@amitabha mne sa osvedčilo vedomé prechádzanie z bdelosti do spánku ako prostriedok na privodenie lucidných snov.. v podstate neviem "ako", len si to vedomie udržím.. vedomé jednoducho to postupne začnem cítiť, ako keby to telo tak slablo a rozmýšľam nad tým, normálne si hovorím "teraz zaspávam, ale som pri vedomí" atď.. a začnem celá akoby meravieť, necítim si nohy, potom ruky atď. a potom príde tma.. aj keď mám normálne zatvorené oči a je noc, proste tá tma je totálne najčernejšia čierna, černejšia než tá prirodzená tma ja viem, že to absolútne neviem opísať, ale snažím sa.. no a nakoniec príde taký pocit, ako keby som bola na kolotoči, proste hrozné točenie "obrazu".. prvých pár krát som sa zľakla a otvorila oči..
no a vlastne potom mám už vždy v pamäti taký sek a pamätám si už len od toho sna.. ten mi vždy príde sám, proste akýkoľvek, ale od začiatku si uvedomujem, že snívam.. a už si vlastne potom v tom sne sama navodím, čo chcem..
no a takto to vlastne je, keď idem cez to vedomé zaspávanie..
a zase niekedy keď som prílši unavená, že idem rovno "normálne" spať a mám "normálny" sen, si uvedomím snívanie pomocou tých základných znakov, najčastejšie keď prečítam nejaký text, pozriem sa naň znova a je zmenený.. si pamätám jak som sa nad tým prvýkrát hrozne haluzila, som bola v robote v tom sne a čítala som nápis "čapovaná kofola" a znova a znova naň pozerala a hrozne som sa smialoa, čo za totálne odveci debiliny tam namiesto toho boli
@amitabha no ten uvedomený prechod do spánku som začala praktizovať kvôli lucidným snom.. hrozne ma to lákalo.. a skúšala som najprv hocijaké tie techniky čo sú na nete ale nič mi nezaberalo, až som skúsila toto, proste byť pri svojom zaspávaní a to sa mi myslím hneď na prvýkrát podarilo..
Zatvorím oči a snažím sa zaspať.Je to veľmi zvláštne musím stále rozmíšlať nad nejakou hovadinou a po pár minútach na mňa príde nejaký ten sen a mením si v ňom čo len chcem ale musím rozmýšľať pomaly lebo sa celí zruší.Nie vždy sa mi to podarí. Inokedy sa mi vybavujú spomienky ktoré by ma inač nenapadli.A ked´ sa prebudím som celí vymletí.
Veľmi krátko som sa tým zaoberala, kým som sa nedočítala, že častým ,,testom" v sne je zrkadlo...Veci a ľudia, kt. sú v zrkadlách, ale nie v miestnosti, sú moja jediná fóbia, absolútne iracionálna, ale seriem hrôzou už pri tej predstave.
Inak psychofarmaká FTW! Vyše mesiaca som nič nebrala, no stále mám veľmi detailné sny, uvedomujem si javy, ktoré sú nezmyselné alebo za bdela fyzikálne nemožné, vidím jasne tváre (dovtedy som ich nevidela nikdy), poznám pôdorysy miest, po kt. chodím.. Mám akoby normálne bdelé vedomie, akurát neviem, že sa mi sníva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
trocha ovzdusnis a spinkam ako miminko
..kvak..
no a vlastne potom mám už vždy v pamäti taký sek a pamätám si už len od toho sna.. ten mi vždy príde sám, proste akýkoľvek, ale od začiatku si uvedomujem, že snívam.. a už si vlastne potom v tom sne sama navodím, čo chcem..
no a takto to vlastne je, keď idem cez to vedomé zaspávanie..
a zase niekedy keď som prílši unavená, že idem rovno "normálne" spať a mám "normálny" sen, si uvedomím snívanie pomocou tých základných znakov, najčastejšie keď prečítam nejaký text, pozriem sa naň znova a je zmenený.. si pamätám jak som sa nad tým prvýkrát hrozne haluzila, som bola v robote v tom sne a čítala som nápis "čapovaná kofola" a znova a znova naň pozerala a hrozne som sa smialoa, čo za totálne odveci debiliny tam namiesto toho boli
Inak psychofarmaká FTW! Vyše mesiaca som nič nebrala, no stále mám veľmi detailné sny, uvedomujem si javy, ktoré sú nezmyselné alebo za bdela fyzikálne nemožné, vidím jasne tváre (dovtedy som ich nevidela nikdy), poznám pôdorysy miest, po kt. chodím.. Mám akoby normálne bdelé vedomie, akurát neviem, že sa mi sníva.