Dajme si súťaž!
Účastníci súťaže môžu pridávať zákony, voľné parafrázovanie a/alebo výklad zákona, ktorý považujú za najjebnutejší. Potom spravím anketu k fóru, a tam budeme hlasovať za najjebnutejší zákon, ktorý ste pridali. Víťaz dostane pusu od Mia246
Pridám ja: Zákon pojednávajúci o domácej výrobe liehovín. Ja si nazbieram ovocie, dám ho vykvasiť, ale pálenie doma je ilegálne. Teda, musím ísť do pálenice, tam mi to vypália, samozrejme nie zadarmo. Všetko ide na moje náklady. Avšak, pozor! Za maximálne jebnuté považujem, že z daného liehu musím zaplatiť ešte daň, aj keď je to pre vlastnú spotrebu. Technicky, je to to isté, ako keď si nazbieram vlastné paradajky, spravím si pretlak, ktorý zjem a musím štátu zaplatiť daň za to, že som zjedol vlastný pretlak.
podľa mňa je pekne jebnuté, že pokiaľ si ty vinníkom dopravnej nehody, tak môžeš 5548858794 krát zmeniť výpoveď ...môžeš klamať, ojebávať, vymýšľať ...a nikto nič nezmôže, žiadne krivé svedectvo...proste môžeš chodiť každý deň ako na klavír meniť svoju výpoveď ..t
@mia246 ved to aby si vedela, ze na teba myslim ... chcel som najprv napisat, ze sa moze dostat blizsie k tvojmu srdcu ( » birdz.sk/rocafella/obraz... ) ale nahodou by som to vyhral ja a nezvladol by som to ...ale nie, skutocny dovod bol, ze v popise fora je obmedzeny pocet pismeniek, a priblizovanie k tvojmu srdu sa tam nezmestilo
podľa mňa je najjebnutejší zákon ten, že pri odhlasovaní auta musí byť prítomný aj kupujúci (do teraz to bolo tak, že stačilo, keď predajca odhlási...). Vodiči pochopia.
pridávam zákon:
na slovensku je zakazane pouzivať detektor kovu(ako to vidime v niektorych filmoch co hladaju peniaze na pláži) a ak si vybaviš specialne povolenie, možeš ho použivať len na urcitých miestach ale aj ked nieco najdes, tak to musis nahlasiť úradom, takze nič si nemozeš nechať podla zákona.
Pokial máš quadkoptér/drona, tak ich nemožeš používať pokial si nevybaviš špecialne povolenie a zaplatit kurz co stoji 600€ a potom kazdy rok si to mozeš predlzovaž sa mi zda ze za polovičnu cenu aby si vobec mohol lietať s dronom. A náhodou pokial by si tam mal aj kameru, tak musis si cez úrad vybaviť povolenie aby si mohol nahravať/fotiť a ak odfotiš niekoho, alebo jeho majetok/pozemok a musis mat súhlas od toho človeka ze vobec možeš nahravať na jeho územi, inak je to považvané za trestný čin.
(ale tie male bytové drony nemusis registrovať ani platit za to aby si s tym lietal.)
@mefistofel srsly? ja keď vidím tie české opice jak nám behajú po kopcoch s detektormi.... a nikto to nerieši, nikto nevolá políciu..a tomu ver, že nemajú žiadne povolenie podľa mňa
a čo sa týka toho , že si nič nemôžeš nechať..ako odovzdať to musíš ale ako nálezca máš právo na niekolko percent z toho ..neviem presne kolko teraz
@mia246 mozno majú povolenie. Hlavne tu ide o historické predmety prevazne, keď najdes nieco tak musis pockať na archeológa ci niekoho podobného. Pokial sám ten človek nie je z tejto oblasti a potom oni si to kategorizuju atd.
ale áno je zakazane pouzivať detektor kovu na slovensku. Ale pravdepodobne ani policajti ani ludia takéto nieco nevedia tak to neriešia
@mefistofel "tak to musis nahlasiť úradom, takze nič si nemozeš nechať podla zákona. "
Pri veciach vacsej hodnote je to tak aj na zapade, neboj sa, nikto ti nedovoli odist s historickymi artefaktmi.
Ak sa dobre pamatam, taki lakomi boli ti, co nasli Kosicky zlaty poklad. Rozobrali si ho a tak skoncili v base pri pokuse ho predat. Keby to oznamili, tak dostanu aspon urcitu cast v peniazoch ako nalezne.
@mefistofel no keby som nevidela tie tlupy čechov ako si z našich lesov odnášajú lopatky z 2.svetovej vojny , prilby , náboje a podobné veci .. tak by som tomu zákonu možno aj verila
napriklad nedavno bol podany navrh na zakon ktorý nastastie nepresiel... kdh a spol dali navrh ze zena co pojde na interupciu tak nech pojde do vezenia na dozivotie, potom tam bolo dalej, umelé oplodnenie bolo 5rokov. Pokial by zena potratila tak by bola vyšetrovaná, ci nahodou nepotratila zamerne(chudák zena, stati dieta a ešte by mala byť vysetrovaná) atd, bolo ta toho ešte viac.
Toto može napadnúť a dať ako navrh na zákon jedine chorého človeka!
"v prípade neoznámenia trestného činu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, neplatí to však v prípade neoznámenia každého trestného činu, musí ísť o trestný čin s hornou hranicou trestu odňatia slobody v trvaní najmenej desať rokov. "
@rici135 presne tak ale neskor, ked to bude tak, ze sa nebudem v aute vozit len sam aj to len do roboty.. ked budu rodina decka a tak.. tak by som chcel civic tourer... ale do roboty asi aj taketo nieco male
inak co sa týka toho alkoholu, ten zakon je uz dlhsie, ako ked si ho vypáliš tak ze ti na to neprídu tak možeš aj sám doma , ale áno je to svinstvo, takto okradat normalnych ludi... Ale ten zákon samozrejme má tiež chyby , pokial máš víno a to vino destiluješ, tak v tomto prípade nejde o porušenie zákona
ked si kupis na firmu trebars auto s tym ze mas odpustene dane z neho, tak pri zmene vlastnika auta musis zaplatit tu dan - ale za zmenu vlastnika sa berie aj ked ti ho ukradnu.
a este su super tie marodkove veci, ze musis byt cely cas doma, ved ak je clovek PN trebars po uraze, alebo je chory ale ma lepsi den, tak preco nemoze byt aspon nejak aktivny?
fuha je tu toho moc som vymlety prepity takze nechce sa mi to citat dostal som sa po koment od @mefistofel a to je pekna kktina to mas pravdu s tym detektorom kovu
inak mna nenapadne nic teraz ako hovorim som vymlety a dedko ja som sice notorik ale palit by som si netrufal bal by som sa ze oslepnem no ale to ze musis zaplatit dan za to ked si das nieco vypalit je dost blbe
@rocafella ak ma trebars zlomenu ruku/nohu tak vela zamestnani robit nemoze, a clovek ktory sa trebars zotavuje z choroby a je este slaby moze zvladnut jednoduchu fyzicku aktivitu, ale nie 8 hodinovu pracovnu dobu
najj. zákon?
povolil by som pestovanie marišky, predaj tých zakázaných svinstiev, nech sa to predáva všade aj v stánkoch an noviny a tak padnu máfie a dileri...
vodičské nech dávaju od 15 rokov a diskách nech je povolený alkohol a hulenie...
jedine týmto spôsobom zachránime ľudské životy a dame dovi zlým zákonom...
Vitaj vo svete, kde sa platí aj za kyslík,
realita, ktorej nevieš oponovať čistý.
Vo svete, ktorý zasie*a pľúca,
daruje ti ideály, kroté potom rúca.
Vitaj, toto je skutočná story
o živote, ktorý sa mi zdá nejaký chorý.............
Dedko a vies jak funguje spotrebna dan z liehovin? Je to pevna suma tisic daco na hektoliter stopercentneho liehu. Cize nejakej 52ky vyrobis 1000 l a pocitas si dan=sadzbax0.52x10 hl. Ale vsak ZMIESAVACI OBJEM doprdele Toto ma velmi trapi.
A ze DPH na predmety spotrebnej dane sa pocita z ich ceny vratane spotrebnej, to je jebnutost nad jebnutost.
Ale aj colnicke zakony su totalne bullshity vychadzajuce z nepochopenia ekonomie. Vlastne kazdy politicky zakon nevychadzajuci z prirodzeneho prava je arbitrarna picovina.
Ja by som zrušil ten, v ktorom sa píše, že keď zoberieš stopára, alebo hocikoho do auta, a nechtiac nabúraš, tak ťa človek ktorý sedí v aute môže udať....
Mňa napríklad serú zákony týkajúce sa nutnej obrany a na to naväzujúce predpisy a pičoviny. Ide na mňa niekto s nožom, tak nedajboh aby som ho zastrelil, veď on mal len kus železa. Nosiť nejaký predmet na sebaobranu je v podstate priestupok. Keď parchantovi, čo ma pred barom chce zmlátiť, zlomím ruku, tak to nebola nutná sebaobrana a v najlepšom mám podmienku. A ešte k tomu, keď sa o mne dozvedia, že som trénoval bojový šport/sebaobranné kurzy/whatever tak som už pomaly zločinec ja.
Tak asi najhlupejsie zakony su pre policajtov, ved si ich aj sami vymyslaju...
napríklad ze nesmies mat technicak v aute (preco doboha?), musis mat ako cyklista prilbu mimo obce, alebo ze prepis vozidla sa da len osobne vybavit (teda nie postou). Oni v tom policajnom zbore su takí nejakí zaostalí a vždy sa tam nájde dáka perla.
Fakt najjebnutejsie je to, ze ti, co schvaluju zakony, pre nich neplatia, vid nasi najebani politici s imunitou a cele sudnictvo je tiez jedna fraska....ale z tych klasickych napr. Strelne zbrane od 21 rokov, preco ne od 18? Wtf
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
podľa mňa je pekne jebnuté, že pokiaľ si ty vinníkom dopravnej nehody, tak môžeš 5548858794 krát zmeniť výpoveď ...môžeš klamať, ojebávať, vymýšľať ...a nikto nič nezmôže, žiadne krivé svedectvo...proste môžeš chodiť každý deň ako na klavír meniť svoju výpoveď ..t
) ale nahodou by som to vyhral ja a nezvladol by som to ...ale nie, skutocny dovod bol, ze v popise fora je obmedzeny pocet pismeniek, a priblizovanie k tvojmu srdu sa tam nezmestilo
inac ja mam pocit, ze som vecne nespokojny.. mne uz vadi asi vsetko.. asi sa pojdem dat liecit, alebo odstrelit
na slovensku je zakazane pouzivať detektor kovu(ako to vidime v niektorych filmoch co hladaju peniaze na pláži) a ak si vybaviš specialne povolenie, možeš ho použivať len na urcitých miestach ale aj ked nieco najdes, tak to musis nahlasiť úradom, takze nič si nemozeš nechať podla zákona.
Btw. akéže si si autíčko doprial? :S :S :S
(ale tie male bytové drony nemusis registrovať ani platit za to aby si s tym lietal.)
a čo sa týka toho , že si nič nemôžeš nechať..ako odovzdať to musíš ale ako nálezca máš právo na niekolko percent z toho ..neviem presne kolko teraz
ale áno je zakazane pouzivať detektor kovu na slovensku. Ale pravdepodobne ani policajti ani ludia takéto nieco nevedia tak to neriešia
Aj tak som vyhral!!
Pri veciach vacsej hodnote je to tak aj na zapade, neboj sa, nikto ti nedovoli odist s historickymi artefaktmi.
Ak sa dobre pamatam, taki lakomi boli ti, co nasli Kosicky zlaty poklad. Rozobrali si ho a tak skoncili v base pri pokuse ho predat. Keby to oznamili, tak dostanu aspon urcitu cast v peniazoch ako nalezne.
Toto može napadnúť a dať ako navrh na zákon jedine chorého človeka!
@Mia246 vidíš, mohla si ich vsetkych nahlásiť
"v prípade neoznámenia trestného činu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, neplatí to však v prípade neoznámenia každého trestného činu, musí ísť o trestný čin s hornou hranicou trestu odňatia slobody v trvaní najmenej desať rokov. "
A potom soza - to že ak pracuješ v obchode si nesmieš pustiť hudbu ani rádio bez toho aby si platil poplatky.
A potom to že sú tu neni registrované partnerstvá.
@Mia246 pocila si, vyhravam?!
inak co sa týka toho alkoholu, ten zakon je uz dlhsie, ako ked si ho vypáliš tak ze ti na to neprídu tak možeš aj sám doma , ale áno je to svinstvo, takto okradat normalnych ludi... Ale ten zákon samozrejme má tiež chyby , pokial máš víno a to vino destiluješ, tak v tomto prípade nejde o porušenie zákona
a este su super tie marodkove veci, ze musis byt cely cas doma, ved ak je clovek PN trebars po uraze, alebo je chory ale ma lepsi den, tak preco nemoze byt aspon nejak aktivny?
inak mna nenapadne nic teraz ako hovorim som vymlety a dedko ja som sice notorik ale palit by som si netrufal bal by som sa ze oslepnem no ale to ze musis zaplatit dan za to ked si das nieco vypalit je dost blbe
Btw: k PN poznam pripady co maju vychadzky od 8:00 do 20:00
povolil by som pestovanie marišky, predaj tých zakázaných svinstiev, nech sa to predáva všade aj v stánkoch an noviny a tak padnu máfie a dileri...
vodičské nech dávaju od 15 rokov a diskách nech je povolený alkohol a hulenie...
jedine týmto spôsobom zachránime ľudské životy a dame dovi zlým zákonom...
realita, ktorej nevieš oponovať čistý.
Vo svete, ktorý zasie*a pľúca,
daruje ti ideály, kroté potom rúca.
Vitaj, toto je skutočná story
o živote, ktorý sa mi zdá nejaký chorý.............
A ze DPH na predmety spotrebnej dane sa pocita z ich ceny vratane spotrebnej, to je jebnutost nad jebnutost.
napríklad ze nesmies mat technicak v aute (preco doboha?), musis mat ako cyklista prilbu mimo obce, alebo ze prepis vozidla sa da len osobne vybavit (teda nie postou). Oni v tom policajnom zbore su takí nejakí zaostalí a vždy sa tam nájde dáka perla.