Šupák ako prezývka, ktorú ste vymysleli? Tak teba som buď stretol ako krpaté decko, alebo si mimo
Minule sa na frajerkinej prednáške pýtal pán docent, že v akom význame dnešná generácia používa toto slovo, lebo za jeho čias to bolo pozitívne označenie.
@method no bratu ak si si ho nedal rovno patentovať dostaneš hrubý kokot, môžeš už len založiť takéto fórum typu "I invented internet before it went mainstream"
od detstva poznám slovo šupák vo význame trhane oblečeného človeka, mama mi to vždy hovorila. a starká to pomenovanie používa odvždy, čo si pamätám, keď ohovára ľudí.
nemáš veľmi špinavé zrkadlo od toho, jak sa tam moc bozkávaš?
Krátky slovník slovenského jazyka 4
4., doplnené a upravené vydanie. Redigovali: J. Kačala – M. Pisárčiková – M. Považaj. Bratislava: Veda 2003. Úvod k tlačenej verzii (PDF).
šupák -a mn. -ci m. hovor. pejor. trhan (význ. 1), tulák (význ. 1), otrhanec;
pren. neporiadne oblečený človek;
šupácky príd. i prísl.: š-e spôsoby;
š. oblečený
Pravidlá slovenského pravopisu
3., upravené a doplnené vydanie. Red. M. Považaj. Bratislava: Veda 2000. Viac informácií.
šupák -a mn. -ci m.; šupácky príd. i prísl.
a hej, je mi jedno, že tam je iný význam, dokazuje to, že si slovo nevymyslel ani neobjavil, maximálne si tak mohol vymyslieť nový význam, ale tam mám tiež argument, že: "si kokot a nechce sa mi to hľadať v etymologickom slovníku"
@blackrisq vaša odpoveď bola zaradená do žrebovania o najtrapnejšiu odpoveď. Tento rok to bude ale veľmi ťažké, pretože je silná konkurencia @matwejo vlasáč bez monitora @etelnair viac než trápny @spiralfaust drzý chlapček @method ten čo objavil internet @waagbistritz69 snaží sa byť vtipný @grietusha prerezalý jazyk
Žrebovanie začne o 10 minút
A výťazom sa stáva @etelnair.
Gratulujeme. Vyhrávate týždenný pobyt na psychiatrii. K tomu celkom grátis označenie Šupák na celý život úplne zadarmo. No nie je to super?
Ale bolo to tesné. Len niekoľko 10 hlasov menej malo naše milé dievčatko @grietusha
@neverendingsmile ja som len podotkla že ho použivame ale to že si ho vymyslel ty je podla mna kravina to slovo použivala ešte moja neboha prababka a predpokladam že nemas viac jak 80 rokov
@peacexp no veď Áno ale nemohol to podotknúť každý tak ako ty? Všetci tu nadávajú a vysmievaju sa... napriek tomu že som na začiatku napísal ako sme to slovo vytvorili. Prečítaj si to ... od slova Kapuš (hokejista). Je mi jedno čo si myslíte. Ja som to slovo nepočul, kým sme ho nevytvorili. Chápeš. Nevravím že už nebolo....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Minule sa na frajerkinej prednáške pýtal pán docent, že v akom význame dnešná generácia používa toto slovo, lebo za jeho čias to bolo pozitívne označenie.
tak to zas hohó, koleso som objavil ja.
a minule, idem si tak po ulici a pozerám, že v dnešnej dobe má koleso už skoro každé auto.
V živote som to predtým nepočul....ale tak možno to niekto vymyslel už skôr.
aha
tvoja sebadovera mi prerazila monitor, thanks ...
a pre tvoju info tiez to uz moj 95 rocny starky zamladi pouzival
@matwejo slaby monitor máš....a keď mi to dokážeš tak budem rád
nemam na to chut, niesi mi sympaticky ...
btw » slovnik.azet.sk/pravopis/slovni...
kde to ty dokazujes?
ja som to pocul na vlastne usi, pocul to aj @8 a @1 atd.
btw:
od detstva poznám slovo šupák vo význame trhane oblečeného človeka, mama mi to vždy hovorila. a starká to pomenovanie používa odvždy, čo si pamätám, keď ohovára ľudí.
nemáš veľmi špinavé zrkadlo od toho, jak sa tam moc bozkávaš?
4., doplnené a upravené vydanie. Redigovali: J. Kačala – M. Pisárčiková – M. Považaj. Bratislava: Veda 2003. Úvod k tlačenej verzii (PDF).
šupák -a mn. -ci m. hovor. pejor. trhan (význ. 1), tulák (význ. 1), otrhanec;
pren. neporiadne oblečený človek;
šupácky príd. i prísl.: š-e spôsoby;
š. oblečený
Pravidlá slovenského pravopisu
3., upravené a doplnené vydanie. Red. M. Považaj. Bratislava: Veda 2000. Viac informácií.
šupák -a mn. -ci m.; šupácky príd. i prísl.
Piiip.. No mila gretuša tvoja odpoveď bohužiaľ nebola správna...a tak odchádzaš domov s nulou...ale zatlieskame jej...snažila sa o vtipnú odpoveď
tu je záznam z dvestoročného Bernolákovho Slowára
a hej, je mi jedno, že tam je iný význam, dokazuje to, že si slovo nevymyslel ani neobjavil, maximálne si tak mohol vymyslieť nový význam, ale tam mám tiež argument, že: "si kokot a nechce sa mi to hľadať v etymologickom slovníku"
šupák, župák: pobuda. Je název od toho, že byli
posíláni ,,supem" (postrkem) do své obce?
a ja hovorím:
SCIENCED, BITCH!
@matwejo vlasáč bez monitora
@etelnair viac než trápny
@spiralfaust drzý chlapček
@method ten čo objavil internet
@waagbistritz69 snaží sa byť vtipný
@grietusha prerezalý jazyk
Žrebovanie začne o 10 minút
Šupák používal môj dedko odkedy tvoja mater ešte nevedela o svete. Dal si mu nový význam, to je tak všetko.
Choď do jazykovedného ústavu keď máš pocit, že je to tak, ako hovoríš. Myslím, že sa nad tvojou jebnutosťou dobre zasmeju.
Gratulujeme. Vyhrávate týždenný pobyt na psychiatrii. K tomu celkom grátis označenie Šupák na celý život úplne zadarmo. No nie je to super?
Ale bolo to tesné. Len niekoľko 10 hlasov menej malo naše milé dievčatko @grietusha
fkin trolls everywhere
@obliviate nie som si istý, ale asi sa tak vravelo svalnáčom, čiže možno niečo ako makač. Ale fakt si nie som istý...
inak, strašne sa smejem na takýchto ľuďoch, čo akože nejaké slovo vymysleli a na všetkých vravia ako opakujú iba smiať sa dá