Zdravím, potrebujem spraviť factory reset na túto kraksňu- Hp compaq nx9020, je v tom XP samozrejme... všetky návody na nete, čo som našla, zlyhali a nemám k tomu notebooku nič, žiadny popis a podobne, už nemám čas sa tomu viac venovať. Má niekto nejaké n
@niktozaujimavy no normálne chcem vymazať všetky súbory, aby bol ntb ako predtým, keď ho kúpili.... F10 ani F11 ani žiadne F nefungujú, keď sa chcem dostať do toho nastavenia keď sa spúšťa počítač...
@dandybrendy počítače také nemajú, nemajú takú funkciu. na väčšine novších už ale existuje "inštalačná partícia", ktorá obsahuje všetko potrebné na takéto resetnutie. ak je to ale comp starší ako zhruba 3 roky, tak ju nemusí mať, možno ani novšie nemávajú, neviem.
ale proste ak nenájdeš toto, po spustení systému v "tento počítač" harddisk s inštalačnými súbormi, tak to nemá, a musela by si skrátka ručne preinštalovať systém.
@dandybrendy no v prvom rade sa jedna podla vsetkeho o bios podla tvojho opisu, dufam ze si si vytvorila recovery zalohu na dvdcka. do biosu sa standardne pri hp dostanes okrem F2 alebo del, najcastejsie ale esc to zabere urcite. potom daj load default bios a potom save and exit. nastav si dalsie veci zas v biose. boot podla toho ci mas to dvd s win, nech bootuje s dvd, cize first boot dvd rom. ak nemas a mas zalohu na disku tak musis ist cez recovery ak ma bios taku moznost.
ak nebudes vediet totalne sa dostat do biosu tak este existuje baterka ktora je v booku ale to len bud service manual alebo ak ju niekde zbadas bud je okruhla a moze byt pod touchpadom alebo je to valcek na dvoch kablikoch taky ciernocerveny ten odpojit a nechat tak 10 minut, aby sa vybili kondiky, a bios by sa mal resetnut samozrejme aj cas a datum. potom nemusis hladat nic v biose lebo standardne je boot nastaveny na dvd a potom disk. ale ak nemas win napalene tak asi nenainstalujes. mozes si inak stiahnut taky isty na nete napr ulozto predpokladam ze je to home cize taku hladaj a pouzi cislo na aktivaciu co mas odspodu notebooku ale ten ESC zabere uz nieraz som riesil.
@niktozaujimavy zalohu som nesprava lebo to ccem vsetko vymazat...mne ide len o to vymazat naraz vsetky programy a subory.... vyskusam to, co si poradil, dakujem
@dandybrendy ked chces vymazat programy a subory tak to je v systeme nie v biose, cize ked nemas a nechce sa ti system nahadzovat nanovo tak chod do ovladacich panelov a tam sa vrat na nejaky bod obnovenia z nejakeho totalne starsieho datumu, ale najjednoduchsie je stiahnut win nainstalovat nanovo a mas pokoj. nic to nieje a je to iste ked sformatnes disk ze bude tam len win.
@niktozaujimavy s tym bodom obnovenia som to skúšala, ale nedalo sa to nastaviť... to, čo si povedal s tým del a esc a f1 f2 nefunguje... neviem, či sa to dá spraviť na týchto starých.... lenže keď preinštalujem win, mne tam tie súbory ostanú a to nechcem....
@dandybrendy ako ti mozu ostat? ked dam naformatovat tak urcite neostane, to je ze zmaze cely disk, jedine ak mas viac diskov respektive rozdeleny jeden na viac. ale ked instalujes win tak je tam formatovanie a ked zmazes tak mozes nanovo davat popripade ak je rozdeleny tak zrus rozdelenie daj do jedneho a ten daj vytvorit ako disk C: a daj instalovat tie systemove mozes zmazat kedze budes davat na novo. urcite si disk nemazala pred preinstalovanim lebo by ti tam nemohlo nic ostat.
Neviem kde som pisala ze nemam win zalohu ale je pravda ze nemam a este som to preto neskusila... no asi to niekomu dam lebo si s tym neviem rady ale dakujem za pomoc neviem s tym robit je to stary pocitac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale proste ak nenájdeš toto, po spustení systému v "tento počítač" harddisk s inštalačnými súbormi, tak to nemá, a musela by si skrátka ručne preinštalovať systém.