@hoperpohroma Jedna z legiend vraví, že sv. Valentín bol kňaz žijúci v Ríme v 3. storočí. V tom čase vládol cisár Claudius II, ktorý bol známy svojimi megalománskymi túžbami a krutými vojnovými výpravami. Napadlo ho, že ženatí muži sú slabšími vojakmi, pretože sa musia starať o svoje rodiny, a tak zakázal v krajine manželstvo. Sv. Valentín však napriek zákazu ďalej zasnuboval a oddával zamilované páry. Keď sa to cisár dozvedel, za jeho snahu spájať životy zamilovaných sviatosťou celoživotnej lásky ho dal popraviť.
@fortis ale on sa narodil skôr, ako bol na slovensku masovo slávený Valentín (podľa mňa o niečom takom vtedy ani nechyrovali)... ale podstatné je, že tento rok sa musíme zúčastniť oslavy jeho narodenín a to bude utrpenie
@fortis viem, tak isto viem ze plodova voda nemusi odtiect v den porodu ale dufal som ze to ludia budu brat ako narychlo vymysleny priklad a nezacnu vytahovat taketo picoviny -.-
@mkamka narodil sa skôr, ako bol vôbec slávený Valentín... Len som chcela poukázať na to, že on vlastne s tým, čo je z neho dnes nemusel mať vôbec nič spoločné
@fortis teraz som to hľadala a na Slovensko vraj začal prenikať až v 90-tych rokoch, takže aj tí tvoji oslávenci budú asi starší
pravdepodobne boli v Amerike nejakí zaplatení ujovia, ktorí mali vymyslieť niečo, aby si ľudia ďalší deň okrem Vianoc a narodenín zvýšili tržby v obchodoch... toť moja konšpiračná teória
@fortis moj prazdny zivot bohuzial aspon co sa birdzu tyka sa snazia vyplnit picoviny tohto typu.. apropo z nejakeho globalneho indukcneho hladiska si myslim, ze moj vyrok "PICOVINY" ma vacsiu vahu ako "oslavy valentina"
@n0win0u ej bistu šak, ale pokoj.. Len som sa čudovala, že keď ťa to nezaujíma, prečo si musíš rypnúť vôbec.. Ale som ticho rýp, keď sa inak nedá.. Naplň si svoj život
Vaše meniny sú vlastne výročie smrti toho svätca, po ktorom máte meno.....t.j. približne na Michala bol sv. Michal popravený, Mikuláš bol popravený 6.12. a my si dávame sladkosti......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a podla toho popisu nechapem preco je to den zalubenych teda
Tu máte jednu valentínsku!
to jak keby si povedala ze na vianoce neoslavujeme narodenie jezisa ale to ze marii odtiekla plodova voda -.-
@etelniar vieš o tom, že Ježiš sa nenarodil v decembri?
a to rodenie tiež muselo byť fasa
henten prazdny tag si nevsimaj
PICOVINY
pravdepodobne boli v Amerike nejakí zaplatení ujovia, ktorí mali vymyslieť niečo, aby si ľudia ďalší deň okrem Vianoc a narodenín zvýšili tržby v obchodoch... toť moja konšpiračná teória
Dievča: Vieš, čo je 14.2.2012?
Chlapec: Samozrejme!
Dievča: Skutočne?
Chlapec: Áno, začína sa osemfinále Ligy Majstrov!
@etelar idem sa obesit asi
a vdaka
Etela, now nemalo sa smejem
Vaše meniny sú vlastne výročie smrti toho svätca, po ktorom máte meno.....t.j. približne na Michala bol sv. Michal popravený, Mikuláš bol popravený 6.12. a my si dávame sladkosti......
takže oslavujeme popravy