No ludia ,myslim že niekto tu má malý problém.a som to ja.som dnes bola navstivit gynekologa a dozvedela som sa "radostnu" novinu ze som tehotna.mama ma zabije .nemozem jej to povedat a ani frajer nevie nic lebo je v irsku.no proste když se darí ,tak se d
ale nedam to prec...len nad tymjednym som si ista ze to jednoducho nedokazem urobit...ale mama ma zabije....ona si moju buducnost rpedstavovala uplne inak....
Gratulujem ti - len neviem či je to v tomto prípade pozitívum či negatívum. Ale treba to brať s tej lepšej stránky. Veď koľko žien je na svete ktoré by chceli mať deti ale žialn emôžu? Veľmi veľa... Takže si to treba vážiť že ty môžeš priviesť na svet nový život...
(5) Keď nevieš poradiť a podporiť, tak netreba za každú cenu všetko komentovať...neviem, či by ti bolo veľmi do smiechu, keby ti nejaká baba prišla oznámiť, že budeš tatko!
no priatel to musi vediet ale bojim sa aj jeho reakcie..sak chalan ma len 19...a otec bude v pohode skor mama .to bude problem...a velky disappointed:...
Každopádne to povedz mame, čím skôr, tým lepšie. A potom sa porozprávajte, možno že by ti mama aj pomohla s dieťaťom a ty by si mohla chodiť aj do školy. Alebo ak nebudeš mať podporu nikoho, chod na potrat, ale podľa mňa mama ťa podporí, aj ked nebude z toho nadšená, že si tehotná
13 dakujem za podporu.aj ostatnym...boze len najhorsie je ako im to povedat.ani neviem ako sa nam to stalo...jednoducho stalo sa..ale nie je mi vlemi do smiechu..cakam telefonat.ma mi frajer volat okolo 21-22...musim mu to povedat len este neviem ako..
v niektorych pripadoch je rozhodne, ale rozhodne lepsie ist na potrat, aj ked to ma svoje rizika. nechcem ta nastrasit, ale takto si pokazit buducnost? viem, dieta je super, kazdy sa tesi, ale 17 je strasne mlady vek... sry,ale byt na tvojom mieste, poviem to matke a idem na potrat.
19. nepovedala by som ze hrozne...len proste bude muset makat ak bude chcet aj vystudovat nieco a pod. ale ty si myslel asi skor to ze si uz neuzije zivot...a to je pravda...nebude mat cas ani sama na seba nie to ece sa bavit...
jasne..aspo nsa mam u mamy na co odvolat lebo aj ona patrila k tym sikovnym co mali v 17...27. ano este nemam ani skolu..este rok ma caka.. ...no len neviem asi by som sa zrutila kebyze idem na potrat
No dakujem na prispevky..aspo nsa trosicku odreagujem a precitam vase prispevky..teraz idem na chvilu off do sprchy zavola mi frajer a este sa ozvem vam ze co a ako..drzte mi palce..
34. Poviem ti jedno,ja som bola donedavna uplny pragmatik a keby sa mi podarilo otehotniet bola som jasne za potrat. Ale potom som si uvedomila, ze to je zive a je to vo mne, proste je to ako polka zo mna a navyse moj ujo robi potraty a ked mi rozpraval ake to je...neviem, akosi som prehodnotila retoriku.
Ak ti s nim rodina pomoze, tak podla mna jednoznacne nechat, proste ak ho zvladnes vychovavat... Kamarat co ma 15 ma mamu co ma 31 a ziju uplne vpohode a uz ma aj 2och bratov....
36. si pod vplyvom súčasnej situácie. keby si žil v období, keď naše mamy rodili smiley: pozeral by si sa na to inak... teraz majú ľudia iné hodnoty. možno sú istým spôsobom rozvážnejší a zodpovednejší, že chcú mať na poriadku školy, zamestnania, financie...
ale na druhej strane, nie je obmedzujúce, vidieť pred sebou nejakú "osnovu", podľa ktorej sa niektorí snažia žiť? neviem... niekedy mi u ľudí chýba trocha spontánnosti...
43. a ja som čo? veď aj ja študujem... nehovorím, že chcem dieťa teraz hneď. ale nedala by som ho preč. teraz už nie. a asi ani v 17tich by som to nedokázala.
ale tebe sa to ľahko hovorí, chlap sa nedokáže dostatočne vžiť do jej pozície, nech si nahovára čokoľvek.
a tú spontánnosť som nemysela tak, že buďme spontánni, poďme robiť deti všeobecne, na to, že všetci vidia pred sebou všetky tie body, ktoré chcú dosiahnuť... kedy, ako, s koho pomocou... a TO mi niekedy vadí... i keď nevravím, že ja také nemám...
ale mať naplánovaný celý život je podľa mňa divné.
46. lenze ma mala mama ked mala 24 a uz pracovala...a moj otec mal vtedy uz 31...zial ano ale len kusok, som sa na to nedokazal dlho pozerat lebo mi zacinala byt z toho zle
47. jj typicka vyhovorka ze mi sme chlapi a nerodime deti...ale aj otec ma pravo vyjadrit sa...
sak ja viem ...ja mam vela veci uz naplanovanych ale pochybujem ze vydu ale co sa tyka deti bud budu okolo 30 alebo vobec
Mozem povedat aj s osobnej skusenosti, ze zeny, ktore isli na potrat trpia ovela viac, ako tie, co mali necakane dieta, mozno aj v mladom veku, rozhodne ti potrat neradim, ved si aj sama proti tomu, to je dobre, len problem moze nastat, ak priatel bude za potrat a bude ta do toho tlacit, rodina podobne, podla mna ak sa nenechas ovplyvnit, nebudes lutovat, potrat je horsia vec, ako si ludia a hlavne muzi myslia...
hm, asi ti to veľmi nepomôže, ale viem aj o horších prípadoch:
bývalá spolužiačka (zo zš) svoje dieťa čakala už na základnej, narodilo sa jej nejak čerstvo pred jej 16tkou (predčasne, keďže svoju "radosť" tajila do posledného okamihu a nebrala na dieťa vôbec ohľad - chlastala, fajčila... lebo sa to bála povedať mame, jej rodičia sú rozvedení) ten, čo ju preťahoval sa na ňu vykašľal a o decku ani počuť
no a teraz čaká druhé dieťa už, respektíve čakala, neviem či náhodou nešla na potrat... proste v sedemnástich a dve deti a každé od niekoho iného...
56. no, ona predovšetkým smrdela a doteraz nechápem, ako ju mohol nejaký zúfalec pretiahnuť... a to vážne. špatná jak noc, sprostá, cecky mala ovisnuté už v 15tich, až na pupku... a tlstá... no fuj! ako JU mohol niekto pretiahnuť, doteraz mi zostáva záhadou...
48..presne tak si myslim ze to doapdne.ale aspon dufam ze niako tak to skonci.no telefonovala som s frajerom..a mi vrawel ze nech ani nerozmyslam nad potratom.ze pride uz tento mesiac a ze to vyriesime uplne inac....boze som vlemi rada.hned sa mi aj nalada zlepsila
55.No boze ked si budem vyberat partnera tak si s nim najskor vyjasnim tuto otazku?Keby ma poslal na potrat tak by som aj tak nesla a nenavidela by som ho do konca zivota.
Dakujeeeeeeeeeem......vam velmi peknee,... ...naozaj hned mi je lepsie..ale citim sa tak tehotn e akosi....hlavne mi byva zle a tak..no to dufam ale myslim ze mu urcite zalezi na mne.. ...
ja rozmyslam dopredu a chodim na cirkevnu takze som zaskolena, neprichadza do uvahy.Ale keby, tak by som ho porodila a dala na adopciu ja mam este iba 15 nemozem vychovavat dieta.
inak, keď som si to začala čítať, tak som veľmi neverila. je veľa takých ľudí, čo si robia podobným spôsobom "srandu", aj keď mne to vôbec, ale vôbec vtipné nepripadá... no a tak
ale však ti verím... len ja, keby prídem na to, že som tehotná, tak vyskočím až po plafón! taká by som bola šťastná! lebo viem, ako by sa k tomu postavil chlap, s ktorým by som čisto v teoretickej rovine spávala... takže by som bola šťastná. ostatne, tiež nechápem, ako spolu začne niekto len tak spávať a nemá v hlave ujasnenú túto otázku... stuck_out_tongue:EACE
Prva vec,ktora mi napadla bola,ze dalsia zenska co si nedala pozor a robi nieco,coho dosledky nie je schopna zniest...
Robim,len to co si mozem dovolit.
Ale stalo sa a ako to vyriesit je asi tazka. Urcite to nevyrisis sama, mam par kamaratiek,ktore mali podobny problem ako ty. Rodina ich podrzala,takze to odporucam aj tebe,poromzpravat sa s maminou.
Reci typu,ze ta zabije,neries. Sak si jej dieta, bude ta mat rada vzdy...
Trosku si si skomplikovala zivot,ale da sa to zvladnut. Dolezita bude aj reakcia priatela.
No kedze je to prve tehotenstvo mas cca. 50% sancu, ze do 3 mesiaca potratis spontanne.
V pripade, ze to malinke naozaj nechces, je este moznost, ze tomu spontannemu potratu skusis pomoct. Ja neviem ako, ale mam internet, literaturu, odbornikov takze moznosti existuju.
Potom je druha moznost a to je ist na istotu a podstupit interupciu. Kedze si nezletila, tak ju mozes podstupit len so suhlasom rodica, takze sa to jeden z nich bude musiet dozvediet.
Cas hra v kazdom pripade proti tebe, cim dlhsie bude vahat tym to bude horsie, takze s farbou musis vyjst von co najskor.
Tretia moznost je, ze si to dietatko nechas, pekne ho vychovas a zabezpecis mu stastne detstvo a pekny zivot
Jo a este jedna vec, v takejto zalezitosti si prosim ta nenechaj radit od uplne anonymnych ludi na internetovom portali. Kde naviac 33% nema obciansky preukaz a dalsich 33% nie je plnoletych. Schvalne ani ja nehovorim, co mas robit, len som vypichol moznosti ktore tu su.
Je to tak zavazne rozhodnutie, ze by si ho mala urobit sama, pripadne spolu s rodicmi. V buducnosti si tak budes moct povedat, ze to bolo tvoje rozhodnutie a tak to bolo spravne
No vidis tak si sa bala a frajer ta podporil uvidis ze to bude fajn.....ak ta lubi tak ti pomoze aby si skoncila skolu... a povedz to aj doma uvidis ze bude vsetko oki.... aj ked sa bojis prejde to myslim ze ta z domu nevyhodia rodicia by to nemali spravit.... mozno ti vynadaju ale ich to prejde a budu sa tesit z vnucika drzim mooooooc palceky a tes sa na to babatko skolu dokoncis ale budes sa muset posnazit a este raz mooooc moooc drzim palceky.... ja mam sice uz po skole ale tiez by som si to babatko v tvojom veku nechala...
hm, len aby raz "tí machri, čo nie sú takí blbí, že nevedia používať ochranu" nezistili, že napr. aj kondóm sa môže zošmyknúť a tabletky môžu zlyhať nie chybou ženy.
veď jasne, chlapi odborníci na potraty a pod.
nehovorím, že nemajú právo sa vyjadriť, ale rozhodnutie je aj tak na žene. a ja takisto, po prvé, keď som začala spávať s priateľom, túto otázku sme si dosť podrobne vyjasnili. a po druhé, ak by som otehotnela a on by ma nútil ísť na potrat, v živote by ma už nevidel.
Tolko komentíkov... heh lahko sa mudruje ked sa nás to netýka.
Ja si myslím, že pokiaľ je tam pevný vzťah a láska medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa rozhodnú vychovať dieťatko spolu, určite sa to dá zvládnuť a rodičia ťa na 100% podporia... aj keď najprv budú v šoku, ale keď sa im to uleží v hlave, budú šťastní...
A ešte niečo, ak tvoj priateľ už pracuje, je to veľké šťastie (lebo keby ešte chodil do školy, nemali by ste to ľahké po finančnej stránke a boli by ste odkázaní na rodičov).
A ešte niečo, ja by som možno uvažovala aj o svatbe... šak nech má to dieťatko komplet rodinku...
A ešte niečo, mladé matky lepšie rozumejú svojím deťom, lebo sú si generačne bližšie...
Držím palčeky a hlavne nech je to bábo zdravé a nech ste všetci spolu, šťastní a ľúúúbte sa
Super, fakt sa tesim, ze ti to takto dopadlo, heh, hlavne ten postoj tvojho chalana sa mi paci, tak sa ich uz dnes nezachova vela, ved to je vidiet aj na niektorych komentoch, tak fakt drzim palce a tak trosku suhlasim aj s 83. prispevkom, co sa tyka svadby, heh, lebo pre to dietatko je urcite lepsie, ak sa narodi v kompletnej rodine, aj ked je to trosku diskutabilne, ci ste na to obidvaja pripraveni a ci sa fakt chcete vziat, aby to neskor zas nezlyhalo, kazdopadne je to problem, ktory by nenastal, keby bola zodpovednost, ale ked uz je, treba ho riesit, tak bud rada, ze mas takeho chalana a s rodicmi sa to casom ukludni, neboj seba, este budu radi, ze budu mat vnucatko
Bože vytáčajú ma reakcie typkov ako Holyknight, zarve cosi o tom, ze ked je dievca kurva a bla bla pritom on je presne to iste, čomu sa u zien hovori kurva,ale u chlapov "macher"
Ze je nezodpovedna?Decko? Ja si myslim, proste tak som to vycitala, ze s priatelom su dlho a toto bola naozaj nestastna nahoda. Kolko deti poznam narodenych nahodou, mama brala tabletky a ani dlho nevedela ze je tehotna, ved by to necakala. A hlavne vy chlapi, prestante sa spravat mudro radit jej o potratoích apodobnych veciach, pretoze vy by ste boli ti "plni lasky" ale keby z vas mali byt oteckovia, vzali by ste nohy na ramena.
Cest chlapom, co sa tomu dokazu postavit zodpovedne.
87. myslím, že ak hovoril o kurve, myslel tým moju bývalú spolužiačku, o ktorej som písala... ktorá už v 17tich rokoch bude mať 2 deti. myslím, že jej to celkom patrí, lebo 2x nešťastná náhoda a vždy s iným... tak ako poviete takému dievčaťu? nezodpovedná? možno pri prvom dieťati... ale pri druhom? v 17tke?
88. viem ze hovoril o tvojej spoluziacke, to nic nemeni na tom, ze ak si vsimas dotycneho posobenie v diskusiach, keby nebolo kuriev tak chlapec si ani nepichne...
no ja ta obdivujem.. uz budem mat 20 a za sebou mam 2 rocniky na vysokej ale neviem ci by som si male nechala... neviem fakt mas to tazke. ale moja kamaratka otehotnela v 18 hned potom mala svadbu. teraz v marci porod a este stihla aj odmaturovat. a jej malinka je taka zlata ze to rozhodnutie urcite nelutuje...
noo ked si to ces nechat tak si to nechaj.. cca v 18stke sa narodi... aaa ked si teraz ides do 4 rocnika.. myslim tak... noo dalo by sa to zvladnut... myslim ze existuje nieco ako osobny studijny plan.. tak by si mohla aj zmaturovat.... aa vysoka skola sa da robit aj externe..Drzim palce
Zdravím?!!! tak to nemáš zasa až tak zlé.. mňa nechal priateľ a hneď o 3dni som išla k lekárovi a zistil , že som v 4 týž.. to bola rána.. Priateľ sa ku mne nechcel už vrátiť a tak mi ostávalo len jediné ísť na potrat. Hmmm, je mi z toho úplne na nič, ale asi to tak malo.. tak zajtra ráno idem, hádam to dopadne doobre..papa
Ahojte ja mam taky problem, a rada by som nejaku radu alebo tak nejak...bola som u doktorky a nepýtala som sa na tehotenstvo ale bola som aj na ,,koze,, aj sono mi robila, cize keby som bola tehtna tak by mi to povedala ci nie?prosim ak ste si niekto isty dajte mi prosim vediet dakujem....
POtrebujem surne pomoc. Prosim ozvite sa mi na tento mail: KuckovaKK@gmail.com
hovori sa, ze zena vie, ked je tehotna, ani nemusi ist ku doktorovi. A ja neviem, ci sa toho az tak obavam, ze si to myslim, alebo to je naozaj tak. Potrebujem niekoho skuseneho a niekoho, komu by som mohla povedat vsetko, co zo seba potrebuje vyklopit.
Mama je zaryta krestanka a ona by ma asi zabila, teda o nie, ale asi bi ma potom nespoznala, a priatelovi som zatial nic nehovorila, pretoze som mimo mesta.
gigina 199.... nebojis sa?? ako dlho budes v nemocnici??? prepac, ze hned teraz tato otazka, ale aj mna to zaujima.. keby nahodou njecoo.. aamm... a drzim palce...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
no...je to na tebe...máš asi 3 možnosti, nechať, nechať a dať preč, alebo rovno dať preč...
ale matke by si to asi mala povedať...
btw nechcel by som sorry nemohol som
ja by som sa bála reakcie otca...
akú možnosť z tách troch čo napísalaChaotickitt by si brala??
mama si to tak či tak všimne, a asi je jedna z ľudí, ktorí by ti mohli pomôcť...
čo na to otecko?
deti sú krásne... 17 je asi málo... ale bojuj! držím palce
14. no mat dieta v jej veku hm hrozne
Hlavne sa najprv sama rozhodni, co vlastne chces. Rodicia ti urcite pomozu, aj ked nadseni asi nebudu
v niektorych pripadoch je rozhodne, ale rozhodne lepsie ist na potrat, aj ked to ma svoje rizika. nechcem ta nastrasit, ale takto si pokazit buducnost? viem, dieta je super, kazdy sa tesi, ale 17 je strasne mlady vek... sry,ale byt na tvojom mieste, poviem to matke a idem na potrat.
26. asi sme divna rodina ked ma mala mama v 24 a som prvorodeny
ale na druhej strane, nie je obmedzujúce, vidieť pred sebou nejakú "osnovu", podľa ktorej sa niektorí snažia žiť? neviem... niekedy mi u ľudí chýba trocha spontánnosti...
a autorke zelam vela stastia (pls pre tvoje dobro zvol potrat)
toto sa da zvladnut
teraz sa uz tazko hovori, ze mali byt zodpovednejsi alebo ze mne by sa take nic stalo
jej sa to prosto stalo a treba riesit vzniknutu situaciu tak, aby to bolo co najlepsie
a v prvom rade by sa to mali dozvediet rodicia, pretoze od nich bude potrebovat podporu a s nimi by mala prebrat moznosti
ale tebe sa to ľahko hovorí, chlap sa nedokáže dostatočne vžiť do jej pozície, nech si nahovára čokoľvek.
a tú spontánnosť som nemysela tak, že buďme spontánni, poďme robiť deti všeobecne, na to, že všetci vidia pred sebou všetky tie body, ktoré chcú dosiahnuť... kedy, ako, s koho pomocou... a TO mi niekedy vadí... i keď nevravím, že ja také nemám...
ale mať naplánovaný celý život je podľa mňa divné.
a neraď jej potrat.
Najhorsi scenar:
1. Vyhodia Ta z domu
2. Do dvoch tyznov si to nechaju prest hlavou, zistia o com zivot je. Budu ta milovat a tesit sa babetko
Ale na zaciatku ta zabiju.
47. jj typicka vyhovorka ze mi sme chlapi a nerodime deti...ale aj otec ma pravo vyjadrit sa...
sak ja viem ...ja mam vela veci uz naplanovanych ale pochybujem ze vydu ale co sa tyka deti bud budu okolo 30 alebo vobec
lebo ma len 17...keby ma aspon strednu nic nehovotim
bývalá spolužiačka (zo zš) svoje dieťa čakala už na základnej, narodilo sa jej nejak čerstvo pred jej 16tkou (predčasne, keďže svoju "radosť" tajila do posledného okamihu a nebrala na dieťa vôbec ohľad - chlastala, fajčila... lebo sa to bála povedať mame, jej rodičia sú rozvedení) ten, čo ju preťahoval sa na ňu vykašľal a o decku ani počuť
no a teraz čaká druhé dieťa už, respektíve čakala, neviem či náhodou nešla na potrat... proste v sedemnástich a dve deti a každé od niekoho iného...
55. potrat
uprimne ste potesili aj mna
blahozelam
trosku aj zavidim
61. a co keby teraz otehotnies hm?
ale však ti verím... len ja, keby prídem na to, že som tehotná, tak vyskočím až po plafón! taká by som bola šťastná! lebo viem, ako by sa k tomu postavil chlap, s ktorým by som čisto v teoretickej rovine spávala... takže by som bola šťastná. ostatne, tiež nechápem, ako spolu začne niekto len tak spávať a nemá v hlave ujasnenú túto otázku... stuck_out_tongue:EACE
Gabuliatko - drzim palce
Robim,len to co si mozem dovolit.
Ale stalo sa a ako to vyriesit je asi tazka. Urcite to nevyrisis sama, mam par kamaratiek,ktore mali podobny problem ako ty. Rodina ich podrzala,takze to odporucam aj tebe,poromzpravat sa s maminou.
Reci typu,ze ta zabije,neries. Sak si jej dieta, bude ta mat rada vzdy...
Trosku si si skomplikovala zivot,ale da sa to zvladnut. Dolezita bude aj reakcia priatela.
V pripade, ze to malinke naozaj nechces, je este moznost, ze tomu spontannemu potratu skusis pomoct. Ja neviem ako, ale mam internet, literaturu, odbornikov takze moznosti existuju.
Potom je druha moznost a to je ist na istotu a podstupit interupciu. Kedze si nezletila, tak ju mozes podstupit len so suhlasom rodica, takze sa to jeden z nich bude musiet dozvediet.
Cas hra v kazdom pripade proti tebe, cim dlhsie bude vahat tym to bude horsie, takze s farbou musis vyjst von co najskor.
Tretia moznost je, ze si to dietatko nechas, pekne ho vychovas a zabezpecis mu stastne detstvo a pekny zivot
Jo a este jedna vec, v takejto zalezitosti si prosim ta nenechaj radit od uplne anonymnych ludi na internetovom portali. Kde naviac 33% nema obciansky preukaz a dalsich 33% nie je plnoletych. Schvalne ani ja nehovorim, co mas robit, len som vypichol moznosti ktore tu su.
Je to tak zavazne rozhodnutie, ze by si ho mala urobit sama, pripadne spolu s rodicmi. V buducnosti si tak budes moct povedat, ze to bolo tvoje rozhodnutie a tak to bolo spravne
Drzim palce
Držím palce
Je lahke dat niekomu zbran, tazsie je naucit ho s nou zaobchadzat...
veď jasne, chlapi odborníci na potraty a pod.
nehovorím, že nemajú právo sa vyjadriť, ale rozhodnutie je aj tak na žene. a ja takisto, po prvé, keď som začala spávať s priateľom, túto otázku sme si dosť podrobne vyjasnili. a po druhé, ak by som otehotnela a on by ma nútil ísť na potrat, v živote by ma už nevidel.
Ja si myslím, že pokiaľ je tam pevný vzťah a láska medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa rozhodnú vychovať dieťatko spolu, určite sa to dá zvládnuť a rodičia ťa na 100% podporia... aj keď najprv budú v šoku, ale keď sa im to uleží v hlave, budú šťastní...
A ešte niečo, ak tvoj priateľ už pracuje, je to veľké šťastie (lebo keby ešte chodil do školy, nemali by ste to ľahké po finančnej stránke a boli by ste odkázaní na rodičov).
A ešte niečo, ja by som možno uvažovala aj o svatbe... šak nech má to dieťatko komplet rodinku...
A ešte niečo, mladé matky lepšie rozumejú svojím deťom, lebo sú si generačne bližšie...
Držím palčeky a hlavne nech je to bábo zdravé a nech ste všetci spolu, šťastní a ľúúúbte sa
snáď ti to dodá silu
Ze je nezodpovedna?Decko? Ja si myslim, proste tak som to vycitala, ze s priatelom su dlho a toto bola naozaj nestastna nahoda. Kolko deti poznam narodenych nahodou, mama brala tabletky a ani dlho nevedela ze je tehotna, ved by to necakala. A hlavne vy chlapi, prestante sa spravat mudro radit jej o potratoích apodobnych veciach, pretoze vy by ste boli ti "plni lasky" ale keby z vas mali byt oteckovia, vzali by ste nohy na ramena.
Cest chlapom, co sa tomu dokazu postavit zodpovedne.
a este Yolis zas na mne vidis len negativne veci ale nevadi
hovori sa, ze zena vie, ked je tehotna, ani nemusi ist ku doktorovi. A ja neviem, ci sa toho az tak obavam, ze si to myslim, alebo to je naozaj tak. Potrebujem niekoho skuseneho a niekoho, komu by som mohla povedat vsetko, co zo seba potrebuje vyklopit.
Mama je zaryta krestanka a ona by ma asi zabila, teda o nie, ale asi bi ma potom nespoznala, a priatelovi som zatial nic nehovorila, pretoze som mimo mesta.
prosim prosim... naozaj potrebujem pomoc!!!