Nastala vo mne jedna myšlienka pátrať po človeku, ktorý bol najinteligentnejší, no vždy som narazil na niečo úplne odlišné, napr. v niektorých publikáciách uvádzajú za najinteligentnejšieho človeka histórie Da Vinciho, no inde zas uvádzajú Goetheho, v ďaľ
nepozerala by som sa moc na to, ze kto mal ake IQ,lebo napriklad tych, ktorych uvadzas ako ludi s najvacsim IQ vobec nepoznam a teda zrejme nepriniesli ziadnu hodnotu do sveta a ked hej, tak zrejme nie signifikantnu. Ovela inteligentnejsie by bolo pozerat po ludoch, ktori nieco priniesli
nad 120 IQ sa uz velmi tazko mera a cim vyssi udaj tym moze byt nepresnejsi a abstraktnejsi, kedze tam uz neni statisticka vzorka podla, ktorej by sa to dalo hodnotit.
A potom tych ludi uz je velmi tazko porovnavat medzi sebou, ked sa venovali inym veciam, zili v inych dobach
Einstein zas az taky obrovsky genius nebol. Len mal zasebou velku marketingovu podporu. Amerika potrebovala v tom case svojho vodca hrdinu. Tak ho vytvorila.
Problem s inteligenciou je ten ze sa neda merat. Mozes sice porovnat vedcov zaoberajucich sa fyzikou alebo matematikou. Vo fyzike je to vsetko jednoduche, bud nieco plati alebo plati, bud priklad vyriesis alebo nie. Ale ako chces porovnat inteligenciu ludi v socialnych vedach?
Rozdiel medzi ludmi nad 140 IQ je realne zanedbatelny... A Da Vinci podla mna nemal vysoke IQ, on mal skor stastie, ze videl veci, ktore ostatni nemali moznost vidiet...hlavne ked sa na dva roky "stratil" a potom prisiel so vsetkymi vynalezmi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
jj poriesene, povedal by som
nepozerala by som sa moc na to, ze kto mal ake IQ,lebo napriklad tych, ktorych uvadzas ako ludi s najvacsim IQ vobec nepoznam a teda zrejme nepriniesli ziadnu hodnotu do sveta a ked hej, tak zrejme nie signifikantnu. Ovela inteligentnejsie by bolo pozerat po ludoch, ktori nieco priniesli
jednoznacne najinteligentnejsi !
A potom tych ludi uz je velmi tazko porovnavat medzi sebou, ked sa venovali inym veciam, zili v inych dobach
ale som tiež za Teslu.
Škoda že ten chlap nemal deti, svet by bol krajší.
väčšieho génia fakt neviem