l z ktorej sa opiju dvaja (mozno), ale si kupim jednu šišku - študentsky pytel - za 3, 50 € z ktoreho sa zhulime mozno aj 4 (priklad). Marihuana je omnoho narocnejsia na vyrobu ako alkohol. Alkohol vyrobis z hocicoho. Chlieb, ovoccie a pod. Marihuanu nie. Toto je dalsie plus pre alkohol.
Ono porovnava sa tu neporovnatelne. Nebavme sa o tom co je lepsie a co horsie, ale co je menej nebezepecne pre spolocnost. A alkohol je metla ludstva, ze? Tak sa mu hovori. Marihuana je co? Aky ma privlastok? Otupenost? Je to normalny sprievodny jav ako u alkoholu to, ze sa dogrcas alebo ti je zle.
V pripade casteho fajcenia prichadza otupenost, ktora je normalna akonahle prestanes tento jav zmizne.
Poprosim zucastnenych aby nehovorili o marihuane ako o najvacsom zle, ked ju nanajvys citili zo schodov, kde ju fajcili 15 rocny chlapci.
S marihunou je to take iste ako s alkoholom co tyka mody. Mladi ludia ju fajcia kade tade hocikedy preto lebo to je super a to iste s alkoholom. Pije sa vsade lebo sa to proste robi. No stale tu je ista skupina ludi a myslim, ze je vo vacsine, ktora berie marihuana ako pozitok. Pre mna je relax ak si raz mesacne kupim pytel a sfajcim sa a posedim s kamosom na balkone a kecame, smejeme sa (smiech je zdravy). Je pre mna pozitok ak si nalejeme strik a rozpravame sa (alkohol v malom mnozstve je zdravy).
Takto sa spýtam, kto z SaS je užívateľom marihuany?
A kde Sulík priznal, že si marihuanu občas dá? ...
(A len tak, aby som ti nemusel neskôr vysvetľovať, že nerozumieš písanému textu, tak tu je to, čo si asi myslel - Sulík sa priznal, že marihuanu skúsil v Holandsku
@n0win0u ti napísal, že píšeš zcestne dosť oprávnene a zrejme mal predovšetkým na mysli tvoj výňatok o zabíjaní a násilí ...
Ide o to, že tieto veci sa priečia rozumným a všeobecne rozšíreným axiómam dnešnej spoločnosti - sloboda a tolerancia ...
Užívanie marihuany sa tomu ale neprieči ani zďaleka, takže takýto príklad nie je na mieste ...
A drogy sú zapeklitá vec, tak teraz sa im pokúsim vyhnúť a reagovať na tvoju myšlienku o moci zverenej vyššiemu orgánu čisto všeobecne ...
Ja len k tomu, či považuješ za správne, ak takýto orgán rozhoduje o niečom, čo sú čisto osobné rozhodnutia človeka a spoločnosť prakticky nijak neovplyvňujú? ...
Ak si to myslíš, tak len dopredu pridám poznámku - Akokoľvek je tvoj názor takýto, toto nie je odpoveď pre človeka, ktorý protestuje proti rozsudku vynesenému takýmto orgánom, pretože ten rozsudok jednoducho môže byť vadný ...
Pripadá mi to trošku ako povedať človeku, ktorý sa sťažuje, že sa rozkrádajú štátne peniaze, že sa v spoločnosti zvolil systém, kde so štátnymi peniazmi narábajú ľudia, ktorým dali občania moc to robiť ...
Proste niečo samozrejmé a majúce v konkrétnej problematike nulovú hodnotu ...
@tunidlo Díky! .. i keď ty aj ja vieme, že je to ako hrach na stenu hádzať, vždy sa tu budem snažiť zastávať slušnosť, nadhľad a vtip vo vyjadrovaní názorov, aj keď sú protichodné. Tak by sme dokázali vytvoriť na birdzi diskusie "vyššieho typu"... to by tu ale museli byť všetci inteligentní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
103 komentov
Hlavne, konečne by som rád videl štatistiku úmrti alkohol vs marihuana.
Lebo zatial som ešte nepočul o nikom, komu by marihuana aj reálne ublížila.
> Som proti lebo nemám rád vyhulené ksichty
Proti gustu žiaden dišputát; len by ma zaujímalo, že čo na tých "vyhúlených ksichtoch" nemáš rád a prečo podľa tvojej mienky patria medzi kriminálnikov.
ja osobne som za a určite som viac proti alkoholu..
Dík za linku, zaujímavô.
Tí majú alkohol oveľa viac vyjebané v hlave.
SaS sú aspoň milí, nikoho nemlátia, neurážajú a tiež autá nebúrajú tak často.
Tá im neuškodí,
ale páni z SNS a HZDS to už majú dávno prepité a stratené.
Je nejaký rozdiel medzi kravou a psom?
Inuchodom, zaujímalo by ma, prečo podľa teba stvoril Boh niečo také ako konope.
Nie na pivo s nimi nechodím, stačí mi ak ich vidím v TV a chce sa mi zvracať a po ďalšie kde si bol v piči, keď ich predseda strany verejne priznal, že občas si nejakého jointa dá. Na ňom je riadne vidno ako mu mariška už ublížila, ma riadne vypatlanú hlavu, presne ako ty.
Stupienok k tvrdším drogám?
Ako si to predstavuješ?
Ináč, nemyslíš si, že je podozrivé, keď temer každý vôkol teba je vôl, len ty nie?
Ty naozaj nedokážeš slušne diskutovať? Možno máš dobré základy stať sa poslancom SMERU.
OK, tak v tomto prípade je s tebou všetko v poriadku ; )
Nuž, niečo si vystihol, a veľkú časť zrejme ani nie.
Jednak - myslím, že nie marihuana je "vinná", ale prirodzená ľudská zvedavosť. To je tá pohnútka, ktorá ich (nás) k vedie k ďalším látkam, nie fajčenie marihuany. Aj keby marihuana neexistovala, aj tak by ľudí tiahlo k psychedelickým (halucinogénnym) substanciám.
Navyše, v takejto záľube nevidím skutočne nič nemorálne a nedôstojné.
Inú skupinu ľudí to ťahá k tvrdým drogám, ktoré ničia telo a zrejme aj ducha - ale majú k nim sklony bez ohľadu na to, či fajčili alebo nefajčili marihuanu.
@lordzoltan ty budeš zrejme nejaký alpynus - ov kamarát, to je vidno na prvý pohľad. Stačí si pozrieť tvoj profil a hneď rozumný človek si urobí o tebe mienku(že zbohom, zbohom zdraví rozum). Radšej to tu nerozpisujem, lebo za tie slová by mi určite zrušili účet, len sa čudujem. že ten tvoj ešte nezrušili a podobných ako si ty.
@stage Tak ako ti vyvrátiť, že to ej stupienok k ťažším drogám ? .... A že to nezvýši kriminalitu ?
Asi tak, že si pozri dokument the union a tiez an youtube legalizacia drog.
Totiť v súčasnom stave nášho zákoníka je ťažšie zohnať alkohol či cigarety než marihuanu, cez 90% ľudí vo vezení sú iba užívatelia a Nvm kolko nieco do pet ci do styri percent z uzivatelov marihuany niekedy skusilo alebo uziva nejake tvrdsie drogy.
Ak chces vediet viac odporucam The union dokument ak chces poslem link.
Aj an ten druhý.
Ou a mexiko vzhĺadom na "efektivitou" a úmrtnosťou tohto systému uvažuje o legalizácii.
Niekedy je dobré zostať kľudný, nereagovať unáhlene a radšej porozmýšľať a prezentovať svoje názory s nadhľadom a vtipom, nemyslíš?
Moj zdroj:
» www.sme.sk/c/5499996/expre...
Prečo by to s drogami malo byť inak? k marihuane patrí partia, v partii sa vždy nájdu jednotlivci, ktorí navrhnú niečo nové. Lenže drogy stoja dosť peňazí, kde na ne zobrať? Proste, zaujíma ma tento problém viac zo sociálneho ako z medicínskeho pohľadu.
Píšem to preto, že kamošovi feťáci v priebehu 4 dní vykradli dva krát reštauráciu.
v nás hulí cca 15% mladých a to ešte podceňujem
Iba toto sa ti tu snažím vysvetliť.
Plus myslím, že keď je niekto hajzlík tak nejde o to čo užíva, ja som zasa minule bol v Brezne v jednom obchodíku a tam akurat prichytili nejakeho chalana, mal okolo 15, ako kradol flasku vodky.
To je o ľuďoch, z ekonomického hľadiska by na trhu pribudla nová komodita,
nový druh liečiv(aj keď tuším ze v nejakej diskusii politickej sa nejaka politicka branila faktom ze lieky s obsahom thc su na slovensku dostupne, no aj som o nich ani len enpocula ani ich este nevidel tak nvm) a Tiez by kleslii zisky dealerom, mozno az zanikli lebo yb nemohli konkurovat komercnym produktom.
Bola by vacsia kontrola and tým komu sa predáva(v sucasnosti je naozaj lahsie zohnat marihuanu ako ciagrety ci alkohol neplnoletým) a v kaviarni by ti len ťažšie ponukli k trave piko ci koks. To je proste fakt. Plus staly uzivatelia by si pestovali cize... Kriminalita by aspon z tohto hladiska naozaj klesla.
Vo väcsine krajin kde legalizovali ci dekriminalizovali hlasili pokles kriminality, vynimkou ej snad len Holandskou, ktore ma polku svojho turistickeho ruchu zalozeneho an trave cize sa mi od nich zda trocha divne stazovat sa na turistov, to je ako by si mal obchod a stazoval sa ze ludia u teba chcu nakupovat.
PS: Prepac ze nedodrzujem diakritiku som na ntb a nie som zvyknutý na klávesnicu.
A mám pocit, že marihuanu a kokaín stihli už oveľa viac rokov dozadu, len teraz sa ešte posunuli hranice.
» www.nytimes.com/2009/08/21/worl...
Nie je pravdou, že k marihuane vždy patrí partia. Podľa viacerých štatistík jedna tretina konzumentov sú individuálni užívatelia. Ale späť k meritu veci.
Nejak nerozlišuješ medzi jednotlivými druhmi drôg, medzi ktorými je obrovský rozdiel. Jednak vo vlastnostiach, a dvak aj v ľuďoch, ktorí ich konzumujú.
Zrejme sa zhodneme v tom, že problémoví dobrodruhovia sú tí, ktorí majú v obľube substancie ako heroín, metamfetamín a podobne. Tieto drogy majú úplne iné vlastnosti než marihuana, čiže rozhodne to nie je ďalší stupienok, ale odlišné schodisko.
Nepopieram, existujú ľudia, ktorí fajčili naprv konopné kvety, a potom sa dali na opiáty alebo iné dobroty. Avšak tvrdenie, že za ich novú závislosť môže marihuana, je dosť veľké nepochopenie princípu kauzality. Marihuana im možno bola medzizastávkou. Ak by neexistovala, cestu k tamtým látkam by si tak či onak našli. A ak by čiste teoreticky neexistovali žiadne látky pozmeňujúce vedomie, tak tí, čo sú teraz závislí na nejakých drogách, by boli aj tak problémovými občanmi. Len by ich primárnym cieľom neboli drogy, ale nejaká iná hlúposť, kvôli ktorej by kradli, vraždili, podvádzali,...
Problém nie je v drogách, ale v ľuďoch.
A fajcili by ti ktori fajcia len preto ze ej to zakazane a pripadaju su ako gangstri ?
@3mm tu súhlasím so ssnehulienkou @73 ! myslím, že o voľnom predaji marihuany sa u nás zatiaľ vôbec neuvažuje. vravíme tu o dekriminalizácii, nie o voľnom pestovaní trávy, v ľubovoľnom množstve, kýmkoľvek a kdekoľvek sa komu zachce.
To by boli asi všetky triedy preplnené nahulenými žiakmi, či fabriky nahulenými robotníkmi!
(Samozrejme, že plnohodnotný život sa dá viesť aj bez marihuany, veď je to v konečnom dôsledku iba pominuteľná hmota.)
Avšak nemyslím si, že prirovnanie k pandorínej skrinke je vhodné. Každý užívateľ tvrdej drogy zrejme mal nejaký dôvod k tomu, aby ju užíval. A tie dôvody sú zhruba vždy také isté, bez ohľadu na to, či existuje alebo neexistuje rastlina zvaná marihuana. V tejto úvahe sa možno dá ísť aj ďalej - myslím, že tí, čo začínali s konopnými kvetmi a neskôr prešli na narkotiká alebo iné polojedy, konzumovali marihuanu kvôli dôvodom, ktoré pracovne označím písmenom "A". Konzumovali konzumovali, očakávania samozrejme zostali nenaplnené a je dosť možné (priam až vysoko pravdepodobné), že presne kvôli tým istým dôvodom A presedlali na iné substancie, ktoré ich potreby lepšie ukojili. Myslím, že v týchto prípadoch je marihuana len nepodarená medzizastávka, žiadna vstupná brána. "Pandorína skrinka" je v ľuďoch, nie v rastlinách.
Ja som sa stal priateľom konopného kvetu kvôli úplne iným dôvodom, a zrejme preto nie som konzument tvrdých drôg. A takých ľudí je výrazná väčšina : )
No s tými žiakmi , o učiteľov by soms a skor bal to by boli hodiny .
Lordkokotovi sa neoplatí nič písať, lebo ten tu bude kopírovať obrázky do bieleho rána, no proste lordkokot.
Aj alkohol by mohol byť zakázaný, a cigarety tiež. Sú to najhlavnejšie dôvody predčasných úmrtí. Marihuana možno neničí telo, ale ničí mozog a psychiku, robí z neho doslova špongiu. Tak nech sa páči.
@alpynus
---
to mas podobne otazky, ako "preco existuju atomove bomby, preco dopusti to ci ono, preco sa da syntetizovat droga a tak dalej"
za 1. co ja viem, tak konope sa vyuzivalo na tvorbu tkanin a inych veci.. robilo sa z toho oblecenie a dalsie uzitocne veci..
!!!ale prisiel clovek a zacal z toho syntetizovat nieco ine..
(podobne to mas povedzme i s makom a opiom. mak ako taky ti myslim v makovom kolaci a podobne nepride nic "zle"
opium je vsak uz brane ako droga)
takze otazka nie je PRECO BOH STVORIL ale preco to CLOVEK SPOTVORIL
to fakt vsetci co hulia trpia bolestami? lebo mne pride akoby najvacsou bolestou bol zivot a oni sa rozhodli miesto zitia ho akosi obehnut okolo..
ano je to aj o tom ze jedni vravia inym co robit..
ale to mas rovnako i s vrazdou a volnym zabijanim bitkami a nasilim.. ci to ti nevadi ze je zakazane??
spociatku tu bola anarchia.. kazdy za seba.. zsitilio sa ze clovek sam je prilis slaby.. zacali sa formovat nejake utvary a teda ludia odovzdali cast svojej suverenity v prospech tych spolocenstiev..
a teda v podstate boli obmedzovani..ale vyhovovalo im to, lebo to ze boli sucastou im cosi zarucovalo co si sami nedokazali vydobyt..
dnes sa na to akosi zabudlo a kazdy chce byt len slobodny a robit vsetko..
na druhej strany vyzaduje od spolocnosti to dobre, co mu vyhovuje, ale to "zle" prijat nechce..
takze skor to mi pride hlupe..
---
skus to brat celkovo nielen hladat argumenty proti...
primarne pouzitie nebolo "len" medicinskeho charakteru, prepac ale co je na tom zle ? a hlavne nie je to o "obehnut" zivot, ale je to prijemny pocit.. nemozes sudit to, co si nikdy neskusil a iba podla tvojich subjektivnych pocitov/nazorov..
pozri ak si zapalim jointa tak skutocne nikomu zle nerobim, mozno iba ak sebe, kedze si poskodzujem pluca.. bitky, vrazdy, nasiela.. alfa a omega, to je uplne zcestne a nepodstatne co pises..
presne ako pises, ludia chcu byt sucastou tej slobody, ktoru si popisoval..
o com prosimta pises v odseku "dnes sa na to akosi zabudlo a kazdy chce byt len slobodny a robit vsetko..
na druhej strany vyzaduje od spolocnosti to dobre, co mu vyhovuje, ale to "zle" prijat nechce.." ???
ja to celkovo beriem, tie argumenty praveze hladas ty
vzhladom k poctu mojich priatelov sa mi mb zaplna dost rychlo a to ze som si vsimol tvoju reakciu na mna (a skrz nu som sa dsotal k @alpynus ) bola len nahoda, ze si mi zasvietil na vrchu..
a netusim kde si mal ty inde zaujem diskutovat so mnou..
co si ja spominam tak ty si "mna spominal" zatial len ked si chcel podpichnut to si i zavital ku mne
za prve LUDIA sa doholi, ze budu nejako zit..
zoskupili sa do spolocnosti.. ta rozhodla, ze sa to zakaze, lebo to neprospieva jednotlivcom a tym padom ani spolocnosti..
teraz zrazu si niektori povedali.. ze toto sa im nepaci a chcu to zmenit..
avsak bola to spolocnost ktora sa zhodla (tym ze svoju suverenitu poskytla organom na jej cele)
na druhej strane ak sa ta spolocnost rozhodne, ze as to ma povolit.. pravo na to ma.. ale ja nemam ten pocit, ze by tu momentalne panovala taka nalada..
Co je lepsie? Kupit vodku za 10 € 0,7 l z ktorej sa opiju dvaja (mozno), ale si kupim jednu šišku - študentsky pytel - za 3, 50 € z ktoreho sa zhulime mozno aj 4 (priklad). Marihuana je omnoho narocnejsia na vyrobu ako alkohol. Alkohol vyrobis z hocicoho. Chlieb, ovoccie a pod. Marihuanu nie. Toto je dalsie plus pre alkohol.
Ono porovnava sa tu neporovnatelne. Nebavme sa o tom co je lepsie a co horsie, ale co je menej nebezepecne pre spolocnost. A alkohol je metla ludstva, ze? Tak sa mu hovori. Marihuana je co? Aky ma privlastok? Otupenost? Je to normalny sprievodny jav ako u alkoholu to, ze sa dogrcas alebo ti je zle.
V pripade casteho fajcenia prichadza otupenost, ktora je normalna akonahle prestanes tento jav zmizne.
Poprosim zucastnenych aby nehovorili o marihuane ako o najvacsom zle, ked ju nanajvys citili zo schodov, kde ju fajcili 15 rocny chlapci.
S marihunou je to take iste ako s alkoholom co tyka mody. Mladi ludia ju fajcia kade tade hocikedy preto lebo to je super a to iste s alkoholom. Pije sa vsade lebo sa to proste robi. No stale tu je ista skupina ludi a myslim, ze je vo vacsine, ktora berie marihuana ako pozitok. Pre mna je relax ak si raz mesacne kupim pytel a sfajcim sa a posedim s kamosom na balkone a kecame, smejeme sa (smiech je zdravy). Je pre mna pozitok ak si nalejeme strik a rozpravame sa (alkohol v malom mnozstve je zdravy).
Snad niekto pochopi co tym chcem povedat.
Takto sa spýtam, kto z SaS je užívateľom marihuany?
A kde Sulík priznal, že si marihuanu občas dá? ...
(A len tak, aby som ti nemusel neskôr vysvetľovať, že nerozumieš písanému textu, tak tu je to, čo si asi myslel - Sulík sa priznal, že marihuanu skúsil v Holandsku
» www.sulik.sk/index.php?secti...
)
@n0win0u ti napísal, že píšeš zcestne dosť oprávnene a zrejme mal predovšetkým na mysli tvoj výňatok o zabíjaní a násilí ...
Ide o to, že tieto veci sa priečia rozumným a všeobecne rozšíreným axiómam dnešnej spoločnosti - sloboda a tolerancia ...
Užívanie marihuany sa tomu ale neprieči ani zďaleka, takže takýto príklad nie je na mieste ...
A drogy sú zapeklitá vec, tak teraz sa im pokúsim vyhnúť a reagovať na tvoju myšlienku o moci zverenej vyššiemu orgánu čisto všeobecne ...
Ja len k tomu, či považuješ za správne, ak takýto orgán rozhoduje o niečom, čo sú čisto osobné rozhodnutia človeka a spoločnosť prakticky nijak neovplyvňujú? ...
Ak si to myslíš, tak len dopredu pridám poznámku - Akokoľvek je tvoj názor takýto, toto nie je odpoveď pre človeka, ktorý protestuje proti rozsudku vynesenému takýmto orgánom, pretože ten rozsudok jednoducho môže byť vadný ...
Pripadá mi to trošku ako povedať človeku, ktorý sa sťažuje, že sa rozkrádajú štátne peniaze, že sa v spoločnosti zvolil systém, kde so štátnymi peniazmi narábajú ľudia, ktorým dali občania moc to robiť ...
Proste niečo samozrejmé a majúce v konkrétnej problematike nulovú hodnotu ...
@tunidlo palec hore !