V poslednom čase sa rozhodujem medzi kúpou tabletu alebo notebooku. No a keďže ja som do takýchto vecí troška dement, chcela by som sa spýtať, ak tu je niekto inteligentný a vyzná sa, čo sa mi viac oplatí. (a teda, pokial by sa dalo, aj konkrétny tip/mode
@ao ako náhradu to neberiem, dlhšie texty a tieto veci si spravím na klasickom pc.. Len mi príde lepšie vláčiť so sebou tablet, než velký notebook, ale moc sa do toho nevyznám, tak sa pýtam:
Tak tu máme MacBook 13'' , nejaký Dell Vostro alebo nejaký z rady HP Elite Book ... Za tie prachy by mal ať procesor aspoň i5 s rady Sandy Bridge , aspoň 4 až 6GB ram, 500 až 750 GB Disk alebo 128 GB SSD ,
Jednoduche skice sa na tom robia lepsie ako na notase s mysou / touchpadom. Ale nepomerne horsie ako na papier.
Prenasa sa to lepsie ako notebook a pouzivanie je vzhladom k zivotnosti baterie (uvazujem iPad, ktory pouzivam... Neviem ako su na tom androidove tablety) komfortnejsie ako u notebooku. Obzvlast kvoli tomu, ze ho vobec nevypinam, len uspavam - z coho ho prebudim za zlomok sekundy.
Do skoly by som ho teda bral, keby som ho chcel hlavne na rychle poznamky atd.
Ked mas cas a naladu vytiahnut a rozlozit notebook, tak sa ti bude lepsie robit s nim (ked pominiem zivotnost baterie)
Ked si potrebujes casto znacit rychle poznamky, tak je fajn tablet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Na kreslenie su fajn graficke tablety, ale to nie je samostatne zariadenie. To pripojis k PC a pouzivas len ako ovladac.
Predpokladam ale, ze rozmyslas nad tabletom s OS (nie tablet PC, co je v podstate notebook s dotykovym displejom)
Tam zalezi na tom, ako presne to chces pouzivat.
Pokial to potrebujes na AKUKOLVEK pracu, tak by som siel do notebooku. Tablety nie su velmi vhodne na tieto veci.
Tablet by som si osobne kupil len vtedy, ked by som mal na pracu ako zalohu PC (ci uz stolove, alebo notebook)
Teda - je to vhodne na gaucing. Nesedis doma za PC, ale zvalis sa na postel a surfujes na nete / pozeras videa.
Faktom je, ze odkedy mam tablet, tak na nom travim 95% casu, ktory by som travil za PC. Ale to je mojim specifickym vyuzitim.
Keby som na tom potreboval pisat dlhsie texty, alebo dokonca nejake veci vo worde do skoly / prace, tak by som si s nim velmi nepomohol.
Neber teda tablet ako nahradu PC (/notebooku). Je to hlavne jeho doplnok.
Na tablete sa mi pise lepsie ako rukou.
Na notebooku by sa mi pisalo este lepsie.
Jednoduche skice sa na tom robia lepsie ako na notase s mysou / touchpadom. Ale nepomerne horsie ako na papier.
Prenasa sa to lepsie ako notebook a pouzivanie je vzhladom k zivotnosti baterie (uvazujem iPad, ktory pouzivam... Neviem ako su na tom androidove tablety) komfortnejsie ako u notebooku. Obzvlast kvoli tomu, ze ho vobec nevypinam, len uspavam - z coho ho prebudim za zlomok sekundy.
Do skoly by som ho teda bral, keby som ho chcel hlavne na rychle poznamky atd.
Ked mas cas a naladu vytiahnut a rozlozit notebook, tak sa ti bude lepsie robit s nim (ked pominiem zivotnost baterie)
Ked si potrebujes casto znacit rychle poznamky, tak je fajn tablet.
» www.mall.sk/notebooky-znack...
» www.mall.sk/notebooky-znack...