(nazov cisto preto aby som pritiahla pozornost
a tu je to: clovek by dostal svoj rajon(zopar ulic), ktory by musel udrziavat cisty bez odpadkov, cize ich zbierat z toho uzemia, rovno triedit podla moznosti a za to by dostaval peniaze.
ludia by ziskali pracu a ulice by boli cistejsie.
problems: kto by to platil: mesto aspon z casti? nejake prispevky charita? hmm
no a od vas cakam asi najskor nejake nazory skusme spolu nieco taketo vymysliet a "zlepsit slovensko"
@thunderstorm chod dokelu! vravim, ze ten nazov je len preto aby na to aspon niekto klikol a cakam ze sa tu rozvinie nejaka debata a ta povedie k nejakemu rieseniu/napadu zrealizovatelnemu
lol, veď kde žiješ? sa choď niekedy poprechádzať na ulicu a zistíš, že takéto dačo je buď riešené verejnoprospešnými prácami alebo to vychytávajú kadejaké občianske združenia mestá sú podla mňa dosť žgrlavé aby dávali bezďákom nejaké mince za to, že budú zbierať na ulici špaky..
@thunderstorm všimla som si, že po ulici behajú občas podajakí ľudia a upratujú..ale všimla si si ty, že to moc nefunguje? lebo ja hej..táákže je určite niekde "na trhu" medzera ktorá sa dá nejako vyplniť a na všetko sa dá prísť keď sa chce.
to je celkom otázka toho, kde bývaš. sú lokality, kde by skurvene trebalo tieto veci riešiť, napríklad mlynská dolina v BA. na zastávke za tým múrikom je taký humus, za chvílku tam máme čiernu skládku... a to je zásluha študentov, čo tam žijú, tak by som to riešila ako tresty pre ľudí, ktorých chytia robiť nejakú pičovinu (napríklad fajčenie na izbe - dostaneš podmienku alebo upraceš okolo intrákov)
v centre mesta nejaké skrášlovanie riešia vyššie spomenuté združenia - upratujú, sadia kveciny, malujú ploty, kochlíky a lavičky.. špaky a smeti po meste väčšinou zbierajú ľudia odsúdení na verejnoprospešné práce. a nepovedala by som, že to nefunguje, asi je nerealizovateľné postaviť na každé námestie človeka, ktorý tam bude striehnuť a poláme ruky každému, kto bude robiť bordel.. len máme ten problém, že tieto tresty sú u nás udelované len veľmi výnimočne.
a tiež vidím problém v tom, že ľudia sú nevďačné havädá a keď niekto urobí niečo pekné pre svoje mesto alebo komunitu, tak to v lepšom prípade opičujú (zelená hliadka postavila pod rozhlasom oddychovú zónu a ľudia sa začali sťažovať, že nemajú kde parkovať, že lavičky a kvetináče z paliet sú nechutné a že oni to tam nechcú ) a v horšom zlikvidujú (ako dlho vydržali kresby v podchodoch a na zastávkach MHD? lavičky a smetné koše v parkoch?) ludia sú kokoti, to si nepomôžeš
ja osobne sa najviac prikláňam k tým verejnoprospešným prácam
@thunderstorm mne je vždy az do placu ked vidim ze pribudne nieco nove, pekne, nieco sa prerobí, postaví pre nás a o dva dni je nová budova posprejovana nezmyselnymi pismenami, koše rozbité a rozflakane po polke mesta a tak dalej a je mi z toho strasne smutno ze su ludia takí sprostí a nie ze by boli rade ved predsa je to aj pre nich a oni to radsej znicia, ze co z toho maju, nejaký dobrý pocit alebo čo?! A najhorsie je ze sa s tým nedá nic robit
Na mája postavili máj ktorý ma stát do konca mesiaca tusim a oni ho na druhy den vnoci spília. Z vianocneho stromu pokradnu ozdoby alebo ho tiez uz raz zotali... Ani sa necudujem ze mesta vseobecne sa nejak nemaju ktomu nieco pekné a proapesne pre ľudí robit
ale veď taký neporiadok je iba na východe v cigánskych dedinách a v blave, to nech si rieši Kiska, ten ľudomil, humanista strkajúci sa do riti amikom a teraz už aj dalajlamovi...
kotleba riešil poriadok a čo s ním zrobili, odpísali ho v parlamente a všetko mu zakázali, tu sa jedná o život ľudí, aby mohli slobodne chodiť po uliciach a smeti nech riešia starostovia a primátori miest, oni za to beru prachy..
ty sa postav do stredu námestia, zober megafón a vykrikuj, že prečo sa nestaraju o poriadok a zavolaj si aj tv stanice, aby to všetci na slovensku videli, ináč sa to nedá..
@thunderstorm k tým ľuďom: rozdelme ich na tych, co sa daju presvedcit dobrovolne, uvedomia sa a polepsia sa a na tych co su dementni a nechcu lebo si myslia, ze robit poriadok, triedit, atd je kktina.
co tak vyuzit to, ze ludia su tupi? pouzit ich samych proti sebe... na nete je vela drblych clankov typu ...ti co dlho spia su kreativnejsi, ...ale skor som myslela este vacsie primitivnosti len mi nenapadne nic teraz... takze s tym suvisiaci napad: pustat do sveta nezmysly v zneni: ludia ktori recykluju su sexi! chcete rychlejsie zbalit babu? triedte odpad, pojdu po vas ako dive! vyuzit to, ze ludia su ovce.. pripadne nejaku taku svetuprospesnu cinnost ako je triedenie spravit nejakym sposobom hit z nej: hashtag triedim napriklad.. a hned by mohli pribudnut osoby, ktore by s tym zacali.... ved vid aj bezglutenove veci /veganske: vela ludi to hadam robi len preto, ze je to moderne (smutne ze maju taky dovod ale aspon to robia!)
@marcello111 aj u nas je bordel po uliciach vsade a to som uplne na zapade ciganov tu je milion a celkovo ludia su tu spiny ci uz v spravani alebo v znecistovani okolia no ale inak suhlasim ze to je vsetko blbost co pise zakladatelka fora to je len slnieckarsky pohlad na svet ale nechape ze proste tu je vsetko na kkt nikto neriesi taketo veci a chudakov nechaju skapat na ulici nikto im nepomoze ani nic vsetko je to len tak akoze aby sa nepovedalo nejake notabene a kokotiny
Inak sak taketo veci robia ludia z VPP alebo normalne smetiarske firmy aj ked je to tak ako to je no lebo poslu dvoch ludi polku mesta vycistit a to sa samozrejme neda ani ked sa poseru takze to je tak nikto na nic neda peniaze nezaplatia viac ludi no a akoze ano v idealnom svete by to fungovalo vsetko super chudaci by si pekne pozbierali odpadky dostali peniaze a vlastne ludia by ani ziadny bordel nerobili vsade by boli kose na kazdej ulici aspon 3-4 a kazdy by to poctivo do nich hadzal a vlastne sak ziadny chudak by ani neexistoval v tom idealnom svete ale obavam sa ze nikdy nic take tu nebude ! Prepac nechcem aby to znelo nejak tak ze na teba utocim ja len pisem ako to vidim ja a ze mi pride tvoja predstava dost naivna
@jezzybell hentaki su fakt hovada..na to najskor len policiu a potom tie pokuty a tresty..ale nie typu ze zacvakam a odidem ale vycistit vsetko po sebe a este aj po inych! ...
mame (mame stale?) preplnene vaznice: co tak miesto zatvarania ludi, vsetkych co sa daju(nie vrahov, mensie priestupky aj z inych oblasti nie len vandalizmu) posielat viac na tie verejnoprospesne prace (ale to viem ze uz je, ale asi v malom mnozstve? urcite je veela kriminalnikov, ktori sa este daju pouzit..)
uplne super reakcia, mna tesi ze neikto reaguje a hej, som teraz velmi nabudena a snazim sa na to pozerat optimisticky. a jasne ze clovek ma vacsinou chut sa na to vysrat lebo je to ako hlavou proti muru... ale ked bude vela hlav ten mur urcite po case spadne!!! a kde nepomoze sila mozno pomoze rozum, treba ten system prečúrať ked sa to da inde musi sa to dat aj tu! ...hen, trapny pochod proti zatvaraniu krciem..a tusim to pomohlo tak sa ludia zacnime biť o dolezitejsie veci
Tak som rad ze to tak beries ten moj koment no ja ti neviem ja niesom optimista a nemam ani odvahu nieco menit neviem ani svoj zivot zmenit nie este cely svet inak to zatvaranie krciem je dost zavazna vec pisem to ako pravidelny konzument alkoholickych napojov ale aj keby som nepil by som mal taky nazor lebo proste zatvorit bar,restiku,senk v turistickom centre hlavneho mesta to len v kocurkove je mozne
@torpedo08 ani ja neviem, zmena je tazka ale bavi ma snazit sa o to. to som dala priklad, tiez si myslim, ze to bola chujovina zatvorit restiky, ale ide tu o to, ze okolo vacsich veci, casto nie je taky rozruch a ze ak sa da hento zmenit, preco nie take odpadky. (lebo na tom nezalezi az tak velkemu poctu ludi, sama si viem odpovedat
@marcello111 okej, ti neprisposobivi...preco napriklad nemozu dostavat prispevok od statu za to ze triedia odpad?? ked uz mozu dostavat prachy za to ze ich deti chodia do skoly...a vraj ze tieto prispevky pre nich tvoria len male percento statneho rozpoctu. tak dalsie 1% prihodit na to, aby upratovali a triedili odpad trebars. mohla by to byt teoreticky motivacia pre nich..
@rici135 a prečo nie ?
Nechápem tu niektorých, napr na FB som v podnikateľských skupinách a bežne si tam ľudia- podnikatelia / živnostníci radia a vymieňajú skúsenosti. Ono ten nápad je minimum, tažšie je ho zrealizovať. Ja ti neporadím , lebo nemam ani paru o čom je reč ale na FB su niektoré skupiny kde by ti poradili.
vážne? kriminálnikov poslať na práce do mesta? si zošalela? a načo sú potom tie mreže vo väzniciach, azda preto, aby im skrášlili pobyt, čím viac ťa čítam, tým viac mi nepasuje k tebe ten vek, prosím ťa, čo to máš za nápady @omgporazima
prihodiť cigáňom? aby pracovali? oni akurát budú ešte viac robiť bordel, sami sebe tvoriť prácu a potom po sebe upratovať, zase na hlavu nápad, máš na viac @omgporazima
@savvym k tej poznámke o tom robení bordelu aby mali čo upratať a dostať za to prachy: myšlienka je taká, že človek dostane zaplatené za to, že to tam udržuje čisté, že je tam poriadok, nie "jendorazovo za to, že to uprace".. takže tým, že tam dá odpadky a uprace ich po sebe(musí, bo ak tam ostanú nedostane peniaze) si akurát spraví zbytočnú robotu.
ku kriminálnikom: nie je kriminálnik ako kriminálnik..asi že jasné, že vraha tam nepošlem zbierať papieriky (ako som spomenula v zátvorke)
a súhlasím, nič úžasné som nevymyslela (názov mal zaujať) , môj zámer bol rozvinúť diskusiu, v ktorej by sa možno mohlo prísť na niečo užitočné...
bohužiaľ nevydalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a tu je to: clovek by dostal svoj rajon(zopar ulic), ktory by musel udrziavat cisty bez odpadkov, cize ich zbierat z toho uzemia, rovno triedit podla moznosti a za to by dostaval peniaze.
ludia by ziskali pracu a ulice by boli cistejsie.
problems: kto by to platil: mesto aspon z casti? nejake prispevky charita? hmm
no a od vas cakam asi najskor nejake nazory skusme spolu nieco taketo vymysliet a "zlepsit slovensko"
lol, veď kde žiješ? sa choď niekedy poprechádzať na ulicu a zistíš, že takéto dačo je buď riešené verejnoprospešnými prácami alebo to vychytávajú kadejaké občianske združenia mestá sú podla mňa dosť žgrlavé aby dávali bezďákom nejaké mince za to, že budú zbierať na ulici špaky..
v centre mesta nejaké skrášlovanie riešia vyššie spomenuté združenia - upratujú, sadia kveciny, malujú ploty, kochlíky a lavičky.. špaky a smeti po meste väčšinou zbierajú ľudia odsúdení na verejnoprospešné práce. a nepovedala by som, že to nefunguje, asi je nerealizovateľné postaviť na každé námestie človeka, ktorý tam bude striehnuť a poláme ruky každému, kto bude robiť bordel.. len máme ten problém, že tieto tresty sú u nás udelované len veľmi výnimočne.
a tiež vidím problém v tom, že ľudia sú nevďačné havädá a keď niekto urobí niečo pekné pre svoje mesto alebo komunitu, tak to v lepšom prípade opičujú (zelená hliadka postavila pod rozhlasom oddychovú zónu a ľudia sa začali sťažovať, že nemajú kde parkovať, že lavičky a kvetináče z paliet sú nechutné a že oni to tam nechcú ) a v horšom zlikvidujú (ako dlho vydržali kresby v podchodoch a na zastávkach MHD? lavičky a smetné koše v parkoch?) ludia sú kokoti, to si nepomôžeš
ja osobne sa najviac prikláňam k tým verejnoprospešným prácam
kotleba riešil poriadok a čo s ním zrobili, odpísali ho v parlamente a všetko mu zakázali, tu sa jedná o život ľudí, aby mohli slobodne chodiť po uliciach a smeti nech riešia starostovia a primátori miest, oni za to beru prachy..
ty sa postav do stredu námestia, zober megafón a vykrikuj, že prečo sa nestaraju o poriadok a zavolaj si aj tv stanice, aby to všetci na slovensku videli, ináč sa to nedá..
co tak vyuzit to, ze ludia su tupi? pouzit ich samych proti sebe... na nete je vela drblych clankov typu ...ti co dlho spia su kreativnejsi, ...ale skor som myslela este vacsie primitivnosti len mi nenapadne nic teraz... takze s tym suvisiaci napad: pustat do sveta nezmysly v zneni: ludia ktori recykluju su sexi! chcete rychlejsie zbalit babu? triedte odpad, pojdu po vas ako dive! vyuzit to, ze ludia su ovce.. pripadne nejaku taku svetuprospesnu cinnost ako je triedenie spravit nejakym sposobom hit z nej: hashtag triedim napriklad.. a hned by mohli pribudnut osoby, ktore by s tym zacali.... ved vid aj bezglutenove veci /veganske: vela ludi to hadam robi len preto, ze je to moderne (smutne ze maju taky dovod ale aspon to robia!)
Inak sak taketo veci robia ludia z VPP alebo normalne smetiarske firmy aj ked je to tak ako to je no lebo poslu dvoch ludi polku mesta vycistit a to sa samozrejme neda ani ked sa poseru takze to je tak nikto na nic neda peniaze nezaplatia viac ludi no a akoze ano v idealnom svete by to fungovalo vsetko super chudaci by si pekne pozbierali odpadky dostali peniaze a vlastne ludia by ani ziadny bordel nerobili vsade by boli kose na kazdej ulici aspon 3-4 a kazdy by to poctivo do nich hadzal a vlastne sak ziadny chudak by ani neexistoval v tom idealnom svete ale obavam sa ze nikdy nic take tu nebude ! Prepac nechcem aby to znelo nejak tak ze na teba utocim ja len pisem ako to vidim ja a ze mi pride tvoja predstava dost naivna
mame (mame stale?) preplnene vaznice: co tak miesto zatvarania ludi, vsetkych co sa daju(nie vrahov, mensie priestupky aj z inych oblasti nie len vandalizmu) posielat viac na tie verejnoprospesne prace (ale to viem ze uz je, ale asi v malom mnozstve? urcite je veela kriminalnikov, ktori sa este daju pouzit..)
Nechápem tu niektorých, napr na FB som v podnikateľských skupinách a bežne si tam ľudia- podnikatelia / živnostníci radia a vymieňajú skúsenosti. Ono ten nápad je minimum, tažšie je ho zrealizovať. Ja ti neporadím , lebo nemam ani paru o čom je reč ale na FB su niektoré skupiny kde by ti poradili.
ku kriminálnikom: nie je kriminálnik ako kriminálnik..asi že jasné, že vraha tam nepošlem zbierať papieriky (ako som spomenula v zátvorke)
a súhlasím, nič úžasné som nevymyslela (názov mal zaujať) , môj zámer bol rozvinúť diskusiu, v ktorej by sa možno mohlo prísť na niečo užitočné...
bohužiaľ nevydalo