Budem mať väčšie svaly ( bicepsy ) keď budem klikovať a brušne svaly keď budem robiť brušaky, ak nebudem jesť nič extra, ale normalna strava, ALEBO mi treba jesť niečo špeciále napr. viac nejakej konkretnej potraviny ....... hmm ? dik
treba jesť vyváženú stravu, bohatú na bielkoviny a proteíny.. cvičiť však len tieto cviky nestačí... zišiel by sa aj beh a cviky na chrbtové svalstvo, aby si spredu nebol ako kameň a zozadu ako puding..
chces vyzerat ako blbec ? na co ti je iba biceps a brucho? po prve biceps tvori 1/3 ruky a ostatne 2/3 tripces takze ak chces mat velice velke ruky tak vies na co sa hlavne zamerat... A TREBA CVICIT CELE TELO! inak budes svalovu dysbalanciu co vobec neni pekne a ani zdrave... strava 6 7 x denne staci ti pestra strava, jec vsetko ovocie zeleninu maso ryzu zemiaky jogurty tvarohy... nemusis sa trapit extremnymi dietami
@patofbc brušáky a kliky? to posiluješ viac-menej brucho, a nie bicepsy... to skôr činky... a... čo by som ti poradila... keď zješ po každom cvičení jeden tvaroh, naberieš svalovú hmotu, ale musí to byť pravidelné (mám doma dvoch chlapov
@patofcb myslím že hodinu pred cvičením nemáš jesť a po cvičení si máš dať ten tvaroh... najlepšia bielkovinová bomba ..... svalovú hmotu naberieš, no keď prestaneš cvičiť, postupne sa vytratí ....
@patofbc no tak ja behávam skoro každý deň už 7rokov...a potom tam mám tréningy atď(14rokov hrám tenis, tak si vie špredstaviť tú makačku xD).... no tak na chrbtové svalstvo je podľa mňa najlepšie zhyby na hrádzi; dvíhanie nôh v ľahu na bruchu; dvíhanie pliec s jednoručnými činkami...
@somslavka po cviceni tvaroh nie je dobry... tvaroh sa ti rozklada velmi dlho.. potrebujes rychle bielkoviny a hlavne sacharidy.. po cviceni si daj piskoty nejake ovocie(fruktoza)... tvaroh sa dava na noc aby si cez noc nehladoval a malo sa ti co v zaludku travit
@patofbc nemusis sa bat ako kulturista v zivote nebude lebo sa nedopujes hormonmi aj ja som bol velmi velmi chudy ale ked pravidelne jes cvicis s rozumom kazdu cast tela naberies za nejake tie orky
opierky na kliky vdaka nim bude robit kliky efektivne ja si ktomu este dam nohy na postel a tak ich robim...tazsie sa uz robit nedaju
skusal som aj na jednej ruke a ide to
kliky zaberaju na siroko na prsia a na uzko na triceps cize ziadne bicepsy !!!
co sa tyka brusakov rob ich bez fixovania noh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja robim tri serie po 25, bez fixacie lebo inak namahas bedrove svaly ziadne brucho !!! To je najcastejsia chyba skoro kazdy fixuje nohy a je to potom nahovno, pri cviceni stahuj brucho do seba a dychaj rovnomerne, NEROB VELA OPAKOVANI ZAKLAD JE CVICIT MALO A EFEKKTIVNE SO SPRAVNYM DYCHANIM, a ak si kupis proteiny tomu len pomozu ale nemusia byt
potom na spodok brucha vyborne zabera cvicit zdvihanie noh v leze
po 30 krat 2 serie
cize aj s brusakmi je to 5 serii kazde rano NALACNO 5 serii a po 3 mesiacov kazdodenneho cvicenia a neprezerania sa mas kocky minimalne ako ja
Ak Myslis ze to nefunguje pozri moj FOTOALBUM mam tam fotky MOJHO BRUCHA ako dokaz ze tie cviky su efektivne a naozaj funguju !!!!
a este dodam k odstraneniu prebytocneho podkozneho tuku pomozu anareobne a aerobne aktivity ako BEH cyklistika a korculovanie, tka tri krat do tyzdna pre zaciatok staci
@michael95 to su skorej cyklicke aktivity aerobne a anaerobne mas iba sposoby tvorby energie v tele pocas vykonu a tie sa ti deju aj pocas cvicenia v posilnovni
@patofbc ved klasicky cim viac pokrcis kolena tym je to tazsie (aspon umna) ale ide to....urcite ich urobis aspon par pre zaciatok a postupne viac a viac
uvidis ako budes citit brucho po troch seriach je to naozaj makacka ako sa patri
premna je lahsie ak dam ruky na kolena a tak robim tym padom ak nevladzes si mozes trosku pomoct aj rukami
@michael95 ale trt tvaroh je dobrá vec Kazein su pomali stravitelne bielkoviny čiže na noc je to šupa kedže telo v noci nema čo stravovať s aspomalí metabolizmus A na ráno aby sa metabolizmus rozbehol je dobré si dať ousené vločky (náhrada bebe kexi)
@v3nty na noc OK ale nie po cviceni......a nie kazdy moze ovsene vlocky jest lebo mne je znich potom zle cize ja musim hladat nahradu podobe cerealii alebo bebe keksov
@michael95 Kondicne zaklady v sporte - Anton Lednicky a kolektiv
aerobny sposob uvolnovania energie = ziskavanie energie oxidaciou sacharidov a tukov = suvisli beh po aerobnehy prah do tepovej frekvencie 150 uderov ... anaerobny sposob = uvolnovanie kyseliny adenozintrifosforecnej(ATP) a kreatinfosfatu = tepova frekvencia nad 150
ked chceš mať biceps a svaly na bruchu v prvom rade musíš veľa cvičiť a to nie len klikovanie a brušáky ale mal by si jest 5x denne vyváženou stravou to jest potraviny ktoré maju bielkoviny a veľa vitamínov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@patofbc nemusis sa bat ako kulturista v zivote nebude lebo sa nedopujes hormonmi aj ja som bol velmi velmi chudy ale ked pravidelne jes cvicis s rozumom kazdu cast tela naberies za nejake tie orky
Najprv si kup: » www.bodysport.sk/produkty/DOPLNK...
opierky na kliky vdaka nim bude robit kliky efektivne ja si ktomu este dam nohy na postel a tak ich robim...tazsie sa uz robit nedaju
skusal som aj na jednej ruke a ide to
kliky zaberaju na siroko na prsia a na uzko na triceps cize ziadne bicepsy !!!
co sa tyka brusakov rob ich bez fixovania noh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja robim tri serie po 25, bez fixacie lebo inak namahas bedrove svaly ziadne brucho !!! To je najcastejsia chyba skoro kazdy fixuje nohy a je to potom nahovno, pri cviceni stahuj brucho do seba a dychaj rovnomerne, NEROB VELA OPAKOVANI ZAKLAD JE CVICIT MALO A EFEKKTIVNE SO SPRAVNYM DYCHANIM, a ak si kupis proteiny tomu len pomozu ale nemusia byt
potom na spodok brucha vyborne zabera cvicit zdvihanie noh v leze
po 30 krat 2 serie
cize aj s brusakmi je to 5 serii kazde rano NALACNO 5 serii a po 3 mesiacov kazdodenneho cvicenia a neprezerania sa mas kocky minimalne ako ja
Ak Myslis ze to nefunguje pozri moj FOTOALBUM mam tam fotky MOJHO BRUCHA ako dokaz ze tie cviky su efektivne a naozaj funguju !!!!
inak pri cviceni sa daju ale je to nic oproti sportom ktore som uz spomenul !!!!!
a tvaroh naozaj neje dobry najlepsie su proteiny s amino kyselinami atd
tie telo rychlo vstreba na rozdiel od tvarohu, lepsie ako tvaroh ked nemas proteiny su bielka bud susene alebo klasicky uvarene vajcia na tvrdo
jest je najlepsie do 20 minut po cviceni
uvidis ako budes citit brucho po troch seriach je to naozaj makacka ako sa patri
premna je lahsie ak dam ruky na kolena a tak robim tym padom ak nevladzes si mozes trosku pomoct aj rukami
@weedlak to si kde vycital ze neschudne ??? hmm ..urcite schudne ale ako pisal schudnut mu netreba
Bud drevorubac , budes mat silu , to je podla mna dolezitejsie pri sporte
aerobny sposob uvolnovania energie = ziskavanie energie oxidaciou sacharidov a tukov = suvisli beh po aerobnehy prah do tepovej frekvencie 150 uderov ... anaerobny sposob = uvolnovanie kyseliny adenozintrifosforecnej(ATP) a kreatinfosfatu = tepova frekvencia nad 150
nad 70% tepoveho maxima je anareobny SUE