mala som tento semester, takže sa na mňa možno nalepili nejaké základy chcela by som sa v nej ešte zlepšiť
ale na skúške som zabodovala, som chcela do testu napísať, že do školy cestujem električkou a miesto toho som napísala, že sa modlím v električke cestou do školy
@tobje mala som napísať "Io prendo" a napísala som "Io pregho", zamenila som si slovesá a najprv sa ma učiteľka spýtala, či sa zvyknem modliť a až som nechápala odkiaľ to vie a potom mi vysvetlila, čo som jej tam napísala za vetu
Človek má niekedy pocit, že keby tu bolo fórum v duchu: Aký vzťah máte ku Čung-wenskému dialektu čínštiny, tak by sa tu našlo hneď niekoľko exemplárov, ktorý s ním buď už prišli do kotaktu/mali ho na škole/vedia niekoľko fráz alebo iná šialená súvislosť s ním spojená.
rozprávať moc neviem (len také základné slová a frázy), ale rozumiem celkom obstojne (akože gramatika a také to vôbec nie, ale zvačša pochopím čo odo mňa chcú)
v NR som sa ho učila 2 roky. Bezvýsledne. Mali sme učiteľku, ktorej bolo viac-menej jedno čo a či robíme, keď ma vyvolala na konverzáciu, tak som to tam nejako uhrala do outu, čiže z taliančiny neviem ani ň.
Teraz prestupujem do TO a som zvedavá, či budem pokračovať v TAJ, alebo mi zmenia život tým, keď povedia, že majú iné cudzie jazyky, ale TAJ nie. Sa budem smiať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Poznáte pesničku "Felicita" ?
to je proste zakladna fraza ako hur ar det, how are you...
ale na skúške som zabodovala, som chcela do testu napísať, že do školy cestujem električkou a miesto toho som napísala, že sa modlím v električke cestou do školy
v NR som sa ho učila 2 roky. Bezvýsledne. Mali sme učiteľku, ktorej bolo viac-menej jedno čo a či robíme, keď ma vyvolala na konverzáciu, tak som to tam nejako uhrala do outu, čiže z taliančiny neviem ani ň.
Teraz prestupujem do TO a som zvedavá, či budem pokračovať v TAJ, alebo mi zmenia život tým, keď povedia, že majú iné cudzie jazyky, ale TAJ nie. Sa budem smiať
taliancina je moj vysnivany jazyk.. idem ho studovat, uz sa ucim zaklady