Tehotenstvo v -nástich alebo rychle riesenie ,,Interupcia".
Ahojte, rada by som vedela eke nazory mate na tehotenstvo v tinedžerskom veku. Mate už s tym skúsenosti? Alebo poznate niekoho v takej situacii? ake bolo riesenie takeho problemu?
ked je clovek dost stary na to, aby sexoval, tak by mal byt aj dost stary na to, aby porodil dieta, a aby sa o neho postaral. pokial na to nema, nech ho da radsej na adopciu. nemusi sa vsetko hned riesit vrazdou toho malinkeho
Ja nemám nič proti. Ak sa baba na to cíti, nech rodí aj počas doby, kedy ešte ani občiansky nemá. Interupciu podľa môjho názoru je schopná len krkavčia matka. Interupcia je vlastne vražda svojho syna alebo dcéry. Nikdy by som nebol pre interupciu.
podla mna interupcia je zabitje vlastneho djetata a to asik nikto nece zabit si syna abo dceru a pjeto by pji sexe sa malo mysliet aj na tehotenstvo abo nato co sa moze stat...potom uz bude neskoro...a v 15-tich mat djeta to je cely zivot znicit si...
no ak ta holka si to dieta chce nechat, nech sa lubi ale ak si ma kvoli tomu pokazit cely life, tak radsej nech ide na interupciu..moja exspoluziacka je v tom, a caka maleho fracka, som zvedava, ako sa o neho postara, pochadza zo socialne slabsej rodiny, ten kto ju nabuchal je daky dilino aa ona sama je postihnuta, cize je velka pravdepodobnost, ze aj to dieta bude postihnute alebo ze sa proste nenarodi celkom zdrave,,zalezi to teda na kazdom, ako sa rozhodne a nejde len o neho, ale aj o to dieta, ci bude schopna postarat sa on..
"Keď to mieniš iba kritizovať, tak sem nepíš!" si si nevsimla aj to ze som jej napisala svoj nazor??? zaujimave ze kritiku si kazdy vsimne ale ostatne uz nie...
poznám dievčatá ktoré mali dieťa v nástich rokoch a vôbec to neľutujú a sú rady že sa rozhodli si ho nechať...ale ak matka chce si dať dieťa preč tak je to jej vec a bude s tým žiť až do konca života...
vsetci ste tu daki zaujati..... skuste si predstavit samych seba ze mate 16, ste prvy rok na strednej a mate plany na najblizsich 10 rokov len studium.... a odrazu mate dceko s niekym kto onho nema zaujem alebo vobec neviete s kym ho mate..... ja by som si ho urcite nenechala..... skuste sa vcitit.... a vrazda je podla mna az zabitie cloveka a nie plodu po 12tich tyzdnoch.... uvedomte sa!
to uz je co za argumentaciu, ze ked v 16 otehotnies, tak je interupcia v poriadku? V prvom rade, by v 16-ich nikto otehotniet nemal, ale ked sa uz stane, nech nesie nasledky. V dnesnej dobe je tolko druhov muzskej aj zenskej antikoncepcie, ze mozes kazdy den pouzivat inu...
Nika teba co trapia tieto veci? ..a moj nazor je asi taky,ze potrat je riadna hlupost,jednak to skodi matke a chuda dieta :Csmutne,ja tiez nemam deti rada,ale neriesila by som to takto potratom.
Cawte:o) Ja mam s tym skusenost..moja kamaratka ma dieta a ma len 14...a to je teda....a poviem vam ludia..vobec ju to nezmenilo, ma sice dieta,ale jej mam je s nim doma..dceru ma s ciganom, ktorý ju tak zbil, ze nema jeden zub vpredu.Ja by som si nikdy dieta nedala vziat, ved ked sa dobrvolne s niekym vyspim, tak by som zato mala niest nasledky..je ine ked ma niekto znasilni, ale aj trak by som nevinny zivot nemohla nikomu vziat...ved to neludske (
vy ste ale staromodny... hehe... Interupcia nie je zabitie.. och boze, proste ak to dieta nechce tak nech ide na interupciu, je to normalne... lebo to dieta by potom trpelo keby bolo v inej rodine ze preco ho jeho vlastna matka nechala!!!
proste ja by som si iba to dietatko nechala, koho by som mala naozaj fakt rada, ale toho ku komu by som nic necitila.. mno to urcite by som si nenechala!!!
Nema nejaky vyhradenyna nazor na interupciu, ale nemam velmi rada, ked sa deje nieco takehoto(a veru ze sa to stava casto!):mlada slecna otehotnie a rozhodne sa ze si baby necha, no a cele jej okolie ju odsudzje, ze ma dieta a pritom je sama dieta, ze sa onho este nebude vediet postarat a podobne dristy......druhy pripad: mlada slecna otehotnie a rozhodne sa, ze pojde na interupciu, no a cele jej okolie ju odsudzuje, ze zabila dieta, ze ked si ho "spravila", ma sa onho aj starat....
ja nemozem povedat, ci by som si dieta nechala alebo isla na potrat, keby ho mam napr. v 14,lebo som v takej situacii nastastie nebola, ale myslim si, ze by som si ho nechala.Dnes mam 17 a v zivote by som nespala s niekym, koho nelubim, a s tym koho lubim by som babo chcela mat. netvrdim, ze hned, ale keby nahodou,prec by som ho isto nedala... takze rada.. nespi s tym, s kym by si nechcela mat babeno.
...pozeram, ze sa diskusia rozbehla odvtedy, co som tu nebol...:-]]]
najviac sa mi paci nazor ze ked clovek chce sexovat, musi brat aj nasledky...a vsetko treba vediet, ked to chces robit, aj pit treba vediet, aj ine veci treba...ked to nevies, tak to nerob...uz nie je co dodat podla mna...
Poznam jednu babu. Ma 15 a je v 6 mesiaci. Na malicke sa zatial tesi. Som zvedava co bude robit, ked sa jej to narodi, pretoze otec dietata pracuje v CR, chodi na 3 tyzdne a tyzden je doma. Nechcem malovat certa na stenu, ale pochybujem, ze sa jej narodi zdrave dieta. Neodpusti si fajcenie. ozieracky ani drogy...
ak a niekym spim nesiem aj nasledky...to znemena aj pripadne dieta...newrawim ze ak by priatelka ostala tehotna budem skakat od radosti(sice ted priatelku nemam ,ale co mam...do interupcie by som ju nenutil asi...interupciu schvalujem len ked sa jedna o znasilnenie...
poznam jedno dievca uzivala antikoncepciu a pouzivala s jej chalanom aj ochranu a aj taq otehotnela ..mala 16 a o tom ze bola tehotna ani len nevedela , mala menstruaciu a pribrala len minimalne...ked raz prisla do nemocnice ohlasili jej ze rodi ...a teraz ma krasnu dcerku a je stastna studuje 2 rocnik na strednej sa vsetko ide ako keby nic...POTRAT je vrazda...ked chcete precitajte si nieco o tom...fakt neviem aka P..A by dokazala zavrazdit vlasne dieta....tento svte je nechutny...cim dalje sa snazime ist dopredu tym viac sa nicime... kuknite si tuto stranku seci co by ste uvazovali niekedy o potrate.... » www.svobodavolby.cz/... ....pekny den prajem..
P3tula: "Ten plod ma srdce uz... ty sa uvedom. sak ho nemusis vychovavat, mozes ho dat na adopciu... kto nevie sukat nech nesuka... potom nemoze otehotniet" - to ze ma srdce neznamena ze to je clowek. A do niekolkych tyzdnow srdce ani nepouziwa (a newjem ale tusim ze ani ziadne nema)
Za vsetky ciny treba niest nasledky, vratane sexu. Bola som v situacii, ze som si robila tehotensky test na wc-ku v skole a bola som odhodlana si to babo nechat, kebyze som tehotna. Mat dieta predsa nie je trest. Je to dar! Ved niektore zeny platia tisice, aby mohli to babo mat a niektore im zase vezmu zivot.
37 - pravda, kamoska nedavno v 9. mesiaci spontanne potratila, strasne sa na to babo tesila a ked teraz pocujem, ako si niektore davaju umyselne babo prec a tak vrazdia nevinny zivot, tak mi je na grc a do placu...:´(
A druha vec, ktora ma vie rozplakat je, ze -nastrocne musia riesit problemy, ktore patria az dospelym v manzelstve...
dieta& v buducnosti chcem teras este nie samasom este dieta ale interupcia to nie vzdy je neakeriesenie trebasiverit amat zodpovednost a vzdysa najde niekto kto pomoze to dieta sice nema este srdce nedycga ale aj tak to je uz zivy tvor baby racej tabletky alebo nieco Mysliale vrazda ? to hadam nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
to uz je co za argumentaciu, ze ked v 16 otehotnies, tak je interupcia v poriadku? V prvom rade, by v 16-ich nikto otehotniet nemal, ale ked sa uz stane, nech nesie nasledky. V dnesnej dobe je tolko druhov muzskej aj zenskej antikoncepcie, ze mozes kazdy den pouzivat inu...
proste ja by som si iba to dietatko nechala, koho by som mala naozaj fakt rada, ale toho ku komu by som nic necitila.. mno to urcite by som si nenechala!!!
najviac sa mi paci nazor ze ked clovek chce sexovat, musi brat aj nasledky...a vsetko treba vediet, ked to chces robit, aj pit treba vediet, aj ine veci treba...ked to nevies, tak to nerob...uz nie je co dodat podla mna...
EQ
A druha vec, ktora ma vie rozplakat je, ze -nastrocne musia riesit problemy, ktore patria az dospelym v manzelstve...