tak kde su tie casy ked som vysiel von a 30 deciek behalo na korculiach na hlavnej ceste , ked som isiel pri kulturny dom a tam bolo dalsy nespocet deciek co sa hrali a blaznili sa a nikdo nikoho nestrkal do nejakej inej skupiny ludi ? ked si nikdo navza
keby ma púšťali viacej von tak by som s radosťou šla. Ale nie. Ja môžem ísť von jedine s nimi a keď práve v tomto období chcem ísť s kamarátmi tak povedia že sa musím učiť aj keď veľmi dobre vedia že celý deň sa učiť já nebudem. To by mi išlo širinu vždy sa učím niake tie dve hod a potom mám pauzu (ktorú by som tereticky mohla stráviť vonku) ale čoby ma oni púšťali.... teraz sa mi von nepodarí ísť v žiadnom prípade .... keby som mohla tak aj žijem na ulici
bohuzial je to tak...mne sa apcilo co si pamatam ze sme liezli po paneloch ktore boli nachystane na vystavbu novych blokov aj tie zmizli samozrejme....ked si uvedomim kolko krat som sa mohol zabit tam .D
@piter09 a este si pamatam na cas ked tie 16r decka behali okolo baraku a hrali sa a ja som chodil do mesta a nikto z rovesnikov.. vsetko len 18-20r ludia...
teraz idem vecer s par ludmi a vedla pri stole partia deciek niekto tam ma iba 13 a najstarsi 15...
tiez neivem kam sa podeli decka z ulic cez vikend asi su v meste zasrate... nebyvam v ziadnej extra riti.. ale vonku vidim len kociky a ziadne "decka"
som vďačná za moje detstvo keď počítač mali len tí z ,,vyššej" vrstvy mobil vyzeral ako tehla a my sme behali po vonku každý deň až do večera keď museli po nás chodiť rodičia aby sme išli spať
táto doba sa mi nepáči :/ ale zas nebyť internetu tak nepoznám zopár ľudí ktorí stoja zato
všetko sa mení k zlému, ale tak svojím spôsobom je to aj dobré...že tie deti už nežijú detstvo v pieskovisku spolu s hovnami našich miláčikov a nepichajú si do očí drevenými palicami pri hre na indiánov..ale hej, aj ja som zažila pozostatky tej lepšej doby a bolo to krásne
zial vyrastal som medzi starsimi..cize ich chlast, fajcenie a opacne pohlavie zacalo zaujimat skor nez by bolo pre mna dobre.. ale nez som zil, kde som zil a mal ludi, tak to bolo paradne sportove detstvo.. to ma este vtedy skola bavila a exceloval som, v skole i v sporte..
súhlasim s tebou aj mne to chýba, ale sama to asi nezmením... a to ešte ak sú tie decká za PC to j ešte tá lepši varianta podľa mňa.. horšie je ak sú na mol v baroch..
je to tak, mladí ľudia spolu nekomunikujú poriadne, iba akurát tak cez net a vonku keď sa stretnú sa nevedia ani pozdraviť jeden druhému, technológia nám teraz prerástla cez hlavu, čo je škoda...doba je iná, mladé decká zaujíma to, ako ísť von sa opiť, normálnych ľudí, čo sa vedia skutočne zabávať vonku nestretneš...škoda
V podstate sa deje to, ze doba napreduje dalej a dalej a pojem socializacia hovori maloktorym ludom nieco. Rodic radsej kupi decku pocitac a bude doma ako keby mal byt niekde von. Co je skoda. Ale ja to tak nepocitujem ja ked sa pozriem vonku tak je tam plno deti. Hraju sa, nadavaju ako pohani.
Ono je to inak tak, keby zasa boli vsetci vonka, bolo by viac hluku a zasa by to niekomu vadilo. Ked su doma, zasa to niekomu vadi. ...
Ináč aj ja mám ten pocit, pred domom mám cukráreň a detské ihrisko, trávil som tam vždy celé dni a boli tam všetky decká zo sídliska, ale posledné roky tam nikto nie je, aj keď viem že tu býva veľa deciek.
@matus123 pacila sa mi ta veta :"S kazdeho dna som mal nezabunutelny zazitok." ............ja to beriem tak isto..tiez som mala krasne zazitky s kazdeho dna vzdy bolo co robit vonku,kopec srandy.............ani nechcem vediet co bude robit moje dieta (az nejake bude)...ale urcite by som nechela aby travilo vsetok cas doma zavrete v nutry a osprostelo by mi pri PC !...upne rada by som tomu zabranila! :/
@filipkoo dobre , kedy uz pochopite , ze kazdy je dobry v niecom inom ? ze niekomu nejde gramatika ...... toto je uz trapnucke.... to zopar ludi sem napisalo podobne komentare lebo zapadaju so skupiny ludi co som popisoval
@xixixi ne niesom , ale u nas vsetcy v priebehu roka zasadli za pc ked som mal 9 rokov a teraz , nic proste uz nidko nikoho nevola von iba obcas , neni to co to bolo
och, neznášam keď moja mama hovorí vetu : Ja v tvojom veku.. wrr
teraz je všetko inak, a ja zas poznám viac ľudí čo sa idú dať do kolien, zhúliť sa, poprípade ísť sa vyblázniť na disco.. a myslím že je to zlé iba keď to preháňajú,pokiaľ je to raz za čas.. a mne sa takýto život páči
veď treba žiť !!! nie sa tu sťažovať.. čo s tým spravíš? nič
@matus123 "všetcy" ??? wtf? Chápem že ti chýbajú tie časy, ale začni bedákať nad sebou, nie nad tým čo robia ostatní... neplačem za tým, lebo ja osobne žijem podľa seba a spokojne, robím čo si myslím že je správne. Že deti pohlcuje internet a iné veci je mi ukradnuté, lebo môžu si za to sami alebo ich rodičia.
Je pekné, že si ma obvinil z toho, že som to moderné dieťa ktoré vonku často neuvidíš ... ale nikdy by som nebol schopný napísať slovo "všetcy" v bežnej reči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ale možno sedia doma a učia sa gramatiku, čo si mohol v ich veku aj ty.
niekedy som v 14tich maximalne futbal pod bytovkou hral
teraz idem vecer s par ludmi a vedla pri stole partia deciek niekto tam ma iba 13 a najstarsi 15...
tiez neivem kam sa podeli decka z ulic cez vikend asi su v meste zasrate... nebyvam v ziadnej extra riti.. ale vonku vidim len kociky a ziadne "decka"
táto doba sa mi nepáči :/ ale zas nebyť internetu tak nepoznám zopár ľudí ktorí stoja zato
všetko sa mení k zlému, ale tak svojím spôsobom je to aj dobré...že tie deti už nežijú detstvo v pieskovisku spolu s hovnami našich miláčikov a nepichajú si do očí drevenými palicami pri hre na indiánov..ale hej, aj ja som zažila pozostatky tej lepšej doby a bolo to krásne
ako ja inak nie som taká stará vykopávka, mám 15..asi nie si mladší že ne :p
Ono je to inak tak, keby zasa boli vsetci vonka, bolo by viac hluku a zasa by to niekomu vadilo. Ked su doma, zasa to niekomu vadi. ...
teraz je všetko inak, a ja zas poznám viac ľudí čo sa idú dať do kolien, zhúliť sa, poprípade ísť sa vyblázniť na disco.. a myslím že je to zlé iba keď to preháňajú,pokiaľ je to raz za čas.. a mne sa takýto život páči
veď treba žiť !!! nie sa tu sťažovať.. čo s tým spravíš? nič
Je pekné, že si ma obvinil z toho, že som to moderné dieťa ktoré vonku často neuvidíš ... ale nikdy by som nebol schopný napísať slovo "všetcy" v bežnej reči