Prosím vás, mohli by ste mi niekto objasniť, ako prebieha TV na VŠ? Vyberiete si len jednu disciplínu a tej sa venujete celý semester? Z akých disciplín máte na výber? Je to povinný alebo voliteľný predmet a ak povinný, tak ako dlho? Ďakujem.
no ako kde,ja vôbec nemusím mať telesnú na TUZVO,ale keď som bol na FMFI UK,tak tam bola povinná,vyberieš si jeden šport a venuješ sa mu celý semester...
U nás je prvý ročník povinná telesná a potom už nie, niekde ani to. Každý semester môžeš robiť niečo iné. Ponuka tiež závisí od školy. Klasika je basket, florbal, plávanie, aerobic, ping pong, posilňovanie.... u nás sú napríklad aj trampolíny a lodičky, na pedagogicckej fakulte UK som videla aj niečo ako jógu a tanec. Môžeš chodiť na telesnú aj na inú školu, ak si to vybavíš.
Ach a ešte - na niektorých školách sú kredity za lyžiarske. My sme si raz povedali, že keď už ideme lyžovať, môžeme z toho niečo vyťažiť a išli sme na lyžiarsky zájazd inej fakulty
Každá škola/fakulta/odbor to má inak.. Ja mám TV len zimný semester, zatiaľ čo kamarátka z druhého odboru má aj letný. A na výber mám toho neuveriteľne veľa. Je to v rámci povinných predmetov, nie voliteľných (aspoň u mňa)
my máme napr na STU povinnú TV a máme plávanie povinne, ale ak niekto nemôže zo zdravot. dôvodov al napr ak vie dobre plávať a nechce sa tomu venovať celý semester, tak si môže vybrať niečo iné.
ja by som si určite vybral tenis, lebo čo som videl ne niektorých vysokých školách je ozaj obrovský výber, celkom sa na to aj teším ak sa niekam dostanem a budem mať možnosť si vybrať šport, ktorý budem hrávať s radosťou a nie ako na strednej stále jedno a to isté...
tak my máme napríklad telesnú povinnú tri roky, z toho prvý rok si ani šport nemôžme vybrať a je to ako na strednej. ale potom si už vyberáš (aj keď je to vlastne úplne jedno, hlavne ide o to, aby to sedelo do rozvrhu a potom už je nejak jedno, že čo je to za šport)
Ja chodím na TUKE a máš na výber kopec vecí, čo chceš robiť, vyberieš si jednu a chodíš semester. Potom máš zasa výber a môžeš si zasa vybrať hocičo (ja napríklad teraz chodím na bouldering a strašne ma to berie, je to super)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Napr. ja mám tieto » www.tuke.sk/ktv/...
a kedy si ju dáme a čo si dáme je na nás, tam je len podmienka, že môžeme mať za celé tri roky len tri kredity za ňu, viac neuznajú
Nechytilo ver mi , ja som na to antitalent , nemam ani hudobny sluch , ani sa neviem klepat do rytmu ani nic Duplom na irske veci
hmm, a čo tak brušné tance? (2. najväčšia hlúposť, aká bola na výber