chcem , ale v case .. ked budem mat pocit, ze som vsetky problemy z minulosti vyriesila a urobim priestor na tie spolocne .. a neuznavam princip "musim sa vydavat" .. preto .. ano, chcem .. za cloveka, s ktorym si viem predstavit .. ze mu po rokoch maximalne tresnem tanierom polievky o stol ... a nebude uz v zaciatkoch vztahu kriesit myslienku, ze ho musim zabit. Takze este si dozicim minimalne 3-4 roky
nepoviem, že sa nikdy nevydám, lebo nakoniec sa vydám prvá, ako sa mi to bežne stáva vo všetkých ostatných situáciách (nie, ja nebudem študovať na filozofickej! nie, ja nikdy nebudem spievať vo folklóre! ja dnes večer fakt nebudem opitá!! etc).
Samozrejme, že áno Manželstvo je hlavne potvrdením sľubu vernosti... Ak by som nejakú babu miloval a povedal jej, že ju veľmi milujem a nikdy ju neopustím a budeme žiť do konca života spolu atď s dôvetkom, že si ju nezoberiem lebo čo ak... tak to je úplný a čistý FAIL, lebo tým by som defacto potvrdil, že moje sľuby majú váhu hovna. A je mi jasné, že v dnešnej dobe každý len sľubuje a... no veď vidíme výsledok. Že manželstvá nefungujú a rozpadávajú sa, nie je chybou manželstva, ale chybou nezrelých a hlúpych ľudí. Ak niekoho milujem tak manželstvo pre mňa nie je povinnosťou, ale výsadou a vrcholom partnerského vzťahu. Akurát len niektorí "ľudia" to tak nevnímajú keď manželov/manželky menia ľahko ako statusy na FB a celú problematiku položili do polohy inštitúcie alebo stavu.
Chcem, nevidím v tom nejaký hlbší zmysel, ale dobre, je to milé, deti potencionálne budú mať kompletnú rodinu a chcem ma krásne šaty !! Takže sa teoreticky teším
uvazujem nad tym, hlboko nad tym uvazujem... ale cim viac budem spekulovat, tym nerozhodnejsia budem, ako sa poznam... bolo by to pekne, ale urcite nie klasicke
Chcem volny život bez trvalých zavazkov, to je Best of.
aj tak laska netrva večne, ved všetci naši rodičia sa už dávno nemaju tak radi jak kedysi a vačšinou si len lezu do vlasov ... ja jedine na stare kolena
"Sľubujete (sľubuješ) pred všemohúcim Bohom, že jej budete (budeš) verným manželom a že ju nikdy neopustíte (neopustíš) ani v šťastí ani v nešťastí, ani v zdraví ani v chorobe, a že ju budete (budeš) milovať a ctiť po všetky dni svojho života?"
ja ani neviem....dlhé roky som sa nechcela nikdy vydať...potom zase áno....a teraz neviem ani....ale je to omnoho bližšie k áno...lebo už mám vymyslené ako bude tá svadba vyzerať aj kde bude a tak....a bola by škoda keby to ostalo len pri predstavách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
raz hej, ak ma niekto bude chcieť, ale teraz to určite nie je hlavná téma, ktorou by som sa zaoberala
ale jedinný člvek s ktorým si viem predstaviť život v páre do konca života je momentálne príliš vzdialený =D
dnes sa tvárime, že to je kvôli láske, pre ktorú sa aj tak takmer nikto nevie obetovať.
nechcem sa vydávať.
ano
nie
ale viem ze raz sa mi snivalo, ze som sa mala ist vydavat a mala som chut odtial utiect
Nie nechcem. Ani deti.
takže sa vydám mesiac po promóciách, už to vidím!
Takze tento krok sa bude silno zvazovat
hm ja neviem či chcem to je ešte stráááááááááááášne daleko
Chcem volny život bez trvalých zavazkov, to je Best of.
aj tak laska netrva večne, ved všetci naši rodičia sa už dávno nemaju tak radi jak kedysi a vačšinou si len lezu do vlasov ... ja jedine na stare kolena
Áno má to zmysel. Pre mňa určite.